Mourinho: Rooney dönt jövõjérõl a Unitednél

José Mourinho szerint Wayne Rooney még rengeteg mindent tud adni a Manchester Unitednek, de elmondása szerint csapatkapitánya kiérdemelte a jogot, hogy maga döntsön jövõjérõl.


A 31 éves támadó 250. gólját szerezte a Stoke City elleni 1-1-es döntetlen alkalmával, amellyel lehagyta Sir Bobby Charltont a klub eredményességi ranglistáján, de mindezt csak a kispadról beállva tehette meg, amely értelmében eddigi szezonbeli 16 bajnokijának felét csereként játszotta le.

 

Rooney nevét egyre gyakrabban hozzák szóba egy esetlegesk kínai Szuperligába való átigazolással, és bár Mourinho szerint még rengeteg mindenre számíthatunk a United csapatkapitányától az Old Traffordon, kijelentette azt is, hogy a válogatott játékos jövõje csakis a saját döntésén múlik.

 

"Szerintem még rengeteg mindent adhat számunkra, de az ember elér karrierjének egy olyan szakaszába, amikor már minden csak rajta múlik" - kezdte a portugál menedzser.

 

"Lehetne bárki is kritikus Zlatan Ibrahimoviccsal, ha múlt nyáron úgy dönt, hogy Kínába, vagy az Egyesült Államokba igazol? Kritizálhatna bárki egy olyan embert, aki ilyen lenyûgözõ karriert tudhat magáénak? Nem, és szerintem Wayne esete ugyanez. Ez az õ élete, ez az õ karrierje. Ez róla szól, ezért a saját és a családja döntésének kell ennek lennie."

 

"Nem szeretek kritikus lenni azokkal a játékosokkal, akik úgy döntenek, hogy Kínába igazolnak. Ez az õ életük, õk így szervezik az életüket és a karrierjüket. Hatalmas pénzekrõl van szó, emellett pedig érdekes tapasztalatot is jelenthet."

 

"Tudom, hogy néhány kollégám azt hiszi, õk sokkal fontosabbak, mint amennyire valójában azok, és szerintük joguk van beleavatkozni a játékosaik életébe, de engem nem ilyen fából faragtak. Viszont Wayne esetében nincs ötletem. Nekem soha semmi ehhez hasonlót nem említett."

 

"A jövõje rajta múlik, ahogyan az is, hogy mit akar még karrierje során elérni. Õ határoz arról, hogyan és hol akarja befejezni, és hogy milyen módon akarja kiélvezni az utolsó éveket."

 

 

Ahogyan arról már beszámoltunk, tegnap este Rooney megkapta a Futball Szakírók Szövetségének életmûdíját, ahol beszédében inkább az angol válogatottra, sem mint a Unitedre fókuszált, annak kapcsán, hogy szerinte Anglia sokkal nagyobb eséllyel pályázhatna bármilyen sikerre, ha a média és a játékosok között jelenleg meghúzódó méretes szakadék eltûnne.

 

"A fiatal játékosoknak manapság meg kell érteniük, hogy a média óriási részét képezi a futballnak" - mondta Rooney.

 

"Mindezt elsõ kézbõl tapasztalhatom, mióta a United és az angol válogatott csapatkapitánya vagyok. A játékosoknak fel kell ismerniük, hogy a média elképesztõ hatással rendelkezik a játékra, ez pedig különösen igaz a fiatal angol válogatottakra, akiknek emiatt hihetetlen nyomás alatt kell teljesíteniük."

 

"Ez bizony nehéz dolog, és néha igazságtalan is, ahogyan néha jogos is, úgyhogy szeretném, ha mindez változni tudna - jelen pillanatban túlzottan nagy a távolság a média és a játékosok között."

 

"Szerintem minél gyorsabban köt szövetséget a média és a játékosok, annál jobban szolgálják az angol futball érdekeit."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!