Crystal Palace 1-2 Manchester United

A Manchester United három ponttal tér haza Londonból, miután Pogba és Ibra góljaival legyõzte a Crystal Palace-t.


Jose Mourinho a találkozót megelõzõen elmondta, az ünnepi idõszakban rotálni fogja csapatát. Ezt már a mai találkozón is megtapasztalhattuk, hisz a vasárnapi kezdõhöz képest több változás is történt. Eric Bailly játszott jobb bekket Antonio Valencia helyett - bár ez inkább kényszerûségbõl történt, mint a rotálás miatt - a védelemben, elõre pedig visszakerült Wayne Rooney és Juan Mata is.

 

Laposan indult az összecsapás, a United labdabirtoklásban ezen a meccsen is ellenfele fölé nõtt, amit az elejétõl kezdve épített, ám a passzolgatás zömében a saját térfélen történt, próbálva kicsalogatni a Sasokat. Akik azonban nem nyíltak ki, remekül megkomponált védekezéssel zártak le minden folyosót.

 

A csendes kezdést Bailly földön fekvése rázta fel, de szerencsére a védõ ápolás után visszatért a pályára és folytatni tudta a játékot.

 

Szûk negyedóra telt el a meccsbõl, amikor végre kicsit felébredtek a csapatok, Paul Pogba és Ander Herrera is lövésre szánta el magát, de egyikük sem szorította jól le a lövést, így kaput sem találtak. 

 

A manchesteriek mezõnyfölényét jól mutatta az adat, mely szerint a vendégcsapat 72%-ban birtokolta a játékszert. A mezõnyfölény végre egyre nagyobb helyzeteket hozott. Elõbb Cabaye mentett nagyon Rooney elõl, majd a csapatkapitány a kapuval szemben rosszul vett át egy remek passzot Bailly-tõl, ami így sem neki, sem Ibrahimovic-nak nem lett jó. Pedig egy jó labdaátvétellel kiváló helyzet alakulhatott volna ki.

 

A 31. perc környékén átköltözött a meccs a United térfelére és a Palace próbált gólt szerezni. A 34. percben Rojo szabálytalansága után Cabaye szabadrúgása szállt a United kapuja elé, de Pogba mentett.

 

Négy perccel késõbb Mata átadását követõen Pogba elõtt hatalmas terület tátongott, ám a középpályás lövés helyett Rooney elé löbbölt, Hennessey azonban nagyot mentve hárított. Pillanatokkal késõbb Zaha indult el, átjátszotta Michael Carricket, ám Rojo megállította - páros lábbal csúszott oda, és bár nem érte el teljesen, a támadó elesett, Pawson pedig sárga lapot mutatott fel. Szerencsére csak sárgát.

 

A 42. percben Carrick varázsolta a játékszert Pogba elé, a francia lövését lábbal védte a Palace kapusa. Egy perc ráadást mutatott fel a negyedik játékvezetõ, ez az egy perc jól jött Jose Mourinho gárdájának. Szabadrúgáshoz jutottak a Vörös Ördögök, Mata ívelését Zlatan mellel - ami igazából a keze volt - tette tovább, Pogba csapott le elsõre és négy méterrõl kapuba lõtt. A kezezés mellett Pogba lesen is állt, így duplán le lehetett volna fújni a támadást, de Pawson nem tette, így vezetést szerzett a United.

 

 

A második játékrész egy Ledley által leadott lövéssel indult, ám a csereként pályára lépõ középpályás ha nem is sokat, de tévedett.

 

A Palace az összecsapás ezen szakaszában többet tett a gól érdekében, mint korábban, ám a United jól védekezett. De sajnos Bailly ismét leült a gyepre, jelezve, hogy nincs rendben a lába és ezúttal már le is cserélte õt Mourinho.

 

Bõ egy óra telt el, amikor McArthur 20 méterrõl ki akarta pókhálózni a bal felsõt, De Gea azonban hatalmasat védett.

 

A hazaiak ismét kezdték nyomás alá helyezni ellenfelüket és sikerült is betalálniuk a 66. percben, amikor McArthur lõtt a kapuba egy szép támadás végén. Delaney sarokkal adott gólpasszt, ez volt a Palace legszebb támadása az egész meccsen.

 

A bekapott gól után feljebb kapcsoltak a Vörös Ördögök, Rooney 22 méterrõl leadott lövését tolta szögletre Hennessey, majd a sarokrúgást követõen Ledley kézzel sodorta el a labdát, ám elmaradt a büntetõ, pedig a United játékosai nagyon hevesen - és jogosan - reklamáltak Pawsonnál.

 

A 69. percben Herrera ívelt fel, Rojo lefejelte a labdát, melyre érkezett Mata és közelrõl a hálóba passzolt...ám az öröm nem tartott sokáig, les miatt érvénytelenítették a gólt. 

 

Negyedórával a vége elõtt Darmian zseniális beadására érkezett Rooney, de rosszul találta el a játékszert. Nem sokkal késõbb Rooney szögletét Rojo fejelte kapu mellé.

 

Próbálkozott a United, de a Palace mindent elkövetett annak érdekében, hogy legalább egy pontot otthon tartson.

 

Ám ez nem sikerült nekik, hiszen a 88. percben Ibrahimovic betalált, amivel már 8 meccs alatt a 8. gólját lõtte. Az elõkészítés Pogba érdeme, aki ma nagyot játszott a gólja és gólpassza ellenére is.

 

A manchesteriek ha nehezen is, de behúzták ezt a meccset, így a vasárnapi siker méginkább felértékelõdött. Bár ma a riválisok is nyertek, az Arsenal tegnapi vereségével a Vörös Ördögök azért egy csapaton hozni tudtak 3 pontot.

 


Premier League, 16.forduló
Crystal Palace 1-2 Manchester United
Selhurst Park

 

Vezette: Craig Pawson

 

Palace: Hennessey; Ward, Dann, Delaney, Kelly; McArthur(Campbell 88.), Flamini(Ledley 46.), Cabaye; Lee(Fryers 80.), Benteke, Zaha
Nem használt cserék: Speroni, Townsend, Husin, Wan Bissaka

 

United: De Gea; Bailly(Darmian 52.), Jones, Rojo, Blind; Carrick, Herrera; Mata(Lingard 70.), Pogba, Rooney(Rashford 80.); Ibrahimovic
Nem használt cserék: Young, Romero, Fellaini, Schweinsteiger

 

Gólszerzõ: McArthur 66' illetve Pogba 45', Ibrahimovic 88'

 

Sárga lap: Kelly, Delaney illetve Rojo, Pogba, Rashford

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!