FC Rostov 1-1 Manchester United

Döntetlennel utazhat vissza a csapat Oroszországból.


Jose Mourinho talán mindenkit meglepett azzal, amilyen felállással küldte harcba csapatát, hiszen a menedzser három belsõ védõvel operált, míg Young és Blind a széleken lépett fel, vagy zárt vissza.

 

Sajnos a pálya gyenge minõsége a játékra is rányomta bélyegét, rengeteg technikai hiba, lassú labdajáratás jellemezte a két gárdát. 

 

Nem csak mezõnyben, de a kapuk elõtt is hibáztak a játékosok, még ha túlságosan komoly lehetõségek nem is adódtak. A hazaiak részérõl Noboa jelentette a legnagyobb veszélyt, az ecuadori több alkalommal is próbálkozott, de Romero mindig könnyedén védett.

 

A vendégeknél volt többet a labda, több támadást is vezettek, ám a befejezéssel rendszerint gond adódott - nem egyszer a pálya talaját is lehetett okolni. 

 

Lassan csordogált a meccs, amikor a 35. percben végre gól született. Jones felívelését Fellaini szelídítette meg, nagyot harcolt védõjével, de megnyerte a párharcot, majd Ibrahimovic-hoz továbbított, aki az alapvonalról visszagurított az érkezõ Mkhitaryannak. Az örmény - akit sok honfitársa ünnepelhetett a stadionban - közelrõl talált a hálóba. Fontos gólt szerzett a csapat idegenben.

 

 

A sok szabálytalansággal tarkított összecsapás színvonala a gól után sem emelkedett, a Rostov képtelen volt komoly támadásokat vezetni, ha olykor sikerült eljutniuk a hazaiaknak ellenfelük tizenhatosáig, ott vagy rontottak, vagy Romero könnyedén lezárta a veszély forrását. 

 

Az elsõ néhány perc alapján jobbnak ígérkezett a második játékrész, elõször Zlatan lövése, majd Young próbálkozása kerülte el a hazai kaput.

 

Nyolc perc telt el a szünet óta, mikor Kalachev felívelését Bukharov szelídített meg mellel, majd mielõtt a labda leesett volna, ellõtte Romero mellett. A semmibõl egyenlített ki az orosz gárda. A gól elõtt Jones csúnyán beragadt, ezért nem volt les a gól elõtt.

 

Percekkel késõbb Erokhin is próbálkozott, de lövése elkerülte a Vörös Ördögök kapuját.

 

Látszott a rosztoviakon, hogy érzik, bizony van keresnivalójuk, sokkal támadóbb játékkal rukkoltak elõ a félidõben, miközben a Uniteden az látszott, mintha küzdene a talajjal.

 

Csak ritkán jutottak el Pogbáék az ellenfél kapuja elé, azok is leginkább pontrúgások után történtek. Ám Blind szögleteibõl, szabadrúgásaiból sem alakultak ki komoly gólszerzési lehetõségek.

 

Az utolsó perceket meghúzta az orosz csapat, szögletet és szabadrúgást is lõhettek Noboáék, mégis talán a Untied elõtt adódott a legnagyobb esély a gyõzelem megszerzéséhez. A 93. percben Valencia beadását Fellaini fejelte le, ám a kapu elõtt Martial nem találta el a játékszert.

 

Maradt a döntetlen, ami a manchesterieknek jobb eredmény, fõleg a körülmények tudatában. Ráadásul az oroszoknál két kulcsember biztosan nem léphet majd pályára a visszavágón, miután ma is besárgultak.

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntõ
FC Rostov 1-1 Manchester United
Olimp-2 Stadium

 

Vezette: Felix Zwayer (GER)

 

Rostov: Medvedev; Kalachev, Mevlja, Navas, Granat(Terentyev 18.), Kudryashov; Noboa, Erokhin, Gatskan; Bukharov(Azmoun 74.), Poloz
Nem használt cserék: Goshev, Kireev, Bayramyan, Prepelita

 

United: Romero; Young, Jones, Smalling, Rojo, Blind(Valencia 92.); Pogba, Fellaini, Herrera(Carrick 92.); Mkhitaryan(Martial 67.), Ibrahimovic
Nem használt cserék: De Gea, Lingard, Mata, Rashford

 

Gólszerzõ: Bukharov 53' illetve Mkhitaryan 35'

 

Sárga lap: Gatskan, Bukharov, Noboa, Kalachev illetve Mkhitaryan, Herrera

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!