Manchester United 2-0 Watford

A Manchester Untied nagy fölényét gólokra váltotta és magabiztos gyõzelmet aratott hazai pályán.


Jose Mourinho ezúttal nem változtatott sok helyen, ám ezúttal Mkhitaryan már a meccs elejétõl Ibrahimovic mögött játszott.

 

Jól kezdtek a Vörös Ördögök, sok passzos játékkal próbálták kijátszani a betömörülõ Watfordot, mely az elsõ percekben leginkább a játék tördelését tûzte ki célul.

 

Már a 3. percben szép támadás végén Ibra lõhetett volna gólt, ha jól eltalálta volna Valencia centerezését. Négy perccel késõbb Mata ugrott ki a védõk között, de Gomes kapus idõben kapcsolt és elõbb érte el a labdát, mint a támadó.

 

Az elsõ 10 perc után Mkhitaryan lövését kellett hárítania Gomesnek, majd Martial futott el két védõ között, lövése azonban szögletre pattant.

 

Mazzarri csapata kicsit ki tudott jönni a szorításból, sikerült 1-2 lövésig is eljutnia, de nem tartott sokáig ez a szabadság, hiszen a hazaiak az elsõ 10-15 percben mutatott fölényüket még nagyobb szinte tudták emelni.

 

A lövések sorát Pogba kezdte meg, a francia kétszer is próbálkozott, de Gomes mindkét esetben védeni tudott. A 26. percben Pogba ívelt fel a kiugró Zlatan felé, aki levette a labdát, azonnal lõtt, de nem talált kaput. Pillanatokkal késõbb Valencia zseniális megoldásai után Pogba elé gurított, aki 14 méterrõl tüzelt, de Gomes megint a helyén volt.

 

Szûk félórányi játék után Blind robogott el a bal szélen, látta, hogy a kapu elõtt hatalmas a tömörülés, így inkább a tizenhatos elõterébe gurított vissza, ahol Herrera érkezett, de erõs lövése bõ 1 méterrel kapu fölé szállt. Ekkor szinte fél percenkét lövés szállt a vendégek kapuja irányába, a következõt Mkhitaryan küldhette volna a hálóba, ám pocsékul találta el a játékszert, ami szinte földkörüli pályára állt.

 

A 31. percben Martial remeklése után Ibra küldte kapura a labdát 4 méterrõl, Gomes elképesztõen nagyot hárított, ám egy perccel késõbb már tehetetlen volt a kapus is. Martial iramodott meg az alapvonal felé, középre gurított, Ibrahimovic nem találta el a labdát, de Mata igen, aki 5 méterrõl kapuba lõtt, 1-0 a manchesterieknek. Teljesen megérdemelt vezetéshez jutottak a Vörös Ördögök.

 

 

Percekkel késõbb Mata indította Valenciát sarokkal, az ecuadori beadását Martial próbálta bevágni 8 méterrõl, de Prödl nagyot blokkolt.

 

A Watford nem nagyon tudott semmit sem kezdeni a manchesteri taktikával, alig volt a labda Deeney-éknél, akik egész félidõ alatt egy Zarate-ollózással mozgatták meg De Geát, ám az a próbálkozás sem okozott a kapusnak nagy gondot.

 

A szünet elõtt még Martial és Micki elõtt adódott lehetõség, de mindketten elszúrták azt, így maradt az egygólos elõny. A United 14 alkalommal próbálkozott a félidõben, hétszer talált kaput. Ha 3-4 góllal vezetett volna a csapat, az sem lett volna irreális a Watfordra nézve.

 

A második félidõre cserélt a vendégek mestere, ami úgy tûnt, jót tett a csapatnak, ám ez csak néhány percig tartott a félidõ elején. Ekkor sikerült a manchesteri térfélen járatni a labdát és egy szabadrúgás révén - amit Zarate lõtt el - nagy védésre kényszeríteni De Geát, ám többre nem futotta a Darazsaktól.

 

Kezdett éledezni Jose Mourinho csapata, olyannyira sikerült ez, hogy a 60. percben egy félpályán szerzett labda után két gyors passzal máris kapu elõtt volt Martial, aki egyet cselezett vissza a jobb lábára, majd a rövid alsóba lõtt, 2-0 a hazaiaknak!

 

 

Az elõny tudatában visszaállt a hazai csapat, így a Watford sokkal feljebb tudott lépni és több alkalommal jutott el az ellenfele tizenhatosáig és a 70. percben közel is járt a gólhoz Janmaat révén, ám Niang beadását csúnyán kapu fölé bombázta a holland.

 

Cserélt Mourinho, Mata helyett Fellaini folytatta, ami jól mutatta, mit is akar a Untied a maradék 15 percben. Leginkább a védekezés volt a cél, miközben a Watford próbálkozott, hogy legalább a szépítés meglegyen. Janmaat nem is járt távol tõle a 76. percben, kb. 30 centire, ugyanis ennyivel lõtt a jobb kapufa mellé.

 

Aztán a semmibõl majdnem 3-0 lett, Zlatan átadása után Mkhitaryan közeli lövését védte bravúrral Gomes.

 

Tíz perccel a rendes játékidõ vége elõtt másik gólszerzõjét is lehozta a portugál menedzser, Rashford mozoghatott egy keveset a mai összecsapáson. A fiatal csatár szinte azonnal lövésre szánta el magát, a tizenhatos sarkáról küldte kapura a játékszert, de Gomes biztosan fogta azt.

 

A 82. percben hatalmas helyzet adódott Ibra elõtt, Micki beadását azonban a kapu torkából valahogy sikerült kihagynia. Egy perccel késõbb a teljesen megzavarodott vendégek vesztettek labdát saját térfelükön, Mkhitaryan jobbról beadott, Kaboul nagyot tisztázott. Az örménynek inkább Fellainit kellett volna megjátszania, aki teljesen üresen érkezett a kapu felé. Ezen a meccsen több rossz megoldás is jellemezte a United 22-esét.

 

Az utolsó percek viszonylag csendesen teltek el, bár a csereként beálló Lingard majdnem megszerezte a manchesteriek harmadik találatát, miután a vendég védelem nem igazán állt a helyzet magaslatán, ám végül az angol szélsõ próbálkozását blokkolni tudták.

 

Jose Mourinho csapata megérdemelten nyert otthon, bár a helyzetkihasználás ma sem volt a legfényesebb, de ezúttal legalább a sok helyzetbõl kettõt sikerült értékesíteni.

 

Jöhet az Európa-liga egyenes kieséses szakasza!

 


Premier League, 25. forduló
Manchester United 2-0 Watford
Old Trafford

 

Vezette: Robert Madley

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Smalling, Blind - Herrera, Pogba - Mata(Fellaini 72.), Mkhitaryan(Lingard 89.), Martial(Rashford 80.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Carrick, Rooney

 

Watford: Gomes - Cathcart(Success 83.), Kaboul, Prödl, Britos(Janmaat 46.) - Cleverley, Capoue - Niang, Zarate(Okaka 74.), Holebas - Deeney
Nem használt cserék: Arlauskis, Mariappa, Behrami, Doucoure

 

Gólszerzõ: Mata 32', Martial 60'

 

Sárga lap: Valencia

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!