Ibrahimovic megkönnyebbült a Spurs elleni sikert követõen

Zlatan Ibrahimovic-ot örömmel tölti el, hogy a Manchester Unitednek hosszú idõ után sikerült megtartania elõnyét a Premier League-ben és gyõzni tudott a Tottenham ellen.


Remek vasárnap volt ez Jose Mourinho fiainak, miután sorozatban három Premier League döntetlenjüket követõen gyõzelmet arattak Henrikh Mkhitaryan elsõ félidõben szerzett góljának köszönhetõen, mely szeptember óta az elsõ sikerük volt az Old Traffordon.

A gyõzelem egy héttel az után esett, hogy a United 1-0-s vezetést tékozolt el az Everton otthonában, amikor a mérkõzés végéhez közeledve büntetõt ajándékoztak a hazaiaknak.

Az ötödik helyen álló Spurs legyõzése következtében a United hat pontra van a negyedik helyezett Manchester Citytõl, és Ibrahimovic így nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának: "Nagyon fontos gyõzelem volt ez, hiszen az elmúlt mérkõzéseken nem a számunkra ideális eredményeket kaptuk, különösen azért aggasztó ez, mert jól teljesítettünk azokon az összecsapásokon."

"Úgy gondolom, hogy a csapat szépen és jól játszik. Azonban amikor jól játszol, a sikerek viszont nem jönnek, úgy tûnik a sok jó, amit teszel, semmit sem ér."

"Kissé csökkentettük a hátrányunk, ha úgy játszunk, mint a mostani mérkõzésen, melyet az irányításunk alá vontunk végig, stabilan játszottunk, jól teljesítettünk és megszereztük a gyõzelmet - ez a tökéletes kombináció!"

"Magabiztosak voltunk, jó szellemben jártunk el, hittünk abban, amit csinálunk és a srácok fantasztikus munkát végeztek, keményen dolgoztak és csak elõre tekintettek."

 

 


Mkhitaryan lenyûgözõ vezetõ találata után a United képtelen volt a második gólt is megszerezni, hogy azzal csillapítsa a kedélyeket. A legközelebb akkor jártak elõnyük megduplázásához, amikor Paul Pogba a kapuval szemben végezhetett el szabadrúgást, a próbálkozás azonban a kapura és a keresztléc találkozásáról kifelé pattant.

"Azt mondtam Paulnak: 'Jobban teszed, ha gólt szerzel belõle, mert ez az utolsó szabadrúgás, amit átengedek neked!" - viccelõdött Ibrahimovic.

"Ha bement volna, az több teret biztosított volna számunkra, noha megnyugodni akkor sem szabadott volna, de magabiztosabban érzed magad 2-0-s elõny birtokában, tekintve az elmúlt mérkõzéseket, ahol az utolsó pillanatokban kaptunk gólokat."

"Szomorú lett volna, ha gólt szereznek, mert ahogy az elmúlt mérkõzéseken is, úgy most is jól teljesítettünk. Jók voltunk és megérdemeltük a gyõzelmet."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!