West Bromwich Albion 0-2 Manchester United

A Vörös Ördögök ismét nyerni tudtak, ezzel elléptek az üldözõktõl és feljöttek a Tottenham nyakára.


Lendületesen indult a találkozó, az elsõ tíz percben mindkét csapat leginkább a támadásokra helyezte a hangsúlyt. 

 

Az elsõ lehetõség a hazaiak elõtt adódott, de Chadli 18 méterrõl csúnyán kapu fölé tüzelt. A következõ percben Marcos Rojo felívelését szelídítette meg Jesse Lingard, aki egy védõ közremûködése okán a tizenhatoson belül elesett, de Taylor játékvezetõ nem ítélt büntetõt.

 

Sokáig nem bosszakodtak ezen a manchesteri játékosok, mert az 5. percben megszerezték a vezetést. Valencia ívelt fel Lingardnak a jobb szélen, a fiatal játékos egybõl beadást választott, ami igen nagyszerûre sikerült, hisz tökéletes ütemben érkezett rá Zlatan Ibrahimovic, aki 7 méterrõl a kapuba fejelt, 1-0 a Unitednek!

 

 

A 7. percben ismét egy remek Lingard-beadás szállt be a hazai kapu elé, de ezúttal nem a svéd csatár, hanem Wayne Rooney fejelt, ám Dawson nagyot hárított fejjel.

 

Az elsõ 10 perc végén egy szép támadás végén a ma kimondottan jól teljesítõ Rojo mentett szögletre. A sarokrúgást Brunt végezte el, a röviden McAuley csúsztatott, a labda azonban elsuhant a kapu elõtt úgy, hogy senki nem ért bele. Egy kis szerencsével az Albion akár egyenlíthetett volna.

 

A lendületes tíz percet langyos tíz perc követte, a csapatok talán belátták, hogy védekezni is kellene, így sokkal kevesebb labda ért a kapu elé.

 

A féliõ fele is eltelt, amikor Paul Pogba szöktette Lingardot, a szélsõ egy csel után visszagurított a tizenhatosra, ahonnan Rooney tüzelt, ám Foster a lécre tolta a próbálkozást.

 

A 24. percben Dawson fejelt el egy ártatlannak tûnõ labdát, a következõ pillanatban pedig már a földön feküdt, mert elkésve érkezett Ibra, aki "lebödézte" a bekket. A svéd csatár mozdulata sárga lapot ért - ha kicsit szigorúbb Taylor, a piros is villanhatott volna.

 

Nem sokkal késõbb Brunt lövését kellett fognia David De Geának.

 

Az elsõ 15-20 perc kiegyenlített labdabirtoklása az idõ elõrehaladtával egyre inkább a United felé hajlott és ez még kevesebb esélyt engedett a West Bromnak.

 

Rondón elõtt mégis adódott egy, de Phillips beadását kapu mellé fejelte. Ezúttal a két belsõ védõ nem állt a helyzet magaslatán, míg a támadó felugrott a labdáért, addig a hátvédek csak nézték, mit tesz a játékos.

 

A szünet elõtt még Lingard elõtt adódott hatalmas esély a gólszerzésre, de Jesse túl nagy gólt akart lõni, így inkább csak a 15. sorban ülõk érezték veszélyben magukat.

 

Megérdemelten vezetett a United, bár több lövése volt a hazaiaknak, a vendégek sokkal látványosabban, gyorsabban játszottak.

 

Szünet után sokkal támadóbb felfogásban jött ki Tony Pulis csapata és tíz percen keresztül többet is volt náluk a játékszer, ám hirtelen jött a hidegzuhany számukra egy újabb bekapott gól révén, amit Ibra szerzett egy csodás egyéni megoldást követõen, amivel két védõt is lerázott magáról lövés elõtt.

 

 

A bekapott gól kissé megzavarta a West Bromot, mely nem igazán találta a manchesteri védekezés ellenszerét, hiszen a beadásokkal sem mentek sokra, Rojóék mindig tisztázni tudtak.

 

A 65. perc egy pályára nem való közjátékot hozott, Rojo és Rondón sokadjára találta meg egymást, a labdáért folyó harcuk után a hazaiak játékosa meglökte az argentin védõt, majd egy kisebb pofont is lekevert neki, miután Marcos valamit odaszólt neki. A játékvezetõ mindkét játékosnak felmutatta a sárga lapot.

 

Végre a játék uralta ismét a meccset, a West Brom feljebb húzódott, a United átállt a kontrákra, szerencsére ezt most kétgólos vezetésnél tette.

 

Mindkét menedzser cserélt, Pulis támadókat hozott be, hátha sikerül szépíteni, majd pontot szerezni, míg erre reagálva Jose Mourinho behozta Marcus Rashfordot az ellentámadások miatt, Marouane Fellainit pedig a középpályás védekezés erõsítése végett.

 

Bár a West Bromnál volt többet a labda, De Gea alig találkozott vele, hiszen a hazai játékosok továbbra sem találták a manchesteri védekezés ellenszerét.

 

Talán nehezebb mérkõzésre számítottak a szurkolók, de összességében elmondható, a manchesteri gyõzelem nem volt veszélyben és a csapat elindult felfelé. Olykor szép játékot bemutatva, gyors támadásokat vezetve megérdemelt gyõzelmet aratott a West Brom otthonában.

 


Premier League, 17. forduló
West Bromwich Albion 0-2 Manchester United
The Hawthorns

 

Vezette: Anthony Taylor

 

WBA: Foster; Nyom, Dawson(Morrison 74.), McAuley, Olsson; Fletcher, Yacob; Brunt, Chadli(Leko 82.), Phillips(Robson-Kanu 82.); Rondón
Nem használt cserék: Myhill; Galloway, Gardner, McClean

 

United: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Darmian; Herrera(Smalling 92.), Carrick; Lingard(Rashford 77.), Pogba, Rooney(Fellaini 84.); Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Blind, Mata, Martial, Rashford

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 5', 56'

 

Sárga lap: Dawson, Rondón, Brunt illetve Ibrahimovic, Lingard, Rojo

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!