U23: Sunderland 1-3 United

Demi Mitchell, Scott McTominay és Devonte Redmond góljaival a United nagyon értékes gyõzelmet aratott a Sunderland otthonában, és a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtották a Premier League 2 idei küzdelmeiben.


Az egyetlen negatív esemény a hosszabbításban történt, amikor a sérülésbõl visszatérõ Regan Poole-t második sárga lappal kiállították, és a tíz emberre fogyatkozó vendégek hálóját azonnal bevette George Honeyman.

Nicky Butt együttese, akik kékben léptek pályára, már az elejétõl fogva folyamatosan veszélyeztettek, Josh Harrop szögletét követõen McTominay fejelt kapura, majd Callum Gribbin remek labdája Redmondot találta üresen, aki nagy védésre késztette Max Stryjek kapust.

Matty Willock lövése megpattant, eléggé mellé is szállt így a kísérlet, majd McTominay maradt le egy Harrop beadásról. Az egyirányú forgalom tovább folytatódott, Harrop távoli lövése után Stryjek hárított nagyot.

A Sunderland elõtt is adódott lehetõség végre, Rees Grenwood találta meg Lynen Gooch-t, azonban az amerikai lövését lábbal blokkolta Kieran O'Hara. Ez figyelmeztetõ jel volt a Vörös Ördögök számára, azonban az öt perc alatt szerzett két góljuk több, mint megérdemelt volt.

Gribbin kétszer is lövéssel próbálkozott, majd Harrophoz került a labda, aki ellen a volt United játékos Donald Love szabálytalankodott a büntetõterületen belül. A bíró a büntetõpontra mutatott és Mitchell a kapu jobb alsó sarkába gurította szezonbeli negyedik gólját. A játékosok nem ültek babérjaikon, Mitchell tüzelt távolról, azonban Regan Poole lábát találta el vele, a játékszer McTominay elé pattant, lõtt, megpattanó próbálkozása pedig túljutott Stryjek kapuson, ezzel szeptember óta elsõ gólját jegyezte Scott.

McTominay önbizalmának jót tett gólja, ismét lövéssel próbálkozott, azonban ezúttal fölé szállt kísérlete. A másik oldalon Josh Maja próbált gólra törni, azonban Axel Tuanzebe nagy blokkot mutatott be. Gribbin próbálkozott a hazai akció után, Stryjek azonban védett. A félidõ elõtt még akadt egy nagy lehetõség a Fekete Macskák elõtt a szépítésre, Denver Hume lõtt a büntetõterületen belülre, Cameron Borthwick-Jacksonról levágódó labdát pedig Gooch a kapufára lõtte.

A csereként beálló Joel Asoro életet vitt a hazaiak játékába. Poole dolgoztatta meg Stryjeket, majd a 71. percben eldõlt a három pont sorsa, McTominay tüzelt éles szögbõl, lövése kivágódott a kapusról, majd Redmond érkezett és a hálóba vágta a labdát, noha nem elsõ próbálkozásra, elõször még védeni tudott Stryjek, a második lövéshez azonban már nem tudott hozzáérni.

Elliot Embleton durva becsúszása Hamilton ellen az oldalvonalon is feszültséget szított Nicky Butt és Elliot Dickman között, és ez a feszültség nem is csökkent, a Sunderland ugyanis erõteljesen dolgozott a hátrány csökkentésén. O'Hara elõbb Ethan Robson és Honeyman helyzeteinél is jó védést mutatott be, Sam Brotherton mellé fejelt, Asoro pedig egy Michellel való ütközés után bukdácsolt a tizenhatoson belül, de nem kapott büntetõt.

Tosin Kehinde próbálkozását hárította Stryjek a mérkõzés végéhez közeledve, majd Regan Poole elkésett becsúszása Donald Love ellen második sárga lapját eredményezte, idõ elõtt el kellett hagyja a játékteret, Honeyman pedig a ráadás utolsó másodperceiben szépíteni tudott. Ennek ellenére a United kényelmes gyõzelmet aratott és feljebb lépett a tabellán, el a kiesõzónától.


Premier League 2 | Eppleton Colliery | Gólszerzõk: Honeyman 90+4 | Mitchell 28 (büntetõ), McTominay 33, Redmond 71

United: O'Hara; Olosunde (Warren 82), Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Mitchell; Willock, Poole; Gribbin (Kehinde 86), McTominay, Harrop; Redmond (Bohui 86). Nem használt cserék: M. Johnstone, Scott.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!