Sir Alex: Mourinho megbirkózik a feladatával

A José Mourinho fémjelezte fejlõdés a Manchester Unitednél nem kerülte el a klub történetének legeredményesebb menedzsere, Sir Alex Ferguson figyelmét sem.


A Vörös Ördögök azt követõen fordultak Mourinhohoz, hogy a Ferguson által hátrahagyott dicsõ örökség továbbvitelére sem David Moyes, sem pedig Louis van Gaal nem bizonyult alkalmasnak az Old Traffordon a skót edzõlegenda visszavonulása óta eltelt 3 évben.

 

A portugál bemutatkozó idénye sem mentes a problémáktól, hiszen az õsszel két alkalommal is eltiltás miatt nem irányíthatta fiait a pálya mellõl, emellett pedig volt egy nyolc mérkõzésesen aratott 1 gyõzelmes negatív sorozatuk is.

 

Csütörtökön azonban a United 17 veretlenül megvívott mérkõzéssel a háta mögött látogathat a Hull Cityhez a Ligakupa elõdöntõjének visszavágóján, Ferguson szerint pedig Mourinho játékosai kezdik elhinni, hogy menedzserük a megfelelõ irányba kormányozza õket.

 

"Szerintem mostanra sikerült megoldást találnia Josénak a problémákra" - kezdte Sir Alex a BBC Sportnak.

 

"Volt a szezonnak egy olyan, korai periódusa, ahol a döntései nem õt igazolták, emellett pedig eluralkodtak rajta az érzelmei."

 

"Ha most megnézzük, akkor láthatjuk - nyugodt és kezében tartja az irányítást. Egyértelmûen ez a megfigyelésem most a csapatról is. A csapat mindig a menedzserük leképezõdése."

 

"Szombaton, a Stoke ellen az utolsó leheletükig küzdöttek. Nem adták fel, egy remek Wayne Rooney góllal pedig nem is maradt el a jussuk."

 

 

"És látták mit csinált? Visszafutott azonnal a felezõvonalig. Semmi ünneplés. Rámutatott a labdára, mintha azt mondta volna, 'gyerünk, megfogjuk nyerni'. Ez egyértelmûen olyan hangulat, amely José kezemunkáját dicséri."

 

"Láthatjuk miként birkózik meg a klubnál felmerülõ feladatokkal. A csapat nagyon jól játszik, csak most balszerencséjük volt. Volt eddig hat 1-1-re végzõdött meccsük, ezeken pedig mindig az ellenfelük fölé kerekedtek."

 

"Ha nem lettek volna ezek a döntetlenjeik, akkor most a Chelsea-vel harcolnának. Ez sajnos a balszerencse része a dolgoknak, de ezzel együtt kell élniük most már."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!