Middlesbrough 1-3 Manchester United

A Vörös Ördögök talán a vártnál könnyebben zsebelték be a 3 pontot, ezzel pedig feljöttek az ötödik helyre, elõzve az Arsenalt.


Mint azt várni lehetett, a United kezdõcsapatában több változást fedezhettünk fel, és nem csak a játékosok névsora, hanem posztjaik szempontjából is, hiszen például Eric Bailly a védelem jobb szélén szerepelt, míg Antonio Valencia ismét jobb szélsõt játszhatott.

 

Jobban indult a Middlesbrough, az elsõ 15 perc egyértelmûen az övé volt, labdabirtoklásban elképesztõ fölénye volt a hazai csapatnak, beívelésekkel próbáltak operálni, de legtöbbször nagyon gyenge ívelések szálltak a kapu elé.

 

Hiába volt a mezõnyfölény, az elsõ elképesztõen nagy helyzet a Vörös Ördögök elõtt adódott. Jesse Lingard ugratta ki Marcus Rashfordot, aki csúnyán lefutotta védõjét, lövésre szánta el magát, Valdes azonban hatalmasat védett.

 

A másik oldalon Ramirez volt a legaktívabb, a 13. percben 15 méterrõl leadott lövését David De Geának kellett hárítania.

 

Bõ 15 perc elteltével egyre jobban átvette az irányítást a vendég gárda, egyre többet tartózkodtak a manchesteriek az ellenfelük térfelén és helyzeteket is sikerült kialakítaniuk.

 

A 20. percben Ashley Young szöglete találta meg Marouane Fellainit, a belga fejese azonban elkerülte a kaput. Három perccel késõbb Valdesnek köszönhették meg a csapattársak, hogy még mindig csak 0-0 volt az állás. A bal szélen Young kiváló labdával indította Juan Matát, a spanyol beadása tökéletesre sikerült, Rashford 4 méterrõl próbálkozott, de a United egykori kapusa elképesztõen nagyot hárított, de még nem volt vége a veszélynek, hiszen a kipattanót Valencia lõtte a rövidre, de ezt is kifogta Valdes.

 

A 28. percben szép támadást vitt végig a manchesteri csapat, melynek végén Valencia passzát követõen Lingard lövése sikerült gyengére.

 

Két perc múlva egy nagyszerû kontra gólt lõtt a United. Young a bal szélen egy csellel elküldte védõjét, majd jobbal ívelt kapu elé, az átadása mértani pontossággal találta meg Fellainit, aki 6-7 méterrõl a hálóba bólintott, 1-0 a Unitednek.

 

 

A bekapott gól után ismét feljebb húzódott a Boro, ami miatt hátul sokkal nagyobb nyitott területeket hagytak ellenfeleiknek, ezáltal könnyebben is kerültek helyzetbe a vendégek. Lingard, Carrick és Rashford is próbálkozhatott, de egyiküknek sem sikerült kapuba találniuk.

 

A félidõ utolsó nagy lehetõsége a fiatal angol csatár elõtt adódott, ismét Lingard szöktette Marcust, aki lövés helyett inkább tolt még kettõt a játékszeren, ami hiba volt, mert kiszorult az alapvonalig, ott pedig Valdes már megoldotta a szituációt.

 

Szünet után is többet volt a labda a hazaiaknál, de a United alakított ki több helyzetet, ám a legtöbb esetben az utolsó megoldások pontatlanra sikeredtek. Kivétel ez alól a 62. perc eseménye, amikor Bailly labdaszerzése után Mata tette le Lingardnak a labdát még saját térfélen. Az angol szélsõ nagy tempóban rohant elõre, majd úgy gondolta, passz helyett lõ - jó gondolat volt, mert 22 méterrõl kegyetlen nagy gólt lõtt a bal felsõbe, 2-0 a manchesterieknek.

 

A Boro továbbra is beívelésekkel próbálkozott, kétszer sikerült is megtalálniuk középen Negredót, ám a Man City egykori csatára képtelen volt betalálni.

 

A 77. percben is egy beívelés szállt De Gea kapuja elé, a védelem nem tudott tisztázni, Bailly-t lefejelték, Smalling suta megoldása után Gestede került helyzetbe, amit be is lõtt, szépítettek a hazaiak.

 

Természetesen még nagyobb erõket mozgósított a Boro és még több beadást küldtek a kapu elé, ám a legtöbb továbbra is nagyon pontatlan volt. Egy-két komolyabb helyzet azért adódott Downingék elõtt, ám ezek kimaradtak.

 

A ráadásban Valencia indult el a szélen, de Bernardón megakadt, a védõ hazaadta a labdát, de Valdes elcsúszott, az ecuadori játékos pedig lecsapott a játékszerre és közelrõl kapuba gurított, beállítva a 3-1-es végeredményt.

 

 

 

Premier League, 29. forduló
Middlesbrough 1-3 Manchester United
Riverside Stadium, 32689 nézõ

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Middlesbrough: Valdes, Barragan, Bernardo, Gibson, Fabio, Clayton, Leadbitter(Gestede 68.), De Roon, Ramirez(Traore 68.), Downing, Negredo
Nem használt cserék: Guzan, Fry, Forshaw, Guedioura, Stuani

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Jones, Bailly, Young, Carrick, Fellaini, Mata(Rojo 69.), Lingard(Martial 80.), Rashford(Darmian 94.)
Nem használt cserék: Romero, Fosu-Mensah, Mkhitaryan, Shaw

 

Gólszerzõ: Gestede 77' illetve Fellaini 30', Lingard 62', Valencia 93'

 

Sárga lap: Clayton illetve Jones

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!