Manchester United 1-0 Tottenham Hotspur

A jobb csapat ezúttal nyerni tudott az Old Traffordon. Mkhitaryan gólja döntött, akit késõbb hordágyon vittek le.


Jose Mourinho a kezdõcsapatban hagyta Henrikh Mkhitaryant, aki a Zorya elleni EL-meccsen remekelt, ám Eric Bailly ezúttal csak a kispadra ült le.

 

Jól indult a találkozó, mindkét csapat nagy tempóban játszott, ám a Uniteden látszott, hogy próbálja irányítása alá venni a meccs menetét.

 

Már a második percben hatalmas lehetõség adódott a hazaiak elõtt; Mkhitaryan kiváló átadásával indult meg Zlatan a jobb oldalon, laposan a tizenhatos vonalára játszott, ahol Paul Pogba érkezett, lövését azonban Lloris védeni tudta.

 

A másik kapu elõtt Son próbált veszélyeztetni, de tekerése egy méterrel elkerülte a bal felsõt. Nem sokkal késõbb Phil Jones és Dele Alli harcolt a hazai kapu elõtt egy beadásért, amirõl végül a londoni játékos lemaradt, így David De Geának nem kellett beavatkoznia.

 

Nem úgy a 18. percben, amikor Eriksen szabadrúgását hárította - beakadt volna a jobb alsóba.

 

A félidõ felénél beszorította ellenfelét a United és egy csodaszép támadás végén Carrick átadását Herrera gurította középre az érkezõ Mkhitaryannak, az örmény lövését azonban blokkolta a védelem. A szöglet után Herrera lõtt 22-rõl, ám Lloris fogta a próbálkozást.

 

Percekkel késõbb Carrick lába sült el, Lloris szerencséjére a labda egy védõrõl szögletre pattant. A céltudatos játéknak meg is lett az eredménye, a 29. percben a félpályán szerzett labdát a hazai alakulat, Herrera zseniális passzal ugratta ki Mkhitaryant, aki a kapusra vezethette a játékszert, majd kegyetlenül a léc alá bombázott, 1-0 a Unitednek!

 

 

A gól után még magabiztosabban játszottak a hazaiak, és folyamatosan próbálkoztak, hogy megduplázzák elõnyüket, ám a Spurs védelmét nehéz volt áttörni. Egy alkalommal Ibrahimovic-nak sikerült, miután Valencia beadását megszelídítette, de lövését Lloris védte.

 

A másik oldalon Son löketét tolta léc fölé látványosan De Gea, aki magabiztosan tette a dolgát egész félidõben, már amikor volt mit tennie.

 

A manchesteriek teljesen megérdemeltem mehettek elõnnyel a szünetre, sokkal többet tettek a gólért ellenfelüknél.

 

A második játékrész elejére feljebb kapcsolt a Spurs, elõbb Eriksen lövését kellett védenie De Geának, majd az 55. percben egy baloldali szabadrúgás szállt be a kapu elé, a védelem nagyon elnézte, így Wanyama teljesen üresen fejelhetett hat méterre a kaputól, de szerencsére a középpályás elvétette a kaput.

 

Bõ tíz percig tartott a vendégek fölénye, a United kezdte ismét átvenni a meccs irányítását és ismét az történt a pályán, amit Carrickék akartak.

 

A 63. percben centikre volt Pogba attól, hogy 2-0 legyen az állás. 24 méterrõl kiválóan tekert egy szabadrúgást, Lloris mozdulni sem tudott a labdára, ami azonban a kapufa és a léc találkozásánál csattant, majd visszapattant a mezõnybe. Nagy harc ment a lepattanóért, Herrera elesett a tizenhatoson belül, de Madley játékvezetõ továbbot intett.

 

Egy perccel késõbb gyors ellentámadást vitt végig Mourinho csapata, Pogba hozta fel a labdát, majd kijátszott a szélre Mkhitaryannak, aki betört a tizenhatosra, majd visszagurított a franciának, aki 15 méterrõl lõtt, Lloris a rövidnél állt és hárított.

 

A 70. percben Eriksen veszélyeztetett, pontrúgását azonban De Gea kitolta a jobb alsó elõl. Közben Harry Kane tovább folytatta gólcsendjét, már ami a United elleni mérkõzéseket illeti, momentuma sem akadt a csatárnak.

 

Tíz perc sem volt hátra, amikor Mkhitaryan rohant elõre, majd Rose hátulról rácsúszott. Ápolni kellett az örményt, akit késõbb hordágyon kellett levinni. Hihetetlen, hogy ha egy játékos végre formába lendül, egy belépõ miatt hetekre kiesik.

 

Az ápolás miatt hat perc ráadást mutatott a negyedik játékvezetõ, ám a Spurs nem tudott komoly veszélyt kialakítani, így hosszú idõ után a United végre megnyert egy bajnokit otthon. Bár maradt a hatodik helyen a csapat, de három pontra megközelítette a mai ellenfelét, és a City-n is hozott hármat.

 

Remek csapatmunka volt a mai (is), megérdemelt gyõzelmet aratott a gárda!

 

 

Premier League, 15.forduló
Manchester United 1-0 Tottenham Hotspur
Old Trafford, 75271 nézõ

 

Vezette: Robert Madley

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian - Carrick, Herrera(Fellaini 96.) - Mkhitaryan(Bailly 85.), Pogba, Martial(Rashford 72.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Blind, Mata, Rooney

 

Spurs: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Wanyama, Dembele(Winks 67.) - Eriksen(N'Koudou 83.), Alli, Son(Sissoko 57.) - Kane
Nem használt cserék: Vorm, Davies, Dier, Wimmer

 

Gólszerzõ: Mkhitaryan 29'

 

Sárga lap: Valencia, Pogba, Mkhitaryan illetve Wanyama, Walker, Rose

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!