Sunderland 0-3 Manchester United

A Manchester United simán, 3-0-ra legyõzte az egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülõ Sunderlandet.


Meglepetéssel indult a találkozó, hiszen a Vörös Ördögök kapuját nem David De Gea védte. Jose Mourinho a találkozó elõtt azonban elmondta, csupán arról van szó, hogy a spanyol kapus összeszedett egy apró sérülést, így inkább el sem utazott Sunderlandbe. Helyette az a Sergio Romero védett, aki várhatóan a csütörtöki EL-meccsen is játszani fog.

 

A portugál menedzser ezúttal a védelem szélére betette a két mellõzött bekkjét, Luke Shaw-t és Matteo Darmiant.

 

Óriási manchesteri mezõnyfölénnyel indult a mérkõzés, már a 2. percben dolga akadt Pickfordnak, aki Jesse Lingard lövését fogta. A hazaiak képtelenek voltak támadást építeni az elsõ negyedórában, a United középpályája hamar megállította õket. A játék leginkább a hazai térfélen folyt, bár sok hiba tarkította mindkét csapat fociját, ezért sem alakultak ki komoly helyzetek.

 

A 19. percben Marcos Rojo szabálytalansága után kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást a Sunderland. Oviedo állt a labda mögé, lövését azonban magabiztosan fogta Romero. Nem sokkal késõbb Cattermole is próbálkozott, de Romero ekkor is a helyén volt.

 

Defoe is megvillant, de lövése centikkel elkerülte a kaput, ráadásul ha be is talált volna, les miatt érvénytelenítette volna a gólt a játékvezetõ. 

 

A második 15 perc sokkal jobban sikerült Moyes csapatának, mint az elsõ, ám talán ez csak azért volt, mert a United kissé visszavett. Ami nem tartott sokáig és a 29. perc hatalmas helyzetet hozott; Lingard vert meg három védõt, majd a bal alsóba akart gurítani, de Pickford nagyot védett.

 

Egy perccel késõbb már csak asszisztálni tudott a hazaiak kapusa. Zlatan Ibrahimovic kapott labdát Ander Herrerától, a svéd csatár megtartotta azt a tizenhatoson, miközben Shaw és Paul Pogba kiválóan mozogtak körülötte, ezzel is megzavarva a védelmet, felkínálva több megoldási lehetõséget a svédnek, aki passz helyett befelé tolta a labdát, majd 16 méterrõl kilõtte a bal alsót, 1-0 a Vörös Ördögöknek. Nagyon szép gól volt ez!

 

 

Percek múlva Shaw beadása után Marouane Fellaini került helyzetbe, de lövését blokkolni tudták a védõk.

 

Az amúgy sem acélos hazaiakat sérülés is súlytotta, Moyes-nak cserélnie kellett bal bekk poszton, miután Oviedo lesérült. Ráadásul a félidõ végén Larsson eszeveszett megoldása után tíz emberre fogyatkoztak a Fekete Macskák. A középpályás sípcsontra ment Herrerával szemben, amiért Pawson spori azonnal pirosat húzott elõ.

 

Még a szünet elõtt egyenlíthetett volna Anichebe, aki egy baloldali beadás után könnyedén fordult le Bailly-rõl, majd 5 méterrõl lõtt, de Romero - aki pontos kirúgásaival is kitûnt - nagyot blokkolt.

 

A 15 percnyi pihenõ után azonnal növelte elõnyét a United; Shaw passzolt fel Mkhitaryannak, aki betört a tizenhatoson belülre, majd úgy döntött, ha a védõk csak távolról nézik õt, kissé kiszorított helyrõl is megpróbálkozik egy lövéssel. Jól tette, mert a labda a hálóban kötött ki, 2-0 a Unitednek!

 

 

A 0-2 után feléledt a Sunderland és néhány perc erejéig letáborozott a vendégek térfelén. Szögleteket sikerült kiharcolnia Moyes csapatának, de túl sokra nem mentek ezzel. Mint ahogy Defoe szabadrúgásával sem, amit Romero könnyedén fogott a 60. percben.

 

Még ugyanabban a percben Ibra fejese után Pogba lõhetett 14 méterrõl, de a francia csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Sajnos a kétgólos elõny túl könnyelmûvé tette a manchesteri támadókat, akik többször is elszórakozták a lehetõségeiket, leginkább az utolsó passzok sikeredtek nagyon gyengére, pontatlanra. Pedig ez a találkozó talán a gólarány javítására is jó lehetett volna, még ha nem is elképesztõen nagy arányú sikert, de 3-4 gólosat akár össze is lehetett volna hozni 70 perc alatt.

 

A 78. percben Anthony Martial állt be és elsõ labdaérintésébõl gólt szerezhetett volna. A szintén csereként beálló Daley Blind ívelt elõre a francia támadónak, aki átemeléssel próbálkozott, de Pickford hárítani tudott.

 

Három perccel késõbb Manquillo zseniális labdaátvétellel becsapta Darmiant, de lövése nagyon gyengére sikeredett. Mindenesetre a labdaátvételért megérte megnézni a támadást.

 

Szinte már mindenki a meccs végét várta, amikor Pogba szöktette Rashfordot, aki visszapasszolt Zlatanhoz. A svéd szöktette a fiatal angolt, aki 8 méterrõl a hosszú alsóba lõtt, 0-3!

 

Csak meglett a 3 gólnyi különbség, bár egy kicsivel komolyabb koncentrációval akár nagyobb arányú gyõzelem is kisülhetett volna ebbõl.

 

 

Premier League, 32.forduló
Sunderland 0-3 Manchester United
Stadium of Light, 43779 nézõ

 

Vezette: Craig Pawson

 

Sunderland: Pickford; Jones, Kone, Denayer, Oviedo(Manquillo 39.); Cattermole(Borini 65.); Rodwell, Larsson, Ndong; Anichebe, Defoe
Nem használt cserék: Mannone, Djilobodji, Pienaar, Khazri, Gibson

 

United:  Romero; Darmian, Bailly, Rojo, Shaw(Blind 61.); Fellaini, Herrera, Pogba; Mkhitaryan(Martial 78.), Ibrahimovic, Lingard(Rashford 64.)
Nem használt cserék: Pereira, Carrick, Fosu-Mensah,  Tuanzebe

 

Gólszerzõ: Ibrahimovic 30', Mkhitaryan 46', Rashford 89'

 

Sárga lap: Shaw, Lingard, Fellaini, Martial, Darmian

 

Kiállítva: Larsson

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!