Nem kell Shaw és Smalling elszigetelõdésétõl félni

A sérült Chris Smalling és Luke Shaw egyedül edzettek a napokban, amely része a Manchester United szokásainak, állítja a Sky Sports News riportere, James Cooper.


A páros kapcsán olyan hírek is felröppentek, miszerint Bastian Schweinsteiger sorsára juthatnak, és eltávolíthatják õket a felnõtt csapat keretébõl, miután a Swansea City ellen 3-1-re megnyert bajnokit követõen társaikkal ellentétben, akik szabadnapot kaptak a gyõzelem után, Carringtonban kellett edzésre jelentkezniük.

 

José Mourinho a Hattyúk elleni mérkõzés után gyakorlatilag nyíltan kritizálta bizonyos játékosai hozzáállását, erõs különbséget téve azok között, akik még sérülten is hajlandóak játszani, illetve akiket ez hátráltat a játékban.

 

Míg a Manchester United felnõtt csapatához tartozó keretének válogatottban nem érintett tagjai hétfõre és keddre szabadnapot kaptak, addig Shaw és Smalling - akik mindketten kihagyták a Liberty Stadiumbeli bajnokit - egyéni edzésprogramot teljesítettek a klub edzõkomplexumában.

 

A Sky Sports riportere, James Cooper szerint ez azonban bevett szokás a Unitednél.

 

"A Manchester United, mint ahogy a legtöbb klub, elvárja, hogy a sérült játékosai, legyen bármilyen idõszak, dolgozzanak a visszatérésükön, ebben a tekintetben Shaw és Smalling pedig sérült játékosoknak számítanak" - kezdte Cooper.

 

 

"Hétfõn és kedden is Carringtonban töltötték a napot, míg a hétvégi Swansea City elleni sikerbõl a részüket kivevõ játékosok ezekre a napokra szabadnapot kaptak. A keret többi tagja holnap tér majd vissza az edzõközpontba."

 

"Ha egészségesek, Shaw és Smalling a felnõtt csapattal folytatják majd az edzéseket. Ha nem, akkor az orvosi stábbal és az erõnléti edzõkkel azon fognak dolgozni, hogy minél jobb edzettségi állapotba kerüljenek, és visszatérhessenek José Mourinho terveibe."

 

"Ez nem ugyanaz a helyzet, mint Bastian Schweinsteiger esetében, amikor valakit az edzõközpont lehetõ legtávolabbi részébe számûznek, és közlik vele, hogy egyedül, a felnõtt csapat tagjaitól elkülönítve kell edzenie. Ez inkább formalitás Premier League játékosok esetében."

 

"Ha sérült vagy, nem kapsz szabadnapot, csak dolgozol és dolgozol, ameddig újra egészséges nem leszel."

 

Bár mindezek magyarázatot jelenthetnek a két játékos egyéni edzésprogramára, Cooper szerint az, hogy Mourinho nyíltan kritizálta játékosait a sajtón keresztül, nem részesült pozitív fogadtatásban a klub berkein belül.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!