Manchester United 2-1 Middlesbrough

Elképesztõ ellenszélben játszva, hátrányból felállva, az utolsó percekben megfordítva az eredményt, a Vörös Ördögök hatalmas gyõzelemmel zárták a 2016-os évet!


Jose Mourinho öt helyen változtatott a karácsonyi kezdõcsapatához képest, plusz egy meglepetéssel is szolgált az év végére, ugyanis Bastian Schweinsteiger ismét bekerült a manchesteri keretbe.

 

A hazaiak gyorsan kézbe vették a mérkõzés irányítását és már az elsõ percekben szögletekkel veszélyeztettek - legalábbis veszélyeztettek volna, ha a pontrúgásokat sikerült volna jól beívelni. 

 

Egy sarokrúgás után egészen Herreráig került hátra a labda, aki nagyot hibázott, így a vendégek hárman mehettek egyetlen védõnkre, Valenciára. Szerencsére Traoré elönzõzte és pocsék lövéssel zárta le a támadást.

 

A 7. percben Mkhitaryan szöglete után Fellaini bólintott kapu fölé, majd Martial remeklését követõen Ibrahimovic elõl mentett a védelem.

 

Az elsõ negyedóra végén szép támadást követõen Martial ívelt át a hosszúra, ahol Mkhitaryan középre fejelt Pogbának. A francia ollózó mozdulata látványos volt, de eredménytelen, hiszen a kapufáról kifelé pattant.

 

Négy perccel késõbb Traoré csinált bolondot Blindbõl, majd az alapvonalról középre ívelt, ahol üresen érkezett egy csapattárs, ám mire megszelídítette a labdát és lõtt, két manchesteri elé vetõdött és blokkolni tudott.

 

Húsz perc játék után kissé lanyhult a mérkõzés irama, a United továbbra is fölényben játszott, míg a Boro mindent megtett, hogy megtartsa a döntetlent. Körülbelül tíz percig tartott a kissé visszafogott tempó, ami után a Vörös Ördögök - leginkább Martialnak köszönhetõen - ismét rákapcsoltak.

 

A francia támadó elõbb elõkészítõként, majd végrehajtóként is jeleskedett. A 30. percben Mkhitaryant hozta lövõhelyzetbe, ám az örmény nem talált kaput, majd Fellaini fejére tekert egy labdát, de a belga kapu fölé csúsztatott.

 

A 37. percben jó 28 méterrõl bõdületes nagy kapufát lõtt a fiatal támadó, majd egy perccel késõbb Ibrahimovic-nak adott gólpasszt. Kiváló beadás után a svéd csatár a kung-fuból vett rúgással talált a kapuba, ám Lee Mason nem adta meg a találatot, mondván veszélyeztette a kapust - aki eljátszotta az eset után a nagyhalált, és aki egyébként nagyon le volt maradva a labdáról.

 

A szünet elõtt még Fellaini fejese jelentett veszélyt, de Valdes hárítani tudott.

 

Jose Mourinho csapata sokkal többet tett a vezetésért, de nem volt szerencséje, így gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a játékosok.

 

Fordulás után szinte minden folytatódott ott, ahol az elsõ félidõ lezárult. A United támadott, a Boro védekezett, a játékvezetés gyenge volt.

 

Elõbb Ibra, majd Pogba próbálkozott, de egyikük sem talált a kapuba, majd a másik oldalon Forshaw lövése kerülte el David De Gea hálóját.

 

A hazaiak nyomtak és ahogy az lenni szokott, az ellenfél szerzett vezetést. Chambers beadását az egész meccsen szürke Negredo fejelte le Leadbitternek, aki közelrõl kapuba talált. Smalling vajon mit csinált az esetnél?

 

A bekapott gól után a manchesteriek eszméletlen tempóra kapcsoltak, de a Middlesbrough ezen a napon a játékvezetõre is mezt adott, mert nagyon nem a manchesteriek mellett állt. Több esetben is lehetett volna büntetõt ítélni - Rashford és Martial ellen is szabálytalankodtak - de Mason nem tette.

 

A sok rossz ítélet nagyon feltüzelte a játékosokat, aminek meg is lett az eredménye. A 85. percben Zlatan passzát Martial vágta a kapuba, amivel egyenlítettek a hazaiak, majd két perccel késõbb Mata beadását Pogba fejelte 8 méterrõl a bal felsõbe, amivel már a Unitednél volt az elõny.

 

Ez igazi, Unitedre jellemzõ fordítás volt, ami bár kicsit idegtépõre sikerült, de végül kellemes ajándék a 75 éves Sir Alex Fergusonnak.

 

 

 

Premier League, 19. forduló
Manchester United 2-1 Middlesbrough
Old Trafford

 

Vezette: Lee Mason

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Smalling(Rashford 72.), Blind(Rojo 64.) - Fellaini(Mata 64.), Herrera - Mkhitaryan, Pogba, Martial - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Jones, Lingard, Schweinsteiger

 

Boro: Valdes, Chambers, Bernardo, Gibson, Friend, Leadbitter(Clayton 78.), Forshaw, De Roon, Traoré(Fabio 82.), Downing(Ramirez 63.), Negredo
Nem használt cserék: Guzan, Ayala, Stuani, Rhodes

 

Gólszerzõ: Martial 85', Pogba 87' illetve Leadbitter 67'

 

Sárga lap: Blind illetve Chambers

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!