Manchester United 0-0 West Bromwich Albion

Ha Old Traffordon bajnoki középcsapat ellen, akkor lassan borítékolható a pontvesztés. Nem volt ez másképpen ma sem.


A sok hiányzó ellenére Jose Mourinho igazán jó kezdõcsapatot tudott összerakni, szerencsére a középpálya közepére is jutott két ember, hiszen Marouane Fellaini vállalt a játékot.

 

A United fölényével indult a meccs, a hazaiak elképesztõ labdabirtoklási fölényt mutattak, a West Brom képtelen volt kijönni saját térfelérõl és ha meg is kaparintották a labdát, azt pillanatokkal késõbb el is veszítették.

 

Tíz percet kellett várni arra, hogy a fölény végre helyzetben is megmutatkozzon, ekkor Anthony Martial megindulása után Jesse Lingard tüzelt 13 méterrõl nem sokkal a kapu fölé.

 

Tony Pulis csapata minden erejét a védekezésnek szánta, Robson-Kanu talán labdához sem ért az elsõ 15 percben. Jól mutatta a passzolási statisztika is, mekkora fölényben játszott a hazai alakulat, a 22. percben ugyanis 202 átadás mellé csupán 62-t tudott felmutatni az Albion.

 

A félidõ felénél az ellenfél 16-osa elõterében járatta a játékszert a manchesteri gárda, minek végén Michael Carrick passzát követõen Lingard próbálkozott - hogy beadni akarta, vagy kapura lõni, ez erõsen kérdéses, mindenesetre egyiknek sem felelt meg.

 

A 29. percben Marcus Rashford gondolt egyet és tekert a tizenhatos szélérõl, de nem talált kaput sem. Egy perccel késõbb a félidõ legnagyobb helyzete alakult ki; Lingard kiváló beadása találta meg Martialt, aki 5 méterrõl bólintott - de centiket tévedett.

 

A 34. perc hozta meg az elsõ lehetõséget a WBA számára. Ekkor Rojo szabálytalansága miatt szabadrúgáshoz jutottak a vendégek David De Gea kapujától 24 méterre. Hatalmas készülõdés elõzte meg a rúgást, de végül az esetre tökéletesen ráillett a "nagyobb a füstje, mint a lángja" mondás.

 

Négy perc múlva Lingard remek meglátása és Fellaini szép csele után Martial lövését blokkolta a vendégek védelme.

 

A szünet elõtt két szabadrúgáshoz is jutott a West Brom, de a United - elsõsorban Fellaini révén - nagyszerûen levédekezte ezeket a szituációkat, melyekbõl a WBA igen veszélyes szokott lenni.

 

Fordulást követõen azonnal támadásba lendültek a hazaiak és nem is kellett sokat várni az elsõ helyzetre, ami végén Martial a földre került. A visszajátszás jól mutatta, hogy Dawson elõször a játékost találta el, csak utána a labdát...mindez a büntetõterületen belül történt.

 

Pillanatokkal késõbb Rashford kavargatott az öt és feles közelében, lövése lepattant a védelemrõl éppen Carrick elé, aki szintén tüzelt, de az õ próbálkozását is blokkolták.

 

Az 51. perc hatalmas helyzetet hozott a vendégek számára, Dawson futott el jobb szélen, labdája Fletchert találta meg, aki 8 méterrõl lõtt, de Bailly nagyot mentett szögletre. A sarokrúgást jól levédekezte a hazai alakulat, majd ebbõl indított kontrát, de Martial utolsó átadása nagyon gyengére sikeredett.

 

Három perccel késõbb szép támadást vitt végig a United, Mkhitaryan lövését blokkolták, Fellaini a lecsorgót kapura küldte, de a hosszú kapufa mellett suhant el a labda.

 

A manchesteriek több alkalommal is percekre saját tizenhatosukra szorították a vendégeket, így volt ez a 65. perc környékén is, de a fölényt nem sikerült gólra váltani.

 

A Vörös Ördögök egyre kétségbeesettebben támadtak, Rashford, Martial is többször próbálkozhatott, de eredménytelenül.

 

Aztán a semmibõl Fletcher majdnem megszerezte a vezetést a WBA-nak. Az egykori manchesteri középpályás lövése a felsõ lécen csattant, De Geát meglepte a próbálkozás.

 

A 88. percben Rashford 24-rõl leadott szabadrúgását Foster szedte ki a jobb felsõbõl, óriási védés volt.

 

A ráadás utolsó percében Rooney marhasága akadályozott meg még egy támadást, ráadásul utána még õ és Fellaini is besárgult. A United idén már sokadjára hullajtott pontokat hazai környezetben, ami nagyon nem jött jól ezúttal sem.

 

 

 

Premier League, 30. forduló
Manchester United 0-0 West Bromwich Albion
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Rojo, Young - Carrick, Fellaini - Mkhitaryan(Rooney 74.), Lingard, Martial - Rashford
Nem használt cserék: Romero, Blind, Darmian, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Willock

 

WBA: Foster - Dawson, McAuley, Evans, Nyom - Livermore, Fletcher - Brunt, Chadli(Yacob 67.), McClean(Morrison 58.) - Robson-Kanu(Rondon 70.)
Nem használt cserék: Myhill; M Wilson, Field, Harpe

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Rojo, Fellaini, Rooney illetve Nyom, Livermore, Yacob

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!