Manchester United 0-0 Hull City

A United képtelen volt kihasználni riválisai botlását és ismét csak egy döntetlenre futotta hazai környezetben.


Jose Mourinho szinte teljesen kicserélte kezdõcsapatát, és az egyik legerõsebb feállást küldte fel a Tigrisek ellen.

 

Nem is kellett sok az elsõ helyzethez, ami már a második percben érkezett. Herrera ívelt fel egy labdát Mkhitaryannak, aki hatalmas helyzetbe került, de Robertson az utolsó pillanatban menteni tudott.

 

Percekkel késõbb a másik kapu elõtt Maguire bólintott egy beívelést követõen, ám a labda elkerülte De Gea kapuját.

 

Bár a Vörös Ördögöknél volt többet a játékszer, elég sok hibával játszottak a játékosok, ami sokkal könnyebbé tette a Hull számára a védekezést. A vendégek labdaszerzések után próbáltak ellentámadásokat vezetni, de ha sikerült is eljutniuk az ellenfél tizenhatosáig, a hazai védelem jól állt a lábán és könnyen hárított el bármi veszélyt.

 

A 15. percben Rashford passzolt Ibrahimovic-hoz, aki megindult befelé, majd 23 méterrõl erõs lövést küldött kapura, Jakupovic nyújtózott és ujjheggyel szögletre mentett. A sarokrúgás a hosszúra szállt, Rashford sarokkal visszatette középre, ahol Rojót találta meg, az argentin fejese azonban kaput tévesztett.

 

Akárcsak Blind próbálkozása, aki Valencia ívelése után lõtt 14 méterrõl.

 

A félidõ fele után a Hull kicsit feljebb lépett és több idõt töltött el ellenfele térfelén. Olykor még beadásokig is eljutottak, de ezek továbbra sem jelentettek gondot Jones-éknak. 

 

Percek voltak hátra, mikor Mkhitaryan próbált laposan centerezni, de egy védõrõl visszakerült a játékszer az örmény elé, aki ismét próbálkozott, de ezúttal is egy védõt talált meg. Rashford értetlenkedett egy sort ahelyett, hogy a tõle 2 méterre álló védõtõl megpróbálta volna elvenni a labdát.

 

Még egy nagy helyzet maradt szünet elõttre, Carrick felpasszolt Ibrához, aki egybõl, sarokkal továbbított Pogba elé. A francia kiváló helyzetbe került, de lövését Jakupovic bravúrral védeni tudta.

 

Bár a hazaiak többet tettek a vezetés megszerzéséért, kegyetlen nagy nyomást nem helyeztek a Hullra, mely remek védõivel kapott gól nélkül hozta le az elsõ 45 percet.

 

A második játékrész elején cserélt Mourinho, Carrick helyett Rooney folytatta a mérkõzést. Még több támadó volt így a pályán, mégis a vendégek játszottak bátrabban. 6-7 perc kellett, mire a United játékosai összeszedték magukat és visszavették a kezdeményezést. 

 

Az 50. percben Niasse átadását követõen Markovic Rojóval szemben állt, ha siekrült volna a csele, nagy lehetõség adódott volna elõtte, ám az argentin védõ nagyszerûen szerelt a tizenhatoson belül.

 

Nem sokkal késõbb szinte két egyforma helyzetet dolgozott ki a hazai csapat. Mindkettõ esetben Pogba ívelte fel a labdát, ám míg az elsõnél Zlatan nem tudta lekezelni azt, a másodiknál Rashford zseniálisan vette le, de a lövése igen sutára sikeredett.

 

A 61. percben Valencia beadását Rashford fejeli le, Rooney háttal a kapunak próbálja hálóba juttatni a játékszert, de nem találja el, Ibra azonban igen, de célt téveszt.

 

Három perccel késõbb Niasse szállt bele Blindbe, amiért csak szóbeli figyelmeztetést kapott, pedig sárgát ért volna, és mivel volt már neki, vehette volna az irányt a zuhanyzó felé. Persze Silva sem most kezdte a szakmát, hamar le is cserélte támadóját, még mielõtt nagy baj lett volna.

 

Rohamosan fogyott az idõ, a United pedig egyre többet támadott, mely révén sokkal jobban kinyílt hátul, így a Hull is könnyebben tudott elõre rohanni.

 

A 73. percben kis szögletet hajtott végre a hazai csapat, ami után Herrera ívelt át a hosszúra, Smalling kapu elé bólintott, érkezett Mata és két méterrõl gólt lõtt...gondolta szinte mindenki, csak Jakupovic nem, aki hihetetlen nagyot mentett.

 

Nem sokkal késõbb Herrera bombáját blokkolta a védelem több tagja is, leginkább talán kézzel, de elmaradt a büntetõ. Akárcsak akkor, mikor Rashford beadása után Mata tûnt el a védõk gyûrûjében.

 

Teljesen elõre ment a manchesteri gárda, amibõl majdnem baj lett a 91. percben. Egy tisztázás után Hernandez iramodott meg De Gea kapuja felé, ám a védõk beérték, végül a támadó bár lõni tudott, próbálkozása gyengére sikeredett. Ebbõl pedig hatalmas gólhelyzet lehetett volna.

 

A ráadásban Rojo és Pogba elõtt adódott még lehetõség, ám Jakupovic kapus ezen a napon élete meccsét játszotta, ezeket is hárítani tudta.

 

A United így csak egyetlen ponttal gazdagodott és nem tudott közelebb kerülni a riválisokhoz.

 

 

Premier League, 23. forduló
Manchester United 0-0 Hull City
Old Trafford

 

Vezette: Mike Jones

 

United: De Gea - Valencia, Jones(Smalling 55.), Rojo, Blind - Carrick(Rooney 46.), Herrera - Mkhitaryan(Mata 61.), Pogba, Rashford - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Young, Lingard, Martial

 

Hull: Jakupovic, Robertson, Maguire, Meyler, Huddlestone, Clucas, Dawson, Niasse(Hernandez 69.), Tymon(Ranocchia 66.), Evandro(Elabdellaoui 72.), Markovic
Nem használt cserék: Marshall, Maloney, Diomande, Bowen

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Rooney illetve Niasse, Clucas, Markovic, Meyler

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!