Leicester City 0-3 Manchester United

A Manchester United magabiztos gyõzelmet aratott a címvédõ ellen, és két pontra csökkentette hátrányát a negyedik helyezett Arsenalhoz képest.


Jose Mourinho három helyen változtatott csapatán - Eric Bailly, Chris Smalling és Juan Mata is kezdõként léphettek pályára Phil Jones, Daley Blind és Michael Carrick helyett -, míg a csapatkapitány Wayne Rooney nem került a mérkõzés keretébe betegségének köszönhetõen.

A Leicester már a második percben jelezte szándékait, játékosaik vehemensen támadták le a vendégeket, folyamatosan megpróbálva szerelni a labdás embert. A mérkõzés korai szakaszában úgy tûnt, hogy a United 4-4-2-es hadrendben játszik, Ibrahimovic-csal és Rashforddal elöl. Utóbbi ívelt elõre, Morgan azonban okosan kísérte ki a játékszert, kirúgás jöhetett.

Rojo tisztázott Huth elõl, majd a megítélt szögletet jól védekezték ki Marcosék. Az ötödik percben Drinkwater sárgult be Mata elleni szabálytalanságot követõen. A hetedik percben Ibrahimovic sarkalt ki egy labdát Rojonak, aki a tizenhatos szélérõl tekert külsõvel, sajnos azonban pont Schmeichel kezébe. A vendégek ugyan sokat birtokolták a labdát, azonban Rojo helyzetén kívül egyelõre nem volt komoly gólszerzési kísérletük.

Taylor bíró váltott pár szót Smallinggal, a csapat kapitányával Ibrahimovic és Drinkwater kisebb lökdösõdését követõen. A tizenharmadik percben Bailly futott Vardyval, az angol csatár pedig végül nem tudta megverni az elefántcsontparti védõt, sõt, még szabálytalankodott is ellene, amit kissé nehezen tûrt, a földön fekvõ United játékosba belerúgott egyet, a bíró azonban nem szankcionálta az esetet.

A tizenötödik percben a hazaiak Mahrez révén próbálkoztak, azonban a lövés mellé szállt. Négy perccel késõbb Rojo lökte fel Musát, a Leicester következhetett szabadrúgással, a beívelést Vardy megcsúsztatta a hosszún álló Morgan felé, Pogba azonban még valahogy bele tudott érni, így szöglet következhetett, amit a United megfelelõen levédekezett.

Az elsõ húsz perc nem túl eseménydúsan telt el, a United adogatott jobbára a középpályán, de átütõerõ egyik együttesben sem mutatkozott. Két perccel késõbb Herrera meg is elégelte a helyzetet, és bár nem volt célja, de Vardyhoz passzolt, az angol kiugratta Musát, Bailly azonban remekül ért vissza és mintaszerûen szerelt.

Helyzete volt egy perccel késõbb a Unitednek is, Mkhitaryan játszott középre Rashfordhoz, Marcus kapásból tüzelt, de kaput nem tudott találni. A Vörös Ördögök ezt követõen pár eseménytelen percen át birtokolták a labdát, járatták azt, komoly teszt elé azonban nem tudták még állítani a hazai kapust. Egy perccel késõbb azonban ez már nem volt elmondható, Ibrahimovic és Rashford összjátéka után utóbbi tüzelt a tizenhatoson belülrõl, a rövidre tartó próbálkozást pedig ki tudta tolni szögletre Schmeichel. Nagy védést mutatott be, ahogy a próbálozás is szemet gyönyörködtetõre sikeredett kis területen.

A 39. percben Ibrahimovic egymaga próbált utat találni a sûrû védelmen át, azonban elrúgták elõle a játékszert, Rashfordhoz került a labda, õ Mkhitaryanhoz játszott, pontatlanul. A United próbált fogást találni ellenfelén, kezdték növelni a tempót a félidõ végéhez közeledve.

