Shaw: Megállíthatatlanok lehetünk Európában

Luke Shaw hiszi, hogy a Manchester United mindennel rendelkezik ahhoz, hogy "megállíthatatlan erõként" lépjenek fel az Európa-liga gyõztesének járó dicsõség megszerzéséért.


A Vörös Ördögök, akik a városi riválisukkal néznek nagy harc elébe, ha szeretnének a legjobb négy közé kerülni a bajnokságban és ezzel kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligája következõ szezonbeli kiírásába, jelenleg az ötödik helyen, négy ponttal lemaradva követik a negyedik helyezett Cityt - bár egy mérkõzéssel kevesebbet játszva.

 

Ennek tudatában José Mourinho legénysége tisztában van vele, hogy az Európa-liga jelentheti számukra a legbiztosabb utat ahhoz, hogy egy év után ismét képviseltethessék magukat Európa legrangosabb kupasorozatában.

 

Csütörtökön a negyeddöntõk elsõ mérkõzésével folytatódnak a küzdelmek az Európa-ligában, ahol a manchesteriek Brüsszelbe, az Anderlechthez látogatnak, Shaw szerint pedig a hétvégi, Sunderland felett aratott 3-0-s gyõzelmüknek köszönhetõen önbizalommal telve állhatnak hozzá a fontos mérkõzéshez.

 

"Nagyszerû gyõzelem volt, amely egyben nagyon fontos is volt" - kezdte a 21 éves angol játékos.

 

"Szükségünk volt a gyõzelemre, hogy harcban maradhassunk a legjobb négy közé kerülésért, ez a mérkõzés pedig remélem elindít minket egy gyõzelmi sorozat útján, amely egészen a szezon végéig kitart majd."

 

A védelem baloldalán bevethetõ válogatott játékos szerint a szezon hátralévõ mérkõzései egyaránt fontosak, de a holnapi összecsapásnak plusz jelentõsége van számukra.

 

"Most már minden egyes mérkõzés kulcsfontosságú, de szerintem a csütörtöki ezek közül is kiemelkedik" - tette hozzá.

 

"Jelen pillanatban már minden mérkõzést úgy kell tekintenünk ebben a sorozatban, mintha döntõt játszanánk. Meg akarjuk nyerni ezt a kiírást."

 

"Nagyon fontos cél számukra az Európa-liga - ez az a trófea, amellyel kvalifikálhatjuk magunkat a Bajnokok Ligájába."

 

"Azokkal a játékosokkal, akikkel rendelkezünk, megállíthatatlanok lehetünk."

 

 

Shaw nem került nevezésre se a Saint-Etienne, se a Rostov elleni idegenbeli mérkõzésre utazó keretbe, de egy fordulatokban gazdag hét után minden reménye meglehet arra, hogy Belgiumba elutazhat a csapattal.

 

Egész Unitedes karrierje veszélybe került azzal, amikor Mourinho nyíltan kritizálta, de a menedzserrel lefolytatott személyes találkozója a múlt héten egy Everton elleni csereként, illetve egy Sunderland elleni kezdõként való pályára lépést eredményezett.

 

Mourinho elismerõen nyilatkozott Shaw Fekete Macskák elleni teljesítményérõl, amely kapcsán maga a játékos elmondta, pozitív a jövõbeli lehetõségeit illetõen.

 

"Hatalmas mosoly volt az arcomon" - mondta a Southamptonból szerzõdtetett játékos azt követõen, hogy öt hónap alatt másodszor léphetett pályára bajnokin kezdõként.

 

"Nagyon jól éreztem magamat, jó erõnlétben vagyok, most pedig csak azon szeretnék nagyon keményen dolgozni, hogy minél jobban teljesítsek az edzéseken és a mérkõzéseken. Nagyon jól érzem magamat, nagyon magabiztos vagyok."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!