Rooney: Ez életem eddigi legrosszabb szezonja

A Manchester United, és az angol válogatott csatára, Wayne Rooney elismerte, az idei pályafutása legrosszabb idénye.


Rooney végig a pályán töltötte a Wigan elleni mérkõzést szombaton, és góllal járult hozzá a Vörös Ördögök 4-0-s gyõzelméhez a DW Stadiumban, amellyel továbbra is tartják négy pontos elõnyüket az õket üldözõ Arsenal, és a többi csapat elõtt.

 

Bár a 25 éves játékos nagy örömmel vette, hogy a Manchester City elleni csodálatos ollózós gólját követõen újra gólnak örülhetett, ennek ellenére öröme mégsem lehet felhõtlen, ugyanis ez csak mindössze a hetedik gólja volt a szezonban, amely az õ esetében igencsak kevésnek számít, és õ maga is elismerte, hogy szenved ebben az idényben.

 

Az angol válogatott csatár, aki legutóbb gólja helyett inkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lekönyölte a Wigan játékosát, James McCarthyt, egy meglehetõsen csalódástkeltõ világbajnságot követõen vágott neki ennek a szezonnak. Azonban amellett, hogy nem ment neki a játék, és a múlt év áprilisa óta többször is sérülések hátráltatták, októberben még átigazolási kérelmet is benyújtott az Old Traffordon és távozni készült, amellyel kapcsolatban végül meggondolta magát, és hosszú idõre elkötelezte magát Manchesterben.

 

Magánéleti válsága már tényleg csak a jéghegy csúcsát képezi, így nem véletlen, hogy a minap elismerte, azóta nem élt át ilyen nehéz idõszakot, mióta 16 évesen ismeretlenül berobbant az Everton felnõtt csapatába.

 

"Azt kell mondjam, ez egy nagyon nehéz szezon számomra - talán a legrosszabb eddigi pályafutásom során" - kezdte a News of the World-nek.

 

"Azon a héten, amikor beadtam a távozási kérelmemet, valami olyat éreztem, amit soha többé nem akarok átélni. Mostanra azonban úgy érzem, hogy nagyon jó döntést hoztam, hogy maradtam, mert ennél a klubnál mindig harcban lehetek minden trófea megszerzéséért."

 

"Sajnos rengeteg sérülés is hátráltatott idén a játékban, és több mérkõzést is ki kellett hagynom, úgyhogy nem éreztem, hogy igazán része lennék a csapatnak."

 

"Viszont jó oldala is van a dolgoknak, ugyanis én akkor kezdem magamat frissnek érezni, amikor a legtöbb játékos már belefásult, belefáradt a nagy hajtásba."

 

"Tényleg nagyon szeretnék bizonyítani, és a szezon legfontosabb meccsein eldönteni a találkozók végkimenetelét."

 

 

Az elmúlt hetekben mutatott néhány bíztató jelet Wayne Rooney, gondoljunk csak a City elleni rangadó gyõztes góljára.

 

"A City elleni gólom nagy lökést adott számomra, mert nagyon fontos mérkõzésen született. Azóta már láttam jópárszor, de soha nem fogom megunni" - tette hozzá.

 

"Elégedettek vagyunk a csapatnál a jelenlegi helyzetünkkel - és azt is tudjuk, hogy ennél sokkal jobb is lehet."

 

"Szokásosan ez az az idõszaka az évnek, amikor igazán belelendülünk. Vissza akarjuk hódítani a bajnoki címet. Nehéz volt feldolgozni, ahogy tavaly elveszítettük a Chelseavel szemben."

 

Rooney társaival holnap a Stamford Bridgere látogat, ahol a Chelsea ellen vendégszerepelnek, és úgy véli, a londoni Kékek otthonába soha nem gyõzni járnak a csapatok.

 

"Vannak nagyon rossz emlékeim errõl a pályáról, mint például amikor lábközépcsonttörést szenvedtem a 2006-os világbajnokságot megelõzõen."

 

"De vannak ilyen dolgok a futballban, és ezeket nem lehet megmagyarázni."

 

"Ezek nem fognak bezavarni a gondolatainkba. Ha valami, akkor ez inkább arra fog sarkallni minket, hogy mindennél elszántabban küzdjünk, és megnyerjük ezt a rangadót."

 

"Nagyon kemény összecsapás lesz, és a Chelseanek ugyanúgy szüksége lesz a gyõzelemre, mint nekünk. Remélhetõleg a rájuk nehezedõ nyomás a segítségünkre lesz."

 

"Kicsit meglepõ látni õket, hogy ennyire le vannak maradva tõlünk, de teljes mértékig soha nem írnám le õket."

 

"Az évek során már számtalanszor megmutatták, hogy képesek hosszú gyõzelmi sorozatokba kezdeni. Ebben azonban megakadályozhatjuk õket, ha tudnánk gyõzni ellenük, de ez ugyanúgy rájuk is igaz, ugyanis könnyen beleszólhatnak abba, hogy miként alakul a bajnoki cím sorsa."

 

A Wigan Athletic elleni gyõzelemmel tovább diktálja a tempót a Manchester United az üldözõik elõtt, és Wazza szerint a csapat jó formának örvend jelenleg.

 

"Ez az a szezon, amely során csapatként nagyon össze kell tartanunk, és nagy eredményeket kell elérnünk, még akkor is, ha nem megy jól a játék."

 

"Hogy õszinte legyek, néha ugyanazt az örömet, ha csak egyszerûen gyõzünk, mintha közönségszórakoztató játékkal gálaelõadást tartunk."

 

"Szerintem az ilyen gyõzelmek pont azt mutatják, hogy milyen erõs csapat vagyunk. Természetesen nagyon nagy rajtunk a nyomás, de megbirkózunk a feladattal."

 

"Nem érdekel minket, hogy miként nyerünk, amíg sikerül, és ezzel együtt miénk lesz a bajnoki cím a szezon végén."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!