Átment az ellenõrzésen a Zorya pályája

Megtartják a Manchester United ma esti, Zorya Luhansk elleni Európa-liga csoportmérkõzését, miután az ukránok pályája átment a ma reggeli ellenõrzésen.


Ma reggel 10 órára vizsgálóbizottsági ellenõrzést hívtak össze a United ma esti, A-csoportbeli mérkõzése elõtt Odesszában, a Chornomorets Stadiumban, az Ukrajnában tapasztalható fagypont alatti hõmérséklet miatt.

 

A Vörös Ördögök védõje, Daley Blind, amikor szerdán este kiment a pályára edzeni, azt mondta, talaja "akár a kõszikla".

 

Mindazonáltal a mérkõzés ellenõrei játékra alkalmasnak ítélték rutinellenõrzésük során a talajt, így megtartható magyar idõ szerint este 7 órától az összecsapás.

 

Az UEFA delegáltjai az ellenõrzés után megállapították, a talaj egy éjszaka alatt sokat javult, miután meleg levegõt fújtak rá. A tény, hogy a hõmérséklet is várhatóan 0 fok fölé fog emelkedni, szintén reményt ad a szervezet számára.

 

"Minden az idõjáráson múlik. A pálya nincs túlzottan jó állapotban jelen pillanatban. Arra számítunk, hogy a hõmérséklet 2-3 fokos lesz és így minden rendben lesz" - mondta a Zorya egyik elöljárója.

 

A mérkõzést Odesszában, Luhanszktól több mint 600 mérföldre rendezik meg a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusok okán.

 

José Mourinho legénységének mindössze egyetlen pontra van szüksége, hogy biztosítsa helyét a legjobb 32 csapat között, azonban a United menedzsere megkérdõjelezte az UEFA döntését, hogy az év ezen idõszakában engedélyezték, hogy Ukrajnában mérkõzést rendezzenek.

 

 

"A pálya kemény és jeges" - kezdte szerdai sajtótájékoztatóján.

 

"Szerintem az UEFA ismeri a pálya jelenlegi állapotát, és azt is mindenki tudja, hogy Ukrajnában és Kelet-Európában ilyenkor december közepén milyen nehezek a körülmények."

 

"Szóval ha az UEFA aggódna a megrendezhetõségért, akkor felcserélték volna a pályaválasztói jogokat, és nem engedélyezték volna, hogy december közepén itt játszunk."

 

"Azt gondolom, hogy ez egy probléma. Megpróbálnak meleg levegõt fújni a talaj felsõ rétegére, de az emberek nem képesek csodákra, úgyhogy reméljük, hogy minden rendben lesz."

 

A Manchester United ebben a szezonban még nem tudott gyõzedelmeskedni idegenben az európai kupaporondon, elveszítették ugyanis a Feyenoord és a Fenerbahce elleni mérkõzésüket is, hazai pályán azonban mindhárom csoportellenfelüket legyõzték.

 

Egy újabb vereség az Old Traffordtól távol azt jelentené, hogy sorsuk nem a saját kezükben van, ha a Feyenoord legyõzi a Fenerbahcet.

 

Ennek ismeretében Mourinho igyekezett hangsúlyt fektetni annak fontosságára, hogy csapatának nem szabad folytatnia rossz idegenbeli sorozatát a Zorya ellen.

 

"Csak a saját mérkõzéseinkrõl beszélhetek, mi pedig vereséget szenvedtünk a Feyenoordtól, ahol gyõznünk kellett volna."

 

"A Fenerbahce ellen, akik ellen idegenben szintén nem könnyû játszani, már az elsõ percben gólt kaptunk, ami a lehetõ legjobb körülményeket biztosította számukra a gyõzelemhez."

 

"Ha tovább akarunk jutni, akkor idegenben nem veszíthetjük el mindhárom meccsünket. Pontokra van szükségünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!