Stoke City 1-1 Manchester United

A Manchester United temérdek helyzete ellenére csak döntetlent tudott elérni a Stoke City otthonában, Wayne Rooney történelmi góljával a mérkõzés végén mentett pontot a vendégeknek.


A mérkõzést mindkét csapat kissé visszafogottan kezdte, mindkét együttes rendezte sorait a középpályán, majd Herrera gondolt egyet és megeresztett egy lövést, 18 méterrõl leadott próbálkozását azonban blokkolták.

Chris Smalling szabálytalankodott Joe Allennel szemben, Mark Clattenburg bíró pár szót váltott vele. Veszélyes helyzetbõl jöhettek pontrúgással a hazaiak.

A nyolcadik percben a United végezhetett el szabadrúgást, a szezon korábbi szakaszában a Stoke tartalékban az Old Traffordon pályára lépõ Grant elõbb lehúzta a labdát, majd saját játékosával való ütközés következtében kiejtette azt, Ibrahimovic próbált odakanalazni, de a Stoke védelme végül elhárította a veszélyt.

Ibrahimovic próbált meg Mata elé tálalni, de Pieters remekül avatkozott játékba. Percekkel késõbb Mkhitaryan ütközött Adammel, a helyzet kicsit kétes volt, de végül a hazaiak jöhettek szabadrúgással. Ugyan a mérkõzésnek egyértelmûen harcias hangulata volt, tiszta helyzetet egyelõre egyik csapat sem tudott kidolgozni.

A 19. percben aztán jött a hidegzuhany a vendégeknek. Minden a Stoke kirúgásából indult, Peters kapott labdát a védõk mögé befutva, majd balról próbált beadni, a labda megpattant Juan Matán, és így David De Gea kapujában kötött ki. Rendkívül peches gól volt ez a vendégek számára, a spanyol karrierje elsõ öngólját szerezte.

A United továbbra is türelmesen járatta a labdát, rengeteget birtokolták a labdát az ellenfél tizenhatosánál. 28 perc elteltével Fellaini fejelte kapura Mata beadását, Grant könnyûszerrel begyûjtötte a próbálkozást, ez volt a Vörös Ördögök elsõ lehetõsége a félidõben.

A 30. percben Pogba próbálta megjátszani Fellainit, de fejjel menteni tudtak elõle, majd Granttel ugrott fel a belga, de a kapus ki tudta öklözni a játékszert.

32. percben jött el talán a mérkõzés legnagyobb helyzete. Pogba kíváló labdával kínálta meg Ibrahimovic-ot, aki középre játszotta a játékszert, Mata érkezett és hat méterrõl ordító helyzetben fölé lõtt. Hatalmas lehetõség maradt ki.

Három perccel késõbb Mkhitaryan adott remek labdát Ibrahimovic-nak, a svéd lövés helyett azonban a passzt választotta, melybe bele is léptek. Talán jobban járt volna a csapat, ha inkább megpróbálja maga befejezni a helyzetet. A United kezdte teljesen átvenni a mérkõzés irányítását, Mkhitaryan lõhetett, azonban a tizenhatoson belülrõl csúnyán fölé vágta a labdát.

A félidõ vége elõtt még egy Shaqiri lövést jegyezhettünk fel hazai oldalról, eredménytelenül, a gólon kívül szinte semmit nem mutattak támadásban. Pogbát elõbb lesen állították meg egy helyzetben, majd a francia egy kapáslövést eresztett meg szögletet követõen, de Grant valahogy ki tudta fogni. Hihetetlen, hogy még hátrányban van a csapat.

A fordulást követõ harmadik percben Mkhitaryan tört kapura, Ibrának passzolt, azonban a svéd épphogy csak, de lesen tartózkodott. Arnautivoc kézzel ért labdába a tizenhatos jobb oldalánál, Mata végezte el a szabadrúgást, de felejthetõre sikerült. Újabb szabadrúgást kapott a United, Ibrahimovic azonban lövés helyett a szélre passzolt és hamar elhalt a támadás.

