Everton 1-1 Manchester United

Újabb elhullajtott pontok...újabb döntetlen, ezúttal idegenben.


Remek hírrel indult a találkozó, hiszen a kerethirdetéskor kiderült, Eric Bailly már leülhetett a kispadra. A kezdõcsapat még nagyon korai lett volna számára, de már ez is elõrelépés. 

 

A 11 pályára lépõ közé került Henrikh Mkhitaryan és Paul Pogba is, míg a bal bekk poszton Matteo Darmian játszott a sérült Luke Shaw helyett.

 

Nem indult valami fergetegesen a meccs, bár a manchesteriek uralták a két tizenhatos közötti területet, hatalmas labdabirtoklási fölényben is játszottak, de emellett nagyon pontatlanul is.

 

Az Everton kiválóan védekezett, rengeteg alkalommal elõzték meg ellenfelüket és szereztek labdákat remélve, hogy sikerül kontrákat végigvinniük, de csak nagyon ritkán jutottak el David De Gea kapujáig ellentámadásokkal.

 

A félidõ elsõ fele sajnos a borzasztóan gyenge játékvezetésrõl szólt. Michael Oliver ezen a találkozón is bebizonyította, hogy Angliában nagy a baj a játékvezetéssel, ha már õt tartják az egyik legjobbnak.

 

Kezdõdött az egész a 11. percben, amikor Barry botrányosan csúszott Zlatan Ibrahimovic-ra, de Oliver csak elbeszélgetett a legendás középpályással. Úgy tûnik, mivel a PL egyik legnagyobb alakja az angol, neki sokat elnéznek. Minimum sárga lapot ért a megmozdulás.

 

Hat perccel késõbb a Unitednek jött ki jól, hogy a bírói ténykedés nincs a helyzet magaslatán. Egy szabad labdára rohant Gueye és Marcos Rojo, elõbbi ért oda kicsit hamarabb, az argentin pedig két nyújtott lábbal csúszott be, amiért csak sárgát kapott.

 

De nem volt még vége. Percekkel késõbb Barry kézzel ért a labdába, ráadásul látszott, hogy nyúlt is a játékszerért, ezért sem kapott lapot a középpályás. 

 

A félidõ második felére végre helyzetecskék is kialakultak, azért a kicsinyítõképzõ, mert igazán nagy veszélyben nem voltak a kapuk.

 

Elõbb Bolasie beadását Phil Jones tisztázta nagyszerûen, majd ismét Bolasie próbált centerezni, de ezúttal sem talált társakat.

 

A túloldalon Ibra végezhetett el szabadrúgást kiváló helyrõl, 21 méterrel a kaputól, teljesen szemben vele. Nem cifrázta, megpróbálta erõbõl bevágni, a sorfalban azonban elakadt a lökete.

 

Végre megkapta sárga lapját Barry, egy lerántás után villant a lap Oliver zsebébõl. Hamarabb kellett volna...

 

A 38. perc hozta el a legnagyobb helyzetet, Pogba adott zseniális passzt Mkhitaryannak, aki kilépett volna két védõ közül, de végül Funes Mori földöntúli mentést mutatott be.

 

Négy perccel késõbb szinte a semmibõl szerzett vezetést a United; Anthony Martial ívelt elõre pontosan Zlatannak, aki látta, hogy Stekelenburg kifut a kapujából, így átemelte a portást. Emelése a felsõ lécrõl a kapufára pattant, majd a gólvonalra...a védõk rohantak vissza, de a labda csak befelé pattant, így már csak a gólvonalon túlról tudta kikotorni a hátvéd, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A szünet elõtt még Martial próbálkozott egy távoli lövéssel, de Stekelenburg a helyén volt.

 

Összességében talán a United megérdemelte a vezetést, mert õ irányította a meccset, mely azonban igen alacsony színvonalon folyt.

 

A második játékrész sokkal pörgõsebben indult, fõleg az Evertonnak köszönhetõen, mely futott az eredmény után. Közel is járt az egyenlítéshez, amikor Lukaku és Mirallas kényszerítõje után utóbbi 7 méterrõl lõhetett, ám De Gea elképesztõ védése megmentette Jose Mourinho csapatát.

 

 

A Stolverkosok sokkal többet játszottak ellenfelük térfelén, mint a szünet elõtt, így a United elõtt sokkal nagyobb terület nyílt meg kontrák esetén. Egy ilyet vittek végig a 60. percben, amikor Pogba a jobb oldalon felfutó Mkhitaryanhoz passzolt, az örmény egy csel után a hosszúba tekerte volna a labdát, de egy védõ blokkolt. Henrikh hamar visszaszerezte a játékszert, majd Carrick kapott jó szöktetést, a középpályás az alapvonal mellõl adott be, Pogba még beleért fejjel, aki után Herrera lõtt 7 méterrõl bõdületes kapufát.

 

Koeman cserékkel frissített csapatán, mely komoly védekezésre kényszerítette ellenfelét az utolsó húsz perc kezdetén. A labdabirtoklás is megfordult ekkor, alig volt a Vörös Ördögöknél a játékszer.

 

Gueye kétszer is próbálkozott a 76. percben, elõbb De Gea védett hatalmasat, majd Jones blokkolt nagyot. Egy perccel késõbb egy jobboldali szabadrúgás szállt be a manchesteri kapu elé, csúsztatás után De Gea hárított a jobb felsõ elõtt.

 

Az utolsó 10 percben járt a találkozó, amikor Gueye beadását Valencia fejelte Valencia mellõl (elõbbi Enner, utóbbi Antonio), ám De Gea ezúttal is a helyén volt - a kapus megdolgozott azért, hogy gólnélküli meccse legyen.

 

Mourinho elkezdte a cseréket, hogy ezzel is megszakítsa az Everton lendületét, elõbb Marcus Rashfordot küldte be, majd Marouane Fellainit, aki 100. manchesteri meccsén lépett pályára. Nem sokáig örülhetett, mert két perccel beállása után 11-est hozott össze, amit Baines a jobb alsóba lõtt. Bár De Gea érezte a sarkot, nem érte el a labdát, 1-1!

 

A bekapott gól után felkapcsolt a United, de már késõ volt. Újra egy olyan összecsapás, melyen a United 1-0 után visszaállt és képtelen volt megtartani elõnyét. Újra egy olyan meccs, ami kézben volt, de két pontot elszórt a csapat. Újra egy olyan találkozó, ami után a szurkolókban rengeteg kérdés születhet meg Mourinho hibáiról. Amikor egy menedzser képtelen csapatával az ilyen meccseket behúzni, úgy ne is nagyon beszéljen bajnoki címrõl, még ha csak azt említette, hogy a közeli jövõben a United megnyerheti a PL-t. 

 

 

Premier League, 14. forduló
Everton 1-1 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: Michael Oliver

 

Everton: Stekelenburg, Coleman(Holgate 67.), Funes Mori, Williams, Baines, Gueye, Barry, Mirallas, Cleverley(Deulofeu 65.), Bolasie(E. Valencia 68.), Lukaku
Nem használt cserék: Robles, Jagielka, Barkley, McCarthy

 

United: De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Darmian, Carrick, Pogba, Mkhitaryan(Fellaini 85.) Herrera, Martial(Rashford 82.), Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Mata, Lingard, Blind

 

Gólszerzõ: Baines 89' (11-es) illetve Ibrahimovic 42'

 

Sárga lap: Barry,  illetve Rojo, Fellaini, De Gea

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!