Mourinho: Elégedett vagyok a fiaimmal

Jose Mourinho csapata küzdõszellemét dicsérte a vasárnap délutáni magabiztos gyõzelem után.


Marcus Rashford és Ander Herrera góljai koronázták meg a Manchester United teljesítményét, hiszen a mérkõzésen szinte egyetlen percig sem volt kérdéses, melyik gárda a jobb. Lássuk, hogyan vélekedik a gyõztes hadvezér a sikerrõl a MUTV és Sky Sports munkatársainak.

 

A KEZDÕCSAPAT

Arra a kérdésre, hogy a fáradtság miatt változtatott-e a szokásos kezdõcsapaton, José elejtette, hogy inkább egy tudatos taktikai választás állhatott ez mögött. "Talán nem voltunk elég kipihentek. De lehet, hogy úgy gondoltam, ez a kezdõ a legjobb kezdõm most."

 

A TAKTIKAI SZÍNFALAK MÖGÖTT
"Ugyanezzel a taktikával mentünk a Stamford Bridge-re és az FA-kupa negyeddöntõre, és uraltuk is a meccset, amíg 11-en voltunk a pályán. A kiállítás, illetve az elsõ félidõben néhány zavarodott perc okozta a vesztünket. Ezek megadták a Chelsea-nek a lehetõséget a dominálásra, és õk éltek vele, de tudtuk, hogy ha most is így fogunk játszani, nagyon nehéz dolguk lesz velünk."

 

RASHFORD FANTASZTIKUS TELJESÍTMÉNYE

"Fantasztikusan játszott. A Stamford Bridge-n is jó teljesítményt nyújtott a kupában, ott is volt egy nagy lehetõsége a gólszerzésre, még úgy is, hogy 10-en voltunk a pályán, mert gyorsabb volt az ellenfeleinél. Ma azonban be is talált a helyzetbõl, ráadásul a meccs elején, ami önbizalmat és stabilitást adott az egész csapatnak. Nagyon fontos pillanat volt, de egy szó mint száz, fantasztikus volt a kölyök."

 

 

HERRERA DICSÉRETE

Ander egy szigorú döntésnek köszönhetõen a kiállítás sorsára jutott az FA-kupa negyeddöntõjében, de most fantasztikus teljesítménnyel bosszulta ezt meg, illetve a létfontosságú második gól megszerzésével. "Kemény idõszak volt számára a kupában történtek utáni. Hasonlóan játszottunk ma is, mint akkor, a különbséget az jelentette, hogy most 11-en voltunk a 11 ellen."

 

ELÉGEDETTSÉG

"Mindenki tette a dolgát, nagyon keményen küzdöttek a srácok. Bailly és Rojo külön megérdemel egy dicséretet ezt illetõen, hiszen õk szinte minden meccsen ebben a szellemiségben játszanak Jones és Smalling sérülése óta. Örülök az eredménynek, mert a City és a Liverpool eredményei gyõzelmi kényszer alá helyeztek minket is. Egy döntetlen nem lett volna elég számunkra, így nagyon örülök a 3 pontnak és annak, hogy mindkét kapu nyitva maradt, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába." (A negyedik hely megszerzése, illetve az Európa Liga megnyerése – a szerk.)

 

KÉT F(R)ONTOS HÁBORÚ

"Nem adhatjuk fel a