Valencia: Triplázni akarunk

Antonio Valencia elmondása szerint a Manchester United triplázni akar az idei szezon kupasorozataiban, miután múlt héten legyõzték a Southamptont a Ligakupa döntõjében.


A Szentek felett a Wembley-ben aratott 3-2-es gyõzelemmel már ötödik Ligakupa elsõségüket gyûjtötték be a Vörös Ördögök, Valencia szerint pedig figyelmüket most már az FA-kupa és az Európa-liga megnyerése felé fordítják.

 

Az ecuadori védõ szerint a szezonbeli elsõ kupasikerükbõl olyan önbizalmat meríthetnek a játékoskeret tagjai, amellyel a szezon végéig harcban lehetnek a másik két kupasorozatban, amelyben érdekeltek.

 

"Most erre a három trófeára gondolunk. Szerintem képesek vagyunk megcsinálni. Realizálnunk kell, hogy mi vagyunk a Manchester United és hogy megtudjuk nyerni ezt a három kupát" - kezdte Valencia.

 

"Ilyen a mentalitásunk. Az elsõ trófea nagy önbizalmat adott nekünk."

 

"A Premier League-ben se adtuk fel a reményt idén. A bajnokságban is harcolunk ebben a szezonban, de ha idén nem sikerül, akkor újra nekifutunk jövõre és küzdünk érte."

 

Valencia 2009-ben, 16 millió font ellenében érkezett Manchesterbe a Wigan Athletictõl, elmondása szerint pedig megfigyelhetõek hasonlóságok aközött, ahogyan egykori menedzsere, Sir Alex Ferguson és mostani mentora, José Mourinho irányítja a klubot.

 

 

"Szerintem ugyanolyan a hangulat. Biztosítékot ad számunkra, hogy egy top menedzser kezei alatt játszhatunk, ez az, amit mindenképpen el lehet mondani" - tette hozzá.

 

"Mindig nehéz dolog az összehasonlítás. Mindegyiküknek megvan a sajátos stílusa, de az nem kérdéses, hogy mindketten fantasztikus menedzserek."

 

Mourinho többször is elégedetten nyilatkozott Valencia szezonbeli teljesítményét illetõen, amely kapcsán így reagált az érintett:

"Hihetetlen nagy önbizalmat táplált belém."

 

"Szerintem teljességgel elfogadható, ha azt mondom, hogy javult a játékom, õ pedig emellett rengeteg játéklehetõséget is biztosított számomra, ami szintén nagyon fontos volt."

 

"Én továbbra is inkább támadó játékosnak tartom magamat. Nyugodt vagyok, amikor elõre kell mennem, mert korábban jobbszélsõ középpályást játszottam."

 

"Szeretek részt vállalni a támadásépítésben, de amikor a védelem jobboldalán játszom, akkor inkább arról szól a játékom, hogy ne kövessek el hibát."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!