Ferguson: Csak hatszor használtam a 'hajszárítót'

Sir Alex Ferguson kijelentette, soha nem élt a 'megfélemlítés eszközével' a Manchester Unitednél, bár azt elárulta, a híressé vált 'hajszárítót' egynél többször kapcsolta be.


Wayne Rooney saját könyéven azt állította, semmi rosszabb nincs, mint az úgynevezett "hajszárító", Sir Alex Ferguson azonban most fellibbenti a fátylat az ügyrõl, amellyel kapcsolatban kijelentette, csak azért nyúlt ehhez az eszközhöz, hogy pozitív hozzáállást érjen el csapatánál.

 

"Elég misztikus közeg alakult ki ezzel kapcsolatban. 27 év alatt körülbelül féltucatnyi alkalommal fordult csak elõ, ezt maguk a játékosok is elmondhatják" - idézi a skót edzõlegenda szavait a The Sun, amiket Milánóban, a World Business Forumon mondott.

 

"A probléma számomra az volt, ha egy játékos visszafeleselt, olyankor egybõl feléje fordultam. Ez volt a problémám."

 

 

"Jock Stein mindig azt mondta nekem, 'várj hétfõig azzal, hogy beszélsz velük', de ilyenkor azt válaszoltam, hogy nem tudok addig várni. Úgyhogy szombaton, a mérkõzés után mindig elmondtam nekik, pontosan mit érzek, mert egész héten olyan szintû edzésmunkát végeztünk, amellyel nyernünk kellett volna."

 

"Mindig csakis az igazat mondtam nekik, az igazság pedig mindig mûködött ebben a helyzetben. Minden játékos megértette ezt, ez pedig soha nem ütött vissza számomra. A következõ napra már túltettem magamat a dolgokon, és készen álltam arra, hogy újra gyõzzek. Soha nem megfélemlítésként alkalmaztam ezt."

 

"Nevezzenek meg egy olyan Manchester Unitedet, amely félelemmel játszott. A feladatom az volt, hogy pozitív hozzáállást idézzek elõ a csapatomnál, hogy megmutassák magukat, soha ne adják fel, és élvezzék azt, hogy a klubnál játszhatnak. Ez szent és sérthetetlen."

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!