Manchester United 2-0 Chelsea

A Manchester United rendkívül összeszedett játékkal gyõzte le a Chelsea-t 2-0-ra, mely gyõzelemmel tovább folytatódik a csapat hosszú veretlenségi sorozata.


A hazaiak kezdõcsapatában meglepõ változtatást eszközölt Jose Mourinho vezetõedzõ, aki ezúttal Zlatan Ibrahimovic-ot csak a padra nevezte, helyét Marcus Rashford vette át a kezdõben. Az ellenfélnél a sérült Courtois-t Begovic helyettesítette a kapuban, míg David De Gea sérülése után tért vissza a United kezdõjébe.

A vendég kapust Rashford hamar, már a harmadik percben megpróbálta tesztelni, lerohanta a hálóõrt, aki lábbal tudott tisztázni elõle. A kezdeti percekben egyértelmûen a Vörös Ördögök uralták a játékot, jól mozgatták a labdát az ellenfél védelmi vonala elõtt. A hatodik percben Lingard szerzett labdát, Marcus-hoz játszott, akinek lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret.

Nem úgy két perccel késõbb, amikor Herrera bár kézzel szerzett labdát, csodálatos passzt indított az ellenfél védelme mögé Rashford irányába, aki átvette, és ezúttal már nem hibázott, Begovic mellett a hálóba lõtt, 1-0 a Unitednek!

 

 

 


A Chelsea-t kicsit sokkolta a United vezetése, ilyen helyzetben ugyanis sokszor még nem voltak a szezonban, a United elleni két szezonbeli meccsükön egyszer sem. A tizenharmadik percben egy vendég beadást követõen Baillyt lökte neki a kapufának Costa, de szerencsére nem sérült meg az elefántcsontparti hátvéd.

Egy perccel késõbb ismét Bailly - Costa párharc szemtanúi lehettünk, a hazai térfél közepén szerelte Eric a Chelsea 19-esét. Remek kis párharc látszott kibontakozóban.

A tizenhatodik minutumban Young kapott labdát a bal szélen, majd élesen a kapu elé lõtte passzát, Rashford nem sokkal, de lecsúszott a centerezésrõl. A Chelsea egy labdavesztés utáni kontrával próbálkozott, de Pogba remekül lépett közbe, amiért nagy tapsot kapott a közönségtõl.

Ezekben a percekben egyik fél sem veszélyeztetett túlzottan, Lingard kapott labdát, labdaátvételével átverte Cahillt, azonban les miatt lefújták az akciót. A pályán napsütés és esõ váltogatta egymást. Young lövésre szánta el magát, próbálkozása azonban fölé pattant.

A harmincharmadik percben Costa sárgult be egy Pogba elleni szabálytalanságot követõen. Négy perccel késõbb a már figyelmeztetett Chelsea támadó ütközött Rojoval, lent is maradtak mindketten, de hamar folytatni tudták a mérkõzést.

Már csak három perc volt hátra a félidõbõl, amikor Rashford ballal próbált beadni, a centerezést viszont Cahill fejelte fölé. Szerencséje volt az angol hátvédnek, ha mentése egy méterrel lejjebb megy, megduplázta volna a United elõnyét.

Az elsõ félidõ maradék perceiben már csak egy messzirõl eleresztett, mellé szálló Costa lövést és egy nagyon rosszul kivitelezett Young lövést jegyezhettünk fel.

A második félidõ pontosan ugyanolyan jól kezdõdött a United számára, ahogyan az elsõ. A negyvenkilencedik percben jártunk, amikor Herrera a tizenhatosról eresztett meg egy lövést, Zoumán irányt változtatott a játékszer, és a tehetetlen Begovic hálójában kötött ki. 2-0 a Unitednek!

 

 

 


Lingard lõhetett kapura percekkel a gól után, próbálkozása pontatlan lett. Az ötvennegyedik percben cserére szánta el magát Antonio Conte, Cesc Fabregas váltotta Victor Moses-t. Közben pedig már Michael Carrick készült arra, hogy beállhasson, mely a 60. percben meg is esett. Az angol középpályás 450. fellépése volt ez manchesteri mezben.

A 35 éves középpályás nem is sokat tétlenkedett, beállása után pillanatokkal Rashfordhoz játszott, aki tüzelt is, viszont csupán csak oldalhálót talált. A másik oldalon, ahogy a mérkõzés javában, nem történt komoly fenyegetés, David De Geának még egyetlen kisebb védést sem kellett bemutatnia, Pedro próbálkozását is szögletre mentették a mai mérkõzésen szüntelenül zakatoló United hátvédek. A szögletbõl Costa veszélyeztethetett volna, de a fáradhatatlan Ander Herrera tisztázott elõle. Újabb vendég csere, Willian váltotta Maticot.

A hatvankilencedik percben Rashford a szélrõl indulva egymaga rontott neki három Chelsea védõnek, Luizon sikerült áthámoznia magát, miközben már a tizenhatoson belül járt, elesett, de a labda nála maradt, felpattanva pedig lõni is tudott, Begovicnak kellett nagyot hárítania a rövidre tartó lövésnél. 

Negyed órával a vége elõtt Herrera és Rojo is besárgult, a Chelsea pedig próbálta mélyebbre és mélyebbre szorítani a United védelmét. Izgalmas végjáték volt kilátásban. Rojo ismételten remekül védekezett Costával szemben, majd újabb cserék következtek. Az elsõ gólt szerzõ Rashfordot Ibrahimovic, a vendégeknél Kurt Zoumát Ruben Loftus-Cheek váltotta.

Három perc volt hátra a mérkõzésbõl, amikor a hazai tábor a nem rég vesetranszplantáción átesõ egykori United csatár, Andy Cole nevét skandálta. Eközben a Chelsea továbbra is próbált egyáltalán kaput találni, mely az egész mérkõzés során nem jött össze a vendég együttesnek, köszönhetõen a hazaiak rendkívül szervezett játékának.

Négy perc hosszabbítást mutatott fel a játékvezetõ, miközben Fabregas sárgult be, amiért csúnyán megrúgta Carricket. Zlatan Ibrahimovic is besárgult végül. A mérkõzés végén még Fosu-Mensah is beállhatott Young helyére. Több helyzet már egyik oldalon sem alakult ki, a Manchester United remek játékának köszönhetõen megérdemelten nyerte meg a listavezetõ elleni összecsapást.


Premier League, 33. forduló
Manchester United 2-0 Chelsea
Old Trafford, 75272 nézõ
 
Vezette: Robert Madley

United: De Gea; Bailly, Rojo, Darmian; Valencia, Herrera, Fellaini, Pogba, Young (Fosu-Mensah 93.); Lingard (Carrick 60.), Rashford (Ibrahimovic 83.)
Nem használt cserék: Romero, Shaw, Blind, Mkhitaryan

Chelsea: Begovic; Zouma (Loftus-Cheek 83.), Luiz, Cahill; Moses (Fabregas 54.), Kante, Matic (Willian 66.), Azpilicueta; Hazard, Pedro; Costa
Nem használt cserék: Eduardo, Terry, Batshuayi, Ake
 
Gólszerzõ: Rashford 7', Herrera 49' 
 
Sárga lap: Herrera, Rojo, Ibrahimovic illetve Costa, Cahill, Fabregas
 
Kiállítva: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!