Manchester United 1-1 West Ham United

Megint nem sikerült gyõzelmet aratni hazai pályán. Kezd kínossá válni ez a sok döntetlen otthon.


Jose Mourinho valószínûleg már a szerdai találkozót is figyelembe véve ismét változtatásokat hajtott végre a kezdõcsapatban, visszakerült Darmian, Lingard és Rashford is.

 

Biztosan volt egy kidolgozott terve a manchesterieknek a mai találkozóra, de azt ki is dobhatták a kukába a 2. perc után. Ugyanis egy jobboldali szabadrúgást Payet kiválóan tekert kapu elé, ahol Sakho megelõzte Zlatant és közelrõl De Gea kapujába bólintott, ezzel máris elõnyben voltak a londoniak.

 

Szerencsére a Vörös Ördögök nem estek kétségbe és határozottan léptek fel az ellenféllel szemben, uralták a mérkõzést, labdabirtoklásban ismét az ellenfél fölé nõttek és sikerült helyzeteket is kialakítani.

 

Tizenöt perc sem telt el, mikor Ibra remekül tálalt Mata elé, ám a mai csapatkapitány lövését biztosan fogta Randolph.

 

Mourinho csapata sokszor próbálkozott azzal, hogy a szélrõl bontsa meg a West Ham védelmét, ám érdekes módon nem ilyen helyzetbõl jött az egyenlítés. Pogba gondolt egy nagyot és zseniális íveléssel találta meg Zlatant, a svéd csatár pedig hat méterrõl, lehagyva védõjét a kapuba csúsztatott. Nagyszerû meglátás, remek kivitelezés jellemezte a gólt, Ibra mozgása és az átadás nagyon összhangban volt egymással.

 

 

Eltelt a félidõ fele, amikor a vendégek ismét veszélyeztettek, ezúttal is pontrúgásból. Gyors szabadrúgás után Cresswell balról próbált centerezni, de a védelem mentett, a kivágott labdát Payet ívelte kapu elé, ám ebbõl a United indult meg kontrával, Ibra szöktette Rashfordot, aki kissé kiszorult, ám egy csel után beívelte a játékszert, amibe ha egy védõ nem csúsztat bele, Mata teljesen üresen fejelhetett volna.

 

A 27. percben Pogba harcolt nagyot a labdáért, végül feldobta magát, amiért Moss játékvezetõ sárga lapot adott neki. Ez a lap azt jelentette, hogy a francia középpályás szerdán - szintén a WHU ellen - a Ligakupában nem léphet pályára. A menedzsernek nem igazán tetszett a játékvezetõ döntése, amit szóvá is tett - de nem kellett volna, mert Moss a lelátóra számûzte õt.

 

Ez az incidens nem zavarta meg a manchesterieket, akik tovább gyártották a helyzeteket. Mata beadását Ibra fejelte vissza a hosszúról, de Lingard estében kapu fölé lõtt, majd a svéd csatár ugratta ki Rashfordot, aki a kapussal szemben rossz döntést hozott, mivel Randolph lábbal nagy lehetõséget hárított.

 

A félidõ utolsó percei igen parázsra sikeredtek, elõbb Ibrahimovic hatalmas helyzeténél mentett nagyot Obgonna, majd Payet reklamált büntetõt, mikor rárúgta Rojo kezére a labdát. Szerencsére a játékvezetõ helyes döntést hozott, nem jött tizenegyes.

 

De még nem volt vége az eseményeknek, a svéd csatár ismét kiválóan hozott helyzetbe egy társat, ezúttal Lingardot, ám Randolph ezúttal is megmentette csapatát egy nagy védéssel.

 

Fordulás után inkább a West Ham játszott kapura veszélyesebben, legalábbis az elsõ tíz percre ez volt jellemzõ, de elõnyhöz nem jutott Bilic csapata, köszönhetõen többek között De Geának.

 

Mourinho cetlin leküldte Fariának, miket is változtasson a segítõje, aki meg is lépte azokat és két cserét is végrehajtott. Bejött Rooney és Mkhitaryan. Elõbbi hamar lövõhelyzetbe is került, de Randolph a helyén volt, akárcsak Lingard 19 méterrõl leadott lövésénél.

 

A 77. percben Valencia beadása lecsorgott Kouyatéról, éppen Mkhitaryan elé, az örmény 6 méterrõl lõtt, de csak kapufát talált, a kipattanót Lingard hálóba kotorta, de lesen állt, így a gól érvénytelen volt.

 

Sajnos az ellenfél kapusáról ma is elmondható volt, hogy élete formájában védett, mert Pogba életerõs lövését is hárította, majd Ibra eszén is túljárt. Késõbb azonban egy csatát a kapussal szemben megnyert a csatár, de ekkor kisegítette Kouyate a frenetikusan védõ portást.

 

Hiába próbált meg mindent a manchesteri alakulat, ezen a meccsen sem sikerült túljárni az ellenfél eszén. Az Old Traffordon idén továbbra sem tud gyõzelmi sorozatot kiépíteni a csapat.

 


Premier League, 13.forduló
Manchester United 1-1 West Ham United
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian - Herrera, Pogba - Lingard(Fellaini 85.), Mata(Mkhitaryan 65.), Rashford(Rooney 65.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Blind, Schweinsteiger, Young

 

West Ham: Randolph, Cresswell, Kouyate, Lanzini(Ayew 74.), Obiang, Sakho(Fletcher 65.), Noble, Collins, Ogbonna, Payet(Feghouli 94.), Antonio
Nem használt cserék: Adrian, Nordtveit, Zaza, Fernandes

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 21' illetve Sakho 2'

 

Sárga lap: Pogba, Fellaini, Valencia illetve Cresswell

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!