Manchester United 1-1 Everton

Az utolsó percben értékesített büntetõvel mentett pontot a United hazai környezetben.


Remek idõ várta a csapatokat az Old Traffordon, ahol jól rajtolt a hazai alakulat. Már az elsõ öt percben több lehetõség is adódott Rashfordék elõtt. Elõször Lingard kiváló átadásából került helyzetbe az angol tini, ám a védelem menteni tudott elõle, majd Ibrahimovic elõtt adódott óriási lehetõség, de Williams blokkolni tudott. Nagyon nagyot mentett a walesi hátvéd.

 

Lingard is lövõhelyzethez jutott, de 19 méterrõl megindított bombája elkerülte a kaput.

 

Az Everton képtelen volt eljutni ellenfele tizenhatosáig, legalábbis a 21. percig. Ekkor Blind borzalmas védekezése miatt Mirallas került nagy helyzetbe, lövését De Gea szögletre mentette. A sarokrúgást Williams fejelte meg a rövidnél, a magasból lehulló labdát Jagielka a kapunak háttal állva a hálóba kotorta, bebõrözve De Geát. Mégsem a hálóõr volt a ludas, hiszen közelrõl, takarásból jött a játékszer - aki nagy hibát vétett, az Rojo volt, aki mellett Jagielka meg tudta tenni azt, amit. 1-0 az Evertonnak!

 

A United próbált egyenlíteni, ám ez azt jelentette, hogy jobban kinyílt a csapat, ami miatt az Everton többször is próbálkozhatott kontrával és felívelésekkel, de Lukaku nem tudott túljárni Bailly eszén.

 

A 30. percben Blind zseniális szabadrúgását védte Robles, a kipattanót pedig Herrera a lécre bombázta.

 

A manchesteri játék nagyon döcögõsre sikeredett, sok hiba és hátrafelé küldött passz jellemezte a hazai produkciót, átütõerõ is hiányzott. Mégis Herrera révén majdnem jött az egyenlítés - egy átlövésbõl. A baszk középpályás ballal tüzelt, de Robles ismét a helyén volt és nagyszerûen hárított.

 

 

A szünet elõtt még két hazai kísérletet lehetett feljegyezni, elõbb Young beadásáról maradt le mindenki, majd Ibra pörgetését Rashford akarta kapura tenni, de az utolsó pillanatban Jagielka szerelt.

 

Mourinho változtatott, beküldte Pogbát, aki Blindet váltotta, ezzel Herrera lépett hátrébb a védelem jobb szélére, Young átjött bal bekknek.

 

Épp Young végezhetett el szabadrúgást balról, ami kiválóan szállt a kapu elé, ahol Pogba fejelt, a labda pedig a lécrõl visszapattant a mezõnybe.

 

A Vörös Ördögök nagyon hajtottak az egyenlítésre, az Everton pedig egyértelmûen kontrákra állt be. Egy ilyen ellentámadás végén Lukaku beadása találta volna meg Mirallas-t, ha Herrera nem mentett volna óriásit.

 

Az utolsó 25 perc a fel- és beívelésekrõl szólt, el is jutott gólig a United egy beadás után, de Ibra lesrõl szerzett találatát érvénytelenítette a játékvezetõ.

 

Mourinho csapata ezúttal sem igazán tudott mit kezdeni a betömörülõ védelem ellen. Bár próbálkozott, de a liverpooli védelem jól állt a lábán.

 

Folyamatosan szálltak az ívelések a vendégek tizenhatosára, de ebbõl 15 perccel ezelõtt sem tudott sok veszélyt kialakítani.

 

Már a ráadásban járt a találkozó, amikor egy rövid tisztázást Shaw küldött kapura, Williams kapusokra jellemzõ mozdulattal hárított - kézzel - ami után jött a büntetõ és persze a védõnek a piros lap. Ibra állt a labda mögé, amit magabiztosan lõtt a hálóba.

 

A United sokat tett a gólért, bár az egész meccsen fásultan teljesített a csapat.

 

 


Premier League, 31. forduló
Manchester United 1-1 Everton
Old Trafford

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

 

United: De Gea - Young(Shaw 64.), Bailly, Rojo, Blind(Pogba 46.) - Carrick(Mkhitaryan 64.), Fellaini - Lingard, Herrera, Rashford - Ibrahimovic
Nem használt cserék: Romero, Martial, Fosu-Mensah, Darmian

 

Everton: Robles - Holgate, Williams, Jagielka, Baines - Gana, Barry, Davies - Barkley(Calvert-Lewin 80.), Mirallas(Pennington 66.) - Lukaku
Nem használt cserék: Stekelenburg, Valencia, Lookman, Kenny, Williams

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 94' (11-es) illetve Jagielka 22'

 

Sárga lap: Young illetve Gana, Barry, Davies, Robles

 

Kiállítva: Williams

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!