Carrick: Nem fogjuk ünnepelni a BL indulást

Michael Carrick elmondása szerint a Manchester United játékosai csak akkor ünnepelnének, ha a Premier League trónjára ülhetnének fel.


A Vörös Ördögök nem ünnepelhettek bajnoki címet a Premier League-ben Sir Alex Ferguson utolsó éve, azaz 2013 óta, az idei Bajnokok Ligája kiírásba pedig nem tudták még kvalifikálni se magukat, miután a legjobb négyen kívül végeztek az elõzõ szezonban.

 

José Mourinho irányítása alatt jelenleg a 6. pozíciót foglalja el a csapat a tabellán, 14 ponttal lemaradva a listavezetõ Chelsea mögött, Carrick azonban hajthatatlan azt illetõen, hogy társaival addig nem bontanának pezsgõt, amíg azzal nem a bajnoki címet ünnepelnék.

 

"Az nem olyan dolog, amelyet megünnepelnénk, hogy második, harmadik vagy negyedik helyen végeztünk" - kezdte a tapasztalt középpályás a Mirrornak.

 

"Az ember csak akkor ünnepel, ha nyert, a Bajnokok Ligája azonban nagyon fontos helyet foglal el ennek a klubnak az életében. Ez az, ahol mi akarunk játszani, és ez az, ahol a legjobb játékosok szerepelnek."

 

"Szóval a játékosok elcsábítása, illetve egyéb dolgok tekintetében, a klubnak erre nagy szüksége van, viszont ünneplésre tényleg csak akkor van okunk, ha az élen végzünk valamiben."

 

Szombati, Watford elleni gyõzelmükkel a Manchester United akár meg is elõzheti az Arsenalt és a Liverpoolt, ha a többi eredmény is a kezükre játszik, mielõtt figyelmüket a két felvonásos Saint-Etienne elleni Európa-liga párharcra, illetve a két meccs között megrendezésre kerülõ Blackburn Rovers elleni FA-kupa mérkõzésre fordítanák.

 

 

Bár Carrick minden erejével azon dolgozik, hogy visszakormányozza csapatát a Premier League tabellájának elejére, figyelmeztetett, elképzelhetõ, hogy a klubnál újabb Bajnokok Ligája nélküli szezont kell megélniük.

 

"A top négy tekintetében, nem nevezhetõ elképzelhetetlennek, hogy nem tudjuk elérni, mert ez az eshetõség egyértelmûen fennáll" - tette hozzá.

 

"Ezt ki kell érdemelni, meg kell érte harcolni."

 

"Minden szükséges képességgel rendelkezünk ahhoz, hogy ezt a célunkat elérhessük, de a top négybe kerülés csak a minimum célunk lehet, tényleg."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!