Mourinho szerzõdése kitöltése után is maradna

José Mourinho abban reménykedik, hogy jelenleg érvényes három évre szóló szerzõdése lejárta után is a Manchester United menedzsere maradhat, de tudja, hogy ennek bekövetkezéséhez javítania kell a csapat eredményein.


Csütörtökön a Manchester United Európa-liga csoportmérkõzésen fogadja a Feyenoordot az Old Traffordon, ahol ezúttal már egy újabb vereség nem fér bele a csapatnak, ha kvalifikálni kívánják magukat a tavaszi, kieséses szakaszba.

 

Egy vereség további nyomást helyezne Mourinho amúgy is terhelt vállaira, aki augusztus óta mindössze két gyõzelmet tud csak felmutatni a Premier League-ben, amely idõ alatt négy döntetlen mellé három vereség is becsúszott.

 

A portugál menedzser, aki a nyáron Louis van Gaal helyét vette át a kispadon, eltökélt, hogy meggyõzze a klub vezetését, hosszú távú jövõje a Vörös Ördögök élén az Old Traffordon van.

 

"Menjünk lépésrõl-lépésre. Még a szerzõdésem elején járok, a folyamat elején vagyok" - kezdte Mourinho.

 

"Ha azt kérdeznék, hogy a három éves szerzõdésem után is maradnék-e, akkor a válaszom igen lenne, nagyon imádnám, de ezt ki kell érdemelnem és ezért tennem is kell."

 

"Amennyiben a klubnál úgy érzik, hogy megérdemlem azt, hogy maradhassak, akkor arra nagyon-nagyon büszke leszek."

 

A United vezetõsége teljes mellszélességgel Mourinho mellé állt a nyáron, amikor hajlandóak voltak világrekordnak számító átigazolási összegért visszaigazolni Paul Pogbát a Juventustól, mellett pedig olyan nevekkel erõsítették meg a keretet, mint Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan és Eric Bailly.

 

Mourinho természetesen elismeri, hogy az ilyen mértékû költekezés az egyre nagyobb elvárásokat is maguk után vonják, ami a sikereket illeti, de úgy érzi, csapata eddig balszerencsés volt, hogy nem tudta learatni az utóbbi idõben nyújtott teljesítményükkel együtt járó babérokat.

 

 

"Az általam aláírt hároméves szerzõdés egy igazságosan megítélhetõ idõszakra szól" - tette hozzá.

 

"Az itt töltendõ három évem nem csak átigazolási idõszakokról szól, hanem a játékosokkal kötött szövetségrõl, a velük való kapcsolatomról is."

 

"Nem fogok a harmadik szezonomig várni a jó eredményekkel. Minden tõlem telhetõt megteszek azért, hogy ezeket már az elsõ idényemben teljesíteni tudjuk."

 

"Jelen pillanatban az eredményeink nem túlzottan jók - különösen ha összevetjük az eredményeinket a mutatott játékunkkal."

 

"Példának okáért, ha azt mondjuk, hogy döntetlent értünk el az Arsenal ellen, az egy normális eredménynek mondható. Nem beszélhetünk drámáról, ha egy olyan jó csapat ellen, mint az Arsenal, döntetlenezünk."

 

"Az viszont dráma, ha jól is játszol - és totálisan dominálsz - mert így az eredmény sokkal rosszabb színben tûnik fel a teljesítményünk tükrében."

 

"Ez különösen igaz a legutóbbi három hazai meccsünkre a Stoke, a Burnley és az Arsenal ellen, ahol azt mondhatjuk, hogy hat pontot hagytunk veszni."

 

Az A-csoport harmadik helyérõl várhatja a United az Európa-liga csoportkörének 5. fordulóját csütörtökön, egy ponttal lemaradva a holtversenyben vezetõ Feyenoord és Fenerbahce mögött.

 

"Négy pontra van szükségünk a továbbjutáshoz - nincs lehetõség a vereségre."

 

"A következõ mérkõzésünkön csak két opció létezik - gyõzelem vagy döntetlen. Ha kikapunk, azzal kiestünk."

 

"Ennek tudatában fogunk hozzáállni a mérkõzéshez. Ez egy kieéses rendszerû utolsó két forduló lesz számunkra. Ha veszítünk azzal kiestünk, így nem kaphatunk ki."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!