A labdarúgásban a United fizeti a legtöbbet

A világ labdarúgásában a Manchester Unitednél keresik a legtöbb pénzt a játékosok, megelõzve a Barcelona csapatát.


Hét évvel ezelõtt kezdte vizsgálni a Sportintelligence, mely klubok fizetik a legtöbbet a játékosoknak. Ezen idõszak során a Vörös Ördögök most végeztek elõször az élen, már ami a focit illeti.

 

Az összetett listán a manchesteri klub a hatodik helyrõl elõrelépett a negyedik pozícióba, köszönhetõen a nyári, nagy költekezésnek, mely során Paul Pogbát és Zlatan Ibrahimovic-ot is megszerezték, akiknek igen magas bért fizetnek. A számítások szerint a Unitednél az átlagfizetés 5,77 millió font évente, ami 110962 fontos heti bért jelent.

 

Ezzel a klub megelõzte a Barcelonát, ahol 5,65 millió font az éves átlagbér, míg a dobogó harmadik fokára a Manchester City került 5,4 milliós éves átlagfizetéssel.

 

A felmérésben közel 10 ezer játékos szerepel 333 klub alkalmazásában, a világ 17 leggazdagabb bajnokságából, valamint 7 sportágból.

 

Ez alapján az elsõ 12 gárda közül csak a United, a Barcelona és a City fociklub, míg 8 csapat az NBA-ból érkezett, egy pedig baseball egyesület - New York Yankees. A 12 élklub közül nyolc az USA-ból származik, kettõ angol, egy spanyol és egy kanadai - az NBA-ben szereplõ Toronto Raptors.

 

 

A Premier League a legmagasabb átlagbérrel bíró labdarúgó bajnokság, átlagosan 48766 fontot keres egy labdarúgó, míg a La Ligában majdnem ennek felét, 24786 fontot hetente.

 

 

A legmagasabb béreket kifizetõ klubok: (egy játékos átlagbére)

 

1. Cleveland Cavaliers - 6,54 millió font/év (kosárlabda)
2. New York Yankees - 5,82 millió font/év (baseball)
3. LA Clippers - 5,79 milió font/év (kosárlabda)
4. Manchester United - 5,77 millió font/év (labdarúgás)
5. FC Barcelona - 5,65 millió font/év (labdarúgás)
...9. Manchester City - 5,4 millió font/év (labdarúgás)


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!