Manchester United 1-1 Arsenal

Nem megy a Unitednek hazai pályán. Megint egy olyan meccsen dobott el pontokat a manchesteri csapat, amelyen jobban játszott ellenfelénél.


Jose Mourinho kicsit meglepõ kezdõcsapattal állt fel az Ágyúsok ellen. Bekerült az utóbbi heteket kéztörés miatt kihagyó Antonio Valencia, viszont Daley Blind csak a kispadon kapott helyet. Luke Shaw egyelõre nem szerepelt annak ellenére sem, hogy a menedzser azt nyilatkozta, a bekk már bevethetõ. Mint ahogy az utóbbi napokban kisebb botrányba keveredett Wayne Rooney is csak a kispadon kapott helyet, bár ez kezd megszokottá válni, minden bizonnyal nem az átmulatott éjszaka okán nem kezdett a csapatkapitány. Öröm, hogy ezúttal - Zlatan Ibrahimovic eltiltása okán - Marcus Rashford került középcsatár pozícióba.

 

Jobban kezdtek a hazaiak, agresszíven támadták a labdás ellenfelet és hamar meg is szerezték a játékszert. Sõt, az 5. percben Juan Mata szabadrúgása közel járt a gólhoz, míg a másik oldalon csak egy genge Sanchez-lövés jelentett bármi választ is.

 

A 11. percben Valencia szerzett labdát a félpályán, elrobogott vele, majd okosan a második hullámban érkezõ társhoz akart passzolni, de az utolsó pillanatban a londoni védelem hárította a veszélyt. A United tûnt veszélyesebbnek annak ellenére is, hogy olykor az Arsenal 3-4 percekre be tudta magát ásni a hazai térfélre. Azonban ezek csak labdatartást hoztak az Ágyúsoknak, komoly lehetõségekig nem jutottak el egyszer sem.

 

A 19. percben Rashford a jobb szélrõl tekert a kapu elé kiválóan, ám Anthony Martial centikkel lemaradt a labdáról. De mivel Paul Pogba lesen állt, így ha a francia gólt is szerzett volna, honfitársa miatt a játékvezetõ nem adta volna meg a találatot.

 

Nem sokkal késõbb Coquelin próbálkozott 23 méterrõl, de labdáját a kapu mögötti hatodik sorban fogta meg egy szurkoló, David De Geának a vérnyomása sem emelkedett meg tõle.

 

Az utolsó tíz percre feljebb kapcsolt az addig is veszélyesebben játszó manchesteri gárda. Martial csodás átadását Valencia nagyszerûen vette át, majd cselezte ki Monrealt, betört a tizenhatosra, de a védõvel együtt elesett. Nem mondhatni, hogy nem volt kontakt, ám Marriner határozottan mutatta, nincs büntetõ. Viszont akkor miért nem adott sárgát Valénak mûesésért?

 

A 36. percben Pogba szép cselek után zseniálisan játszott Matához, aki labdaátvétellel máris üresen volt, lövését azonban Cech kitolta a hosszú alsó elõl. Nagy védés volt. 

 

Percek voltak hátra a szünetig, amikor Ander Herrera szerzett labdát a vendég térfélen, elindult a pályán keresztbe a tizenhatos elõtt, Pogbával játszott össze, majd Martialhoz juttatta a labdát, aki megpróbált a hosszú felsõbe tekerni, de Cech nagyot mentve a léc fölé tolta a lövést. A megítélt szögletet a kapus kitolta a tizenhatos elé, Martial szelídítette meg a játékszert majd lõtt, de a cseh kapus biztosan fogta azt.

 

Összességében a Vörös Ördögök többet tettek a vezetés megszerzése érdekében és jobban is játszottak ellenfelüknél, de gólnélküli döntetlennel kellett beérniük a félidõben.

 

A második félidõt is frissebben kezdte a United és Martial révén lövésig is eljutott a csapat, de Cech biztosan fogta a próbálkozást. Percek teltek el, amikor Valencia beadása után Rashford tüzelhetett, de Mustafi bátran beleállt a labda útjába és blokkolni tudott.

 

Arsene Wenger csapata teljesen tanácstalannak tûnt, legalábbis ami a támadásépítést illeti. Leginkább csak 1-2 szöglet volt, amivel sikerült bejutniuk a manchesteri tizenhatoson belülre, de ezek a sarokrúgások sem jelentettek veszélyt. 

 

Bõ egy órája ment a találkozó, amikor a Vörös Ördögök a jó kezdés után még nagyobb iramra kapcsoltak és saját kapuja elé szegezték ellenfelüket, aminek meg is lett az eredménye. Pogba a jobb szélen indította Herrerát, aki az alapvonal közelébõl laposan visszalõtt a tizenhatosra, ahol érkezett Mata, aki nem hibázott, kiválóan lõtt a jobb alsóba. 1-0 a Unitednek.

 

 

Szinte azonnal meg is duplázhatta volna elõnyét Mourinho csapata, Mata beadásáról csak centikkel maradt le Pogba, majd nem sokkal késõbb Blind beadását Rojo fejelte meg, de nem talált kaput.

 

A gól nagyon jól jött a manchesterieknek, akik a meccs hátralévõ részében az eddigieknél is magabiztosabban játszottak. Wenger mindent megpróbált, cserékkel frissített csapatán, de úgy tûnt, semmi nem sikerül neki.

 

Aztán a 89. percben Oxlade-Chamberlaint nem tudta megállítani Rashford, az angol középpályás remek beadást tekert középre, a semmibõl érkezett Giroud és 6 méterrõl védhetetlen fejessel egyenlített...kegyetlenül sokkoló az ilyen.

 

A ráadásban még egy roppant ostoba szabadrúgás-variációt hozott össze a United ahelyett, hogy kapu elé ívelte volna a labdát Rooney. Nem is lett semmi az egészbõl, így az eredmény sem változott. Egy megnyert mérkõzésen szórt el két pontot Mourinho csapata.

 

 


Premier League, 12. forduló
Manchester United 1-1 Arsenal
Old Trafford

 

Vezette: Andre Marriner

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian(Blind 64.) - Carrick, Herrera - Mata(Schneiderlin 85.), Pogba, Martial(Rooney 63.) - Rashford
Nem használt cserék: Romero, Lingard, Young, Memphis

 

Arsenal: Cech - Jenkinson(Oxlade-Chamberlain 83.), Mustafi, Koscielny, Monreal - Coquelin(Xhaka 80.), Elneny(Giroud 73.) - Ramsey, Özil, Walcott - Sanchez
Nem használt cserék: Ospina, Gibbs, Gabriel, Iwobi

 

Gólszerzõ: Mata 69' illetve Giroud 89'

 

Sárga lap: Darmian, Mata, Rooney illetve Sanchez, Ramsey, Xhaka

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!