Manchester United 4-0 Feyenoord

A Manchester United magabiztos játékkal megérdemelten zsebelte be a három pontot, amivel komoly lépést tett a továbbjutás felé.


Jose Mourinho hat helyen változtatott korábbi kezdõcsapatán, végre ismét a pályán láthattuk Henrikh Mkhitaryant, mint ahogyan Daley Blind - aki 100. manchesteri meccsén szerepelt - is visszakerült a kezdõbe.

 

Nem kezdõdött rosszul a találkozó, már a második percben helyzetbe került Paul Pogba, de fejese elkerülte a kaput. Az elsõ pillanattól kezdve látszott, hogy a Vörös Ördögök mindenképp három pontot szeretnének bezsebelni ma.

 

A Feyenoord kontrákra épített már a találkozó elejétõl fogva, de sok vizet nem tudott zavarni, mert a hazaiak hatalmas labdabirtoklási fölénye miatt alig volt a hollandoknál a játékszer.

 

Pogba távolról próbálkozott, de Jones kapus a léc alól kapu fölé tolta a labdát. Húsz perc telt el, amikor Mkhitaryan és Carrick is kapura lõtt, elõbbi próbálkozását blokkolta a védelem, utóbbi lövése átjutott Jones-on, de a védõk kivágták a kapu torkából.

 

A félidõ felénél sikerült egy ellentámadást végigvinnie a Feyenoordnak, Elia beadása megpattant a védelmen, Karsdorp lõtt 12 méterrõl, Sergio Romeró hárított, majd Kuyt azonnal ismét tûz alá vette a hazai kaput, ám Romero lábbal ezúttal is hárítani tudott. Két nagy védést mutatott be a manchesteri portás.

 

Félórányi játék után a United nagyobb fokozatba kapcsolt és ki sem jött az ellenfél tizenhatosa elõterébõl, melynek meg is lett az eredménye. Sorra jöttek a helyzetek, de sem Micki, sem Pogba nem tudott kapuba találni. Nem úgy Rooney, aki a 35. percben Ibra zseniális átadását gyönyörû átemeléssel küldte a gólvonalon túlra, 1-0 a Unitednek.

 

 

A másik oldalon Vilhena lövése volt feljegyezhetõ szinte a gólra válaszként, de Romerónak nem okozott gondot.

 

A manchesteriek teljesen megérdemelten vezettek a szünetben, sokkal többet tettek a siker érdekében. Annak tudatában, hogy a Fener megnyerte a mai meccsét, kellett is a három pont.

 

Az a három pont, amit a második játékrészben be is biztosított a csapat. A meccs képe semmit nem változott, a United továbbra is hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott, egészen a meccs végéig.

 

Öt perc sem telt el a félidõbõl, amikor Mkhitaryan egyéni elõretörése végén  a gyepre huppant, de a német játékvezetõ továbbot intett ahelyett, hogy szabadrúgással jöhetett volna Mourinho csapata.

 

Juan Mata is megvillant, az 51. percben elképesztõen szép íveléssel próbálta bevenni Jones kapuját, de a hálóõr ismét nagyot mentett. 

 

Nem állt le a csapat, szinte akkor alakított ki helyzetet, amikor csak akart. Mkhitaryan úgy játszott, mint aki folyamatos játéklehetõséget kap, a mezõny egyik legjobbja volt ma este. Közel is járt a gólhoz többször is, de sajnos nem sikerült betalálnia.

 

Az utolsó húsz perc rémálomba illõ volt a hollandok számára. Elõbb Carrick labdaszerzése és Ibra, valamint Rooney nagyszerû átadásai után Mata lõtt az üres kapuba, megduplázva a manchesteri elõnyt, majd a 75. percben az egyébként remekül védõ Jones kapus szomorkodhatott, mert Ibrahimovic alapvonalról belõtt labdája a kaus lábáról került a hálóba, amivel már 3-0 volt az állás.

 

 

Ez az este nem a holland listavezetõrõl szólt, alig jutott el az ellenfél tizenhatosáig, míg védekezésben nem egyszer orbitális hibákat vétettek játékosai.

 

A végjátékban még Jesse Lingard csodaszép tekerése is szöget vert a rotterdami koporsóba, amivel megszületett a 4-0-s végeredmény.

 

A Vörös Ördögök ma nyerni akartak, és meg is tették azt. Több kiváló teljesítményt is láthattunk a pályán - Mkhitaryan, Mata, Valencia, Rooney egészen nagyot játszott - és ezzel a sikerrel Jose Mourinho csapatának az utolsó csoportkörben elég lesz egyetlen pont a továbbjutáshoz.

 

 

Európa-liga, csoportkör
Manchester United 4-0 Feyenoord
Old Trafford

 

Vezette: Manuel Grafe(GER)

 

 

United: Romero - Valencia, Jones, Blind, Shaw - Carrick, Pogba - Mata(Rashford 70.), Rooney(Depay 83.), Mkhitaryan(Lingard 91.) - IbrahimovicNem használt cserék: De Gea, Rojo, Fellaini, Herrera

 

Feyenoord: Jones - Karsdorp, Dammers, van der Heijden, Nelom - Tapia, Kuyt(Berghuis 61.), Vilhena - Toornstra(Basacikoglu 78.), Jörgensen(Kramer 73.), Elia
Nem használt cserék: Hansson, Woudenberg, Nieuwkoop, Vejinovic

 

Gólszerzõ: Rooney 35', Mata 69', Jones 75'(öngól), Lingard 91'

 

Sárga lap: -

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!