Meg is lett az eredménye a próbálkozásoknak, Smalling fejelt le egy labdát, Mkhitaryan lecsapott rá, remekül tolta el Huth mellett, hatalmas sprintet nyomott le, majd a tizenhatoson belülre érve bevette a hazai kaput, ezzel elõny a Manchester Unitednél. 0-1! Alig telt el egy perc, Schmeichel ismét labdát szedhetett ki a kapujából, Valencia adott be középre, a csapat legeredményesebb játékosa, Zlatan Ibrahimovic pedig köszönte szépen, Morgan lábai között a kapuba belsõzött. 0-2! A svéd csatár ezzel már húsz gólnál jár, melyre a 2012/13-as szezonban volt utoljára példa, akkor Robin van Persie tudott húsz gól fölé jutni. A félidõben több esemény már nem történt, remek hajrájának köszönhetõen kényelmes elõnybe került a United már a félidõben.

 

 

 


A fordulást követõen mindkét csapat cserélt, Musa és Okazaki helyét King és Gray vették át, míg a vendégeknél Blind váltotta Rojot. Négy perc tellett el a találkozó második negyvenöt percébõl, és Mata révén ismét United gólt láthattak a nézõk. A spanyol Mkhitaryannal kényszerítõzött, majd a visszakapott labdát Schmeichel mellett a rövidbe vágta. 0-3! A United immár a kissé fellazult Leicester védelmet könnyebben tudta ostromolni és Rashford próbálkozott is, azonban a hazai hálóõr szögletre mentette lövését.

Az 55. percben Herrera sárgult be Vardy lerántása után, majd egy perccel késõbb Pogba vitte földre Ndidit a tizenhatoshoz közel, szintén sárga lapos figyelmeztetésért cserébe. A pontrúgást Mahrez végezte el, Ibrahimovic-ék pedig szétugrottak a lövésnél, így az a kapu mellett hagyta el a játékteret. De Gea azonnal felhívta társai figyelmét a hibára, könnyen baj lehetett volna ebbõl.

A 62. percben Mata ordító helyzetet hagyott ki. Egy hosszú labda után ugrott ki, lesrõl szó sem volt, a spanyol hagyta lepattani a játékszert, majd megpróbálta átemelni a már elég közel álló Schmeichelt, azonban a dán magabiztosan fogta a labdát. Talán a spanyol is meglepõdött, hogy nem állt lesen, mert nagyon rossz megoldást választott. Négy perccel késõbb egy mellé szálló Leicester kísérletet is feljegyezhettünk Drinkwater révén, nem volt komoly a fenyegetés az egykori United nevelés részérõl.

A következõ percekben olykor próbáltak veszélyeztetni a hazaiak, kevés sikerrel, majd a United is próbálkozott Mata révén, azonban komoly teszt elé nem tudta állítani Kaspert. A 77. percben Fellaini váltotta a csapat nyolcasát.

A 83. percben még helyzet adódott a United elõtt, Ibrahimovic találta meg Valenciát egy remek passzal, aki Mkhitaryanhoz játszott, az örmény azonban nem tudta kellõképp leszorítani lövését. A 87. percben Valencia rúgta meg Grayt egy felszabadítás után, azonban szerencsére nem történt sérülés. Egy perc elteltével De Gea kapott sárga lapot idõhúzásért, majd Pogba próbálkozott egy lövéssel, azonban az elhalt Schmeichel kezei között. Másra már nem is maradt idõ, Taylor játékvezetõ megkönyörült a Leicesteren, csupán egy perc ráadást mutatott a kilencven perc végén. A Manchester United ezzel a gyõzelmével pontokat tudott hozni a vereséget szenvedõ Liverpoolon és Arsenalon is, és a negyedik hely két pontra, a második öt pontra van a csapattól.

 

 

 

 

Premier League, 24. forduló
Leicester City 0-3 Manchester United
King Power Stadium

Vezette: Anthony Taylor

United: De Gea - Valencia, Smalling, Bailly, Rojo(Blind 46.) - Pogba, Herrera - Mkhitaryan, Mata(Fellaini 77.), Rashford(Young 83.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Carrick, Lingard, Martial

Leicester: Schmeichel - Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Drinkwater, Ndidi - Mahrez, Okazaki(Gray 46.), Musa(King 46.) - Vardy
Nem használt cserék: Zieler, Benalouane, Chilwell, Albrighton, Kapustka

Gólszerzõ: Mkhitaryan 42', Ibrahimovic 44', Mata 49'

Sárga lap: Drinkwater, Fuchs illetve Mata, Herrera, Pogba, De Gea

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!