Virágot neveztek el Duncan Edwards-ról

Sir Alex Fergusonhoz is eljutott a hír, hogy egy angol kertész 50 évig dolgozott azon, hogy tökéletes virágot alkosson a United korábbi játékosának tiszteletére.


A 74 éves Les Jackson még csak tinédzser volt, amikor 1958 februárjában a Manchester United repülõgépe lezuhant a müncheni repülõtéren. A balesetben nyolc játékos vesztette életét, köztük Edwards, kinek elvesztése különösen megérintette Mr Jacksont, aki fél évszázadnyi növénynemesítési munkával megalkotta a tökéletes United vörös dáliát, amit 'The Hillcrest Duncan Edwards'-nak nevezett el.

 

A Carlisle-i siker eljutott Sir Alex Fergusonhoz is, aki egy levéllel köszönte meg e nemes gesztust.

 

"Duncan Edwards-ról elnevezni egy növényt, szép gesztus, színe pedig tökéletes. Szép munka, Les!" - írta a United egykori menedzsere.

 

"Nagyon keményen dolgozott ezért, és minden jót kívánok a jövõre nézve!"

 

 

A dáliák tenyésztésében Mr Jackson angol szakértõ lett, minden virágának nevében megtalálható a Hillcrest elõtag, mely saját otthonára utal. Fél évszázadba telt, mire sikerült tökéletesítenie ezt a növényt, mely ritka tulajdonságokkal bír - akkora mint egy focilabda, tökéletesen szimmetrikus, megfelelõen intenzív vörös, mely nem hajlamos elhalványulásra.

 

"Olyan dáliát akartam megalkotni, mely méltó arra, hogy Duncan Edwards nevét kapja" - nyilatkozta Les Jackson.

 

A közelmúltban nagy sikert ért el a növénnyel a Harrogate-i Nagy Õszi Show-n és a virág híre valahogy eljutott Sir Alex Fergusonig.

 

"Valahogy, nem tudom hogyan, Sir Alex Ferguson is hallott róla. Írt nekem egy levelet, melyben leírta, hogy kiváló munkát végeztem és hálás azért, amit tettem."

 

Visszaemlékezve a tragédiára, Mr Jackson így folytatta: "Egy építkezésen dolgoztam, amikor kaptam egy újságot. Amikor megláttam a címlapot, alig hittem a szememnek. Hatalmas sokk volt."

 

 

"A csapat legbefolyásosabb játékosa volt. Mindene megvolt ahhoz, hogy világklasszissá váljon és a körülötte játszókból is a legjobbat hozta ki."

 

"Édesanyám dáliák közt nõtt fel és ahogy idõsebb lettem, kicsit komolyabban kezdtem érdeklõdni irántuk és eldöntöttem, kitenyésztek egy új fajtát Duncan Edwards tiszteletére."

 

A müncheni tragédiában a csapatból  Edwards mellett Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor és Liam “Billy” Whelan vesztették életüket, valamint 14 civil is meghalt.


Express

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!