Manchester United 3-1 Sunderland

Gyönyörû ajándékkal lepte meg a Manchester United a szurkolóit - a csapat magabiztosan nyert a Sunderland ellen.


Jose Mourinho szinte azt a csapatot küldte pályára, amit sokan vártak. Henrikh Mkhitaryan felépült, már a kispadon ült, közben Wayne Rooney a keretbe sem került. De mivel sûrû a program, a csapatkapitány valószínûleg lehetõséget kap a következõ találkozón.

 

Már a meccs elején tudatosítani akarta a hazai gárda a Sunderlanddel, hogy a vendégeknek sok lehetõségük nem lesz támadni. A Vörös Ördögök az elsõ pillanattól támadólag léptek fel, és megnyomták az elsõ tíz percet, bár ordító helyzetig nem jutottak.

 

A Fekete Macskák túlélték a találkozó elejét és feljebb merészkedtek, sikerült is néhányszor átlépniük a felezõvonalat, de ez csupán néhány percig volt így, és a United ismét beszorította ellenfelét saját tizenhatosára.

 

A 20. percben van Aanholt végezhetett el szabadrúgást 19 méterre David De Gea kapujától, de a hosszúra érkezõ labdát a spanyol kapus látványos vetõdéssel hárította. A következõ percben egy felívelt passzot szeretett volna lekezelni Juan Mata, ám Djilobodji ellökte õt a tizenhatoson belül, Atkinson azonban továbbot intett. Érdekes szituáció volt, mert a védõ egyáltalán nem a játékszert, hanem az ellenfelét nézte és nem is akart mást, mint fellökni õt.

 

A 27. percben az aktívan focizó Paul Pogba és Jesse Lingard kényszerítõzött az ellenfél tizenhatosánál, a francia kiváló tekerését Pickford kapus szögletre tolta.

 

Közel félóra telt el a mérkõzésbõl, amikor van Aanholt beadása után alakult ki nagy kavarodás a manchesteri kapu elõtt. Elõbb Anichebe lövését védte lábbal De Gea, majd Defoe szeretett volna gólt lõni, de lövése elõtt a kapus beleért a labdába, amit így nem tudott jól eltalálni az angol csatár.

 

Percekkel késõbb ismét Pogba tüzelt, de Pickford könnyen védett, majd a 37. percben a francia középpályás 15 méterrõl leadott bombája ha centikkel is, de a léc fölött suhant el sajnos.

 

A 39. perc végre meghozta az áttörést. Zlatan a tizenhatos szélérõl a felfutó Daley Blind elé tálalt, aki a labdaátvétel után kilõtte a hosszú sarkot, megszerezve a vezetést a Vörös Ördögök számára.

 

 

Három percre rá Lingard próbálkozása kerülte el a kaput, majd Pogba akrobatikus lövését védte a vendégek portása. 

 

A szünet elõtt még egy komoly lehetõség adódott a manchesteriek elõtt, Mata végzett el remek helyrõl szabadrúgást, de Pickford szögletre tolta a jobb alsóba tartó labdát.

 

Fordulás után is lendületben maradt a hazai gárda, Ibra, Pogba és Herrera is lött, de egyikük sem tudta növelni csapata elõnyét.

 

Öt perc sem telt el, amikor Antonio Valencia beadását Pogba fejelte meg 8 méterrõl, de ezúttal sem sikerült betalálnia. Nagyon akart a francia játékos, de csak nem akart összejönni neki a gól.

 

Az 52. percben Mata adott zseniális labdát Ibrahimovic-nak, aki már csak a kapussal találta magát szembe, de lövése fölé szállt.

 

Ander Herrera is próbálkozhatott, nem is egyszer, de átlövései nem igazán sikerültek - vagy nem talált kaput, vagy a védõk blokkoltak.

 

Jose Mourinho pályára küldte örmény támadóját, aki szinte az elsõ labdaérintésébõl veszélyeztetett, de lövése ha centikkel is, de elkerülte a kaput.

 

Húsz perc volt hátra, amikor a Sunderland kezdett feljebb kapcsolni és több pontrúgás is jutott nekik, ám ezeket a hazaiak nagyszerûen kivédekezték.

 

Már-már megfordulhatott néhány drukkerben, hogy a csapat otthon megint csak egy góllal vezet és az ellenfél kezd feljönni, ám a 82. percben minden eldõlt. Pogba szerzett labdát a félpályán, ketten mentek kapu felé egy védõvel szemben, a középpályás jó ütemben adta a labdát Ibrának, aki a kapus mellett a hálóba passzolt, 2-0!

 

 

Sõt, négy perc múlva olyat látott az Old Trafford közönsége, amit nem sûrûn. Sok csodaszép találatot megélt már ez a stadion, ma is született egy. Valencia passzolt Ibrának, a svéd csatár jobbról remek beadást küldött kapu elé, Mkhitaryan pedig sarokkal a hosszú felsõbe varázsolta a játékszert. Apró szépséghiba, hogy az örmény támadó lesen állt, de sem a partjelzõ, sem a játékvezetõ nem jelzett, így már 3-0-ra vezettek a hazaiak.

 

 

Szép lett volna, ha kapott gól nélkül lehozza a meccset, ám a semmibõl Borini kegyetlen nagy gólt varrt a jobb felsõbe, amivel szépített a Sunderland.

 

A végére még maradt egy szabadrúgás tökéletes helyrõl, amit Zlatan tekert el a sorfal mellett, de Pickford hárított, a csatár így "csak" egy góllal és két gólpasszal zárta a mérkõzést.

 

A manchesteriek megérdemelten szerezték meg a három pontot, olykor nagyon szépen játszva, végig kézben tartva a találkozót. Több kiváló teljesítmény is volt a csapatban, Pogba, Mata, Ibrahimovic és Micki is hatalmasat játszott ma délután.

 

 

Premier League, 18.forduló
Manchester United 3-1 Sunderland
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Blind - Carrick, Herrera(Fellaini 84.) - Mata(Martial 74.), Pogba, Lingard(Mkhitaryan 62.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Smalling, Rashford

 

Sunderland: Pickford - Jones, Kone, Djilobodji, van Aanholt - Larsson(Khazri 83.), N'Dong(Love 86.) - Anichebe, Borini, Defoe
Nem használt cserék: Mannone, O'Shea, Embleton, Honeyman, Asoro

 

Gólszerzõ: Blind  39', Ibrahimovic 82', Mkhitaryan 86' illetve Borini 90'

 

Sárga lap: Blind illetve Borini, Kone

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!