Az 52. percben Crouch lõtt kapásból mellé, De Gea kapuja nem forgott veszélyben. Az oldalvonalon már Rashford kapta az utasításokat. A vendégek ismét támadást vezettek, Mata próbált Ibrahimovic-nak beadni, de a hazaiak felszabadítottak. Rashford érkezett Fellaini helyére.

A 60. percben Mata próbált lõni, majd Pogba beadása után kezeztek a hazaiak a büntetõterületen belül, Mark Clattenburg sípja azonban néma maradt. 5 perccel késõbb Rashfordot a bíró orra elõtt rántották le a tizenhatos elõtt, de ekkor sem fújt a játékvezetõ. Mkhitaryan elõbb egy gyenge lövést eresztett meg, majd Rooney érkezett Mata helyére, majd percekkel késõbb Lingard Mkhitaryan helyére és a Stoke is cserélt, Ngoy váltotta Shaqiri-t.

Negyed órával a vége elõtt Pogba lõtt, próbálkozása szögletre pattant, a hazaiak pedig a sokadik United szögletet semlegesítették. A Leicester elleni bajnokit leszámítva idén pocsék módon hajtják végre pontrúgásaikat a Vörös Ördögök. A United feljebb kapcsolt, de olyan tiszta helyzeteket nem tudott kidolgozni, mint az elsõ félidõben. Rashford elé került a játékszer egy jobb oldali Rooney beadás után, a fiatal játékos jobb lábbal tekert a bal kapufa irányába, sajnos sikertelenül.

Tíz perc volt már csak a rendes játékidõbõl, Rooney próbált kapuba fejelni egy kavarodás után, de csak fölé sikerült neki. Ekkor már teljesen egyoldalú volt a mérkõzés, Rooney ismét próbálkozott, de lövését blokkolta a hazai védelem.

A 86. percben Pogba lõtt a jobb kapufa mellé, de Grantnek nem kellett védenie, mellé szállt a próbálkozás. Egy percre rá Ibrahimovic adott labdát Lingardnak, a fiatal szélsõ tolt egyet rajta, majd kapufára bombázott. Úgy tûnt, ismét egy peches napja van a vendégeknek.

A játékvezetõ a 90 perc leteltével még 5 perc ráadást engedélyezett a feleknek és a 94. percben végre valahára eljött a Vörös Ördögök pillanata. Joe Allen sárgalapos belépõt követett el Rashford ellen a tizenhatos bal oldalán. Rooney állt oda, hogy elvégezze a szabadrúgást és gyönyörûen tekert a hosszú felsõbe. 1-1! Csodálatos szabadrúgás gólja 250. találata volt a Manchester Unitedben, mellyel így már egyedül vezeti a klub örökös góllövõlistáját Sir Bobby Charlton elõtt, történelmi találatnak lehettünk szemtanúi!

Többre már nem volt lehetõség, a Manchester United ugyan a mérkõzés legvégén mentett pontot, azonban örömre nem sok okuk lehet, hiszen a Liverpool vereségével és Tottenham Manchester City elleni mérkõzésével feljebb lehetett volna zárkózni az élbolyhoz, ezt a lehetõséget azonban elszalasztották Mourinho fiai. Sorozatban második 1-1-es döntetlenre végzõdõ mérkõzését játszotta a csapat, veretlenségi sorozatuk pedig immár tizenhét találkozó óta tart.

 


 

Premier League, 22. forduló
Stoke City 1-1 Manchester United
Bet365 Stadium


Vezette: Mark Clattenburg


Stoke City: Grant; Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters; Adam (Afellay 63), Whelan; Shaqiri (Ngoy 74), Allen, Arnautovic (Imbula 88); Crouch.
Nem használt cserék: Given; Bardsley, Muniesa, Bojan.

United: De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Blind; Pogba, Herrera; Mata (Rooney 67), Fellaini (Rashford 56), Mkhitaryan (Lingard 73); Ibrahimovic.
Nem haszált cserék: Romero, Darmian, Carrick, Schweinsteiger.

Gólszerzõ: Mata (öngól) 19' illetve Rooney 94'

Sárga lap: Arnautovic, Grant, Pieters, Allen  


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!