Manchester United 1-1 Bournemouth

A United ismét csak döntetlent ért el hazai pályán, ezúttal egy félidõt emberhátrányban játszó csapatot nem tudott legyõzni.


Jose Mourinho a kezdõcsapatba tette Luke Shaw-t és Wayne Rooney-t is, a védelem közepén pedig a Phil Jones-Marcos Rojo páros próbált operálni.

 

Jól indult a találkozó a hazaiak számára, a 2. percben Antonio Valencia labdaszerzése után Zlatan Ibrahimovic sarokkal tette a labdát Rooney elé, akit szereltek, ám a játékszer éppen Valencia elé került. Az ecuadori beadása Rooney-t találta meg, a csapatkapitány fejese azonban elkerülte a kaput.

 

Röviddel ezután egy szöglet után kontrázott a United, Shaw kiválóan ívelt Paul Pogba elé, aki nagy helyzetbe került, lõtt, ám Boruc ujjheggyel hárítani tudott. 

 

A 10. percben egy röviden visszatett labdára csapott le Rooney, önzetlenül helyzetbe hozta Ibrát, de a svéd hosszan vette át a labdát, így a lehetõség elúszott. Másodpercek múlva Afobe rázta le magáról Rojót, már csak David De Geát kellett volna átjátszania, de a lövés pillanatában elcsúszott, így a hihetetlen nagy helyzetbõl nem lett semmi.

 

Anthony Martial percei következtek. A francia elõbb remek lövéssel dolgoztatta meg Borucot, majd szép csel után az alapvonalról belõtt labdája Zlatant találta meg, de a csatár térdérõl rossz irányba pattant a játékszer.

 

A manchesteriek nagy fölényben játszottak a találkozó elsõ 15 percében, amit talán még kicsit fokoztak is, ám Michael Carrick tökéletes átadása után Martial lövése elakadt Borucban.

 

A 23. perc végre meghozta az áttörést. Egy szöglet után kifejelt labdát Carrick szedett össze, majd Valenciához továbbított, az ecuadori 21 méterrõl tüzelt, Rojo beletette a lábát a labdába, ami így jutott a vendégek hálójába. 1-0 a Unitednek!

 

 

Sajnos a gól után kicsit visszaesett az iram és a játék minõsége is, már ami a támadójátékot illeti. De még így is a Vörös Ördögök játszottak fölényben és sokkal többet voltak ellenfelük térfelén.

 

Épp ezért is szomorú, hogy a 39. percben Jones a semmibõl 11-hez juttatta Arteréket. Egy szerelési kísérlettel gázolta el ellenfelét, amiért Friend játékvezetõ azonnal a büntetõpontra mutatott. A United nevelése, Joshua King állt a labda mögé, majd magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 1-1.

 

Sõt, szinte azonnal Jones újabb hibája után King ismét lövéshez jutott, de szerencsére sikerült blokkolni azt.

 

Meghúzta a félidõ végét a United, Ibra tekerését Boruc tolta oldalra, majd Pogba ívelt a védõk mögé, Rooney lõtt, de a vendégek kapusa ismét a helyén volt. 

 

A 45. percben Mings rálépett a földön fekvõ Ibra fejére, aki pillanatokkal késõbb labdáért felugorva lekönyökölte a védõt. Friend szerencsére nem adott neki sárgát - ami már a második lett volna a meccsen, így a svéd mehetett volna zuhanyozni. Viszont kapott sárgát Surman, aki viszont piros lappal kénytelen volt elhagyni a pályát. A Bournemouth CSK-ja meglökte Ibrát, amiért megkapta második sárga lapját.

 

A félidõ vége elõtt még egy nagy Zlatan lehetõség maradt ki, így döntetlennel vonulhattak az öltözõkbe a csapatok. 

 

Mondhatni mindkét gárdának szerencséje volt az elsõ 45 percben, a hazaiaknak azért, mert 11-en maradtak a pályán, a vendégeknek meg azért, mert döntetlen volt az állás.

 

Fordulás után letáborozott a United ellenfele térfelén, a Bournemouth beállt védeni az eredményt, amit ha szerencsével is, de jól csináltak. Ha esetleg a védelmet átjátszotta a hazai alakulat, akkor pedig ott volt Boruc, aki ma ihletett formában játszott.

 

Olyannyira jól tették a dolgukat a vendégek, hogy Mourinho azonnal hármat is cserélt, ám nem mondhatni, hogy jól sikerültek a húzásai. A manchesteri játék sokkal körülményesebbé vált, a játékosok mintha nem is tudták volna, hol kell játszaniuk.

 

Mégis összejött egy büntetõ a 71. percben Valencia ballal ívelt középre, Pogba a hosszún akrobatikus mozdulattal tette volna vissza, de Smith kézzel elsodorta a játékszert. A tizenegyest Zlatan lõtte...nagyon gyengén, amit Boruc hárítani tudott. Hiba volt az egész meccsen rendkívül gyengén játszó csatárral rúgatni a büntetõt.

 

Egyre frusztráltabbá vált a hazai csapat, mely komoly helyzetekre sem volt képes a meccs végjátékában. Mindezt úgy, hogy emberelõnyben játszott több mint egy félidõt.

 

A Bournemouth kiharcolta az egy pontot, bár ha kicsit szigorúbb a játékvezetõ, akkor a vendégeknél még Mings és Smith is hamarabb mehetett volna az öltözõbe, akárcsak Ibra, mint írtuk.

 

A United ezzel ismét elszalasztotta a lehetõséget, hogy elõzzön és pontelõnybe kerüljön egy ellenlábasához képest.

 

 

 

Premier League, 27. forduló
Manchester United 1-1 Bournemouth
Old Trafford

 

Vezette: Kevin Friend

 

 

United: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Shaw(Lingard 70.); Carrick(Fellaini 70.), Pogba; Mata, Rooney(Rashford 70.), Martial; IbrahimovicNem használt cserék: Romero, Blind, Smalling, Herrera

 

Bournemouth: Boruc; Smith, Cook, Mings(Cargill 79.), Daniels; Surman, Arter, Fraser, Pugh(Gosling 46.); King(Gradel 87.)
Nem használt cserék: Allsop, Smith, Ibe, Wilshere

 

Gólszerzõ: Rojo 23' illetve King 39'

 

Sárga lap: Ibrahimovic, Carrick, Rashford illetve Arter, Surman, Gosling, Smith

 

Piros lap: Surman

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!