Rooney: Mourinho feltüzelte a csapatot

Wayne Rooney szerint Jose Mourinho gyõztes mentalitása serkentõ hatással volt csapatára.


Sir Alex Ferguson visszavonulása óta a klub, melynek neve egybeforrott a sikerrel a skót menedzser irányítása alatt, szenved, hogy visszataláljon a sikerek útjára.

Az elmúlt szezon végi FA-kupa siker az egyetlen jelentõs trófea, melyet a csapat fel tud mutatni az elmúlt három szezonból, a 20-szoros bajnok pedig ezen idényekbõl két alkalommal lemaradt a Bajnokok Ligája indulást jelentõ pozíciókról is.

Mourinho feladata most az, hogy visszajuttassa a Unitedet az angol klubfutball csúcsára és a klub csapatkapitánya, Wayne Rooney csak elismerõ szavakkal tudta jellemezni a portugál hatását az Old Traffordon.

"Egyértelmûen top menedzserrõl beszélünk a személyében - a klubjaiban felállított rekordok megmutatják ezt" - mondta a klub örökös góllövõlistájának elsõ helyezettje a GQ magazinnak.

"Tudja, hogy mit akar a játékosoktól, és a játékosok is tudják, hogy mit akar tõlük a menedzserük."

"Ebben nem enged, viszont amíg megteszed, amit kér, addig biztos vagyok, hogy rendben leszel."

"Láthatod, hogy gyõztes mentalitással bír - nem arról van szó, hogy ez már nem volt meg a csapatunkban, de határozottan emlékeztetett minket rá."

 

 

 


A Manchester Unitedre még azonban nagyon sok munka vár annak fényében, hogy a csapat a Premier League hatodik helyét foglalja el pillanatnyilag - viszont mindössze öt pont választja el a Vörös Ördögöket a második helyezett Tottenhamtõl.

Rooney elfogadja, hogy a bajnokságot vezetõ Chelsea - 14 pont választja el az együtteseket - befoghatatlan, de magabiztos azt illetõen, hogy fognak még pár emlékezetes pillanatot okozni és szezon befejezte elõtt az elsõ négy hely egyikét is elcsípik.

"Úgy vélem rendben megy" - mondta. "Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy az elsõ négy hely egyikét elérjük. Nyilvánvaló célunk volt a bajnokságot megpróbálni megnyerni, ami immáron nagyon nehéz feladat. Ezzel tisztában vagyunk."

"Azt viszont joggal mondhatjuk, hogy megpróbáljuk elcsípni az elsõ négy hely egyikét."

"Még mindig állunk az Európa-ligában, döntõt játszunk a Ligakupában és az FA-kupában is ott vagyunk még, mi pedig hisszük, hogy ezek olyan trófeák, amelyek megnyeréséhez eléggé erõs keretünk van."

"Az felé kell tekintenünk, hogy bekerüljünk az elsõ négy csapatba."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!