West Ham 0-2 Manchester United

Fáradtan, lassan játszva, de nagyon fontos gyõzelmet aratva kezdte az évet a Manchester United.


Bár két napja bajnokit játszott a United, hat játékos bent maradt a kezdõben most is. Ám a találkozó elejétõl fogva látszott, hogy kissé fásultak, fáradtak a Vörös Ördögök.

 

A West Ham kezdte jobban a találkozót, többet volt a hazaiaknál a labda, támadóbban játszottak ellenfelüknél, de a tizedik percig komoly lehetõség nem adódott elõttük. Ekkor egy szép kontrát vitt végig Bilic együttese, melyet Lanzini zárt le egy lövéssel, De Geának nagyot kellett hárítania.

 

Aztán a 14. perc mindent megváltoztatott. Feghouli hosszan tolta meg a játékszert, amiért próbált becsúszni, mivel látta, hogy Jones is így tesz. A két játékos csúnyán ütközött, a védõ lent is maradt. Miközben ápolták és már jópár másodperc eltelt az eset óta, Mike Dean a semmibõl elõrántotta a piros lapot és felmutatta Feghoulinak. Kicsit erõs volt a kiállítás, még csak nem is páros lábbal ment a labdáért a Kalapácsosok játékosa.

 

A kiállítás után a hazaiak összes játékosa beállt védekezni, beásták magukat a kapujuk elõtti 35 méteres területre, amit Jose Mourinho csapata nem igazán tudott feltörni. Próbálkoztak a vendégek, sok passzal próbálták megbontani a védõsorokat, de a fásultság miatt lassan járt a labda, így nem sikerült komoly helyzeteket sem kialakítani.

 

Szinte az egész félidõ állóháborúra emlékeztetett, amit csak elvétve szakított félbe egy-egy helyzet. Így történt a 35. percben is, amikor Ibrahimovic tálalt a balon felfutó Mkhitaryan elé. Az örmény centerezett, ahol érkezett Valencia, lövését azonban Randolph kitenyerelte. A játékszer épp Lingard elé került, aki 3 méterrõl a kapufát találta el, melyrõl a kapus kezébe gurult a pöttyös. Hihetetlen, mi maradt ki.

 

Két perc múlva Ibra ugrott ki tökéletesen a védõk közül, majd közelrõl, kegyetlen erõvel lõtt, de ebbõl sem lett gól.  A két helyzet után minden visszaállt a régi kerékvágásba, a WHU védekezett, a United próbálta átjátszani a falat.

 

Már csak pillanatok voltak hátra az elsõ 45 percbõl, amikor a semmibõl hatalmas védést kellett elõhúznia De Geának. Lanzini gondolt egyet és tekert 19 méterrõl, a spanyol kapusnak nyújtóznia kellett, hogy elérje a labdát, de elérte és mentett.

 

Lassan játszott a United, a gólhoz mindenképp fel kell gyorsulnia játékosainak. Ennek érdekében a második félidõre beállt Juan Mata is, aki Darmiant váltotta. Ezzel Rojo kikerült a védelem bal szélére, míg Carrick visszalépett Jones mellé a védelem közepére.

 

A játék képe mit sem változott a szünet után, a United felállt a hazai védelem elé és próbálta átjátszani azt. Szerencsére Mata beállításával ez könnyebben ment, mégis a Kalapácsosok elõtt adódott az elsõ hatalmas helyzet. Egy jobboldali szabadrúgást tekert középre Payet, Antonio ugrott fel legmagasabbra, ám a támadó nem találta el jól a játékszert, ami így nem ment De Gea kapuja felé. Ha ezt Antonio befejelte volna, nagyon nehéz helyzetbe került volna a Mourinho-csapat.

 

A 60. percben Rojo pocsék átadására csaptak le a hazaiak, Antonio kilépett az eltolódott védõk között és már csak a kapus eszén kellett túljárnia, de nem sikerült neki, De Gea lábbal elképesztõen nagyot hárított.

 

A 61. percben már 500 passznál járt a manchesteri gárda, ami a meccs végére bõven 600 fölé kúszott.

 

De az átadásoknál is fontosabb volt, hogy a 63. perc meghozta az áttörést. A másik csereember, Rashford kevergetett, majd visszatette Matának, aki 9 méterrõl csodaszépen lõtt a kapuba, 1-0 a Unitednek!

 

 

Nem sokkal késõbb Pogba tévedett centiket, remek lövése éppen csak elsuhant a jobb kapufa mellett.

 

A bekapott gólra reagált Bilic, felküldte a pályára Carrollt, hátha sikerül felívelnie játékosainak a labdát a hórihorgas csatár fejére.

 

A West Ham feljebb lépett, egyre többször jutottak el a vendégek tizenhatosáig, ami jó volt a manchesterieknek, hiszen így könnyebben tudtak ellentámadásba váltani. Nem egy ilyen kontra után csak Randolph védése jelentette, hogy nem nõtt a manchesteri elõny.

 

Pogba és Rashford is tüzelni tudott, de a kapus a helyén volt. Aztán a 78. percben minden eldõlt. Herrera lövését blokkolta a védelem, ám a középpályás visszaszerezte a labdát az ellenfél tizenhatosa elõtt, egybõl a védelem mögé passzolt, Ibra 14 méterrõl lõtt, a labda pedig a hálóban kötött ki, 0-2!

 

 

A megnyugtató elõny tudatában a Vörös Ördögök az utolsó 10 percben leginkább a labdatartást tartották legfontosabbnak, míg a WHU támadásait egyre hamarabb megállította a vendégek középpályája.

 

Végül a Manchester United megérdemelten nyert. Ezen a találkozón a játékvezetés - ellentétben a szilveszteri meccsen mutatottal - ezúttal a Vörös Ördögöknek segített.

 

 

Premier League, 20.forduló
West Ham 0-2 Manchester United
London Stadium

 

Vezette: Mike Dean

 

 

West Ham: Randolph - Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell - Kouyate(Fernandes 83.), Obiang - Antonio, Feghouli, Payet(Carroll 69.) - Lanzini(Ayew 89.)
Nem használt cserék: Adrian, Noble, Fletcher, Quina

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Darmian(Mata 46.) - Carrick, Herrera - Mkhitaryan(Smalling 65.), Pogba, Lingard(Rashford 58.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Fellaini, Young, Martial

 

Gólszerzõ: Mata 63', Ibrahimovic 78'

 

Sárga lap: Payet, Nordtveit illetve Darmian, Valencia

 

Kiállítás: Feghouli

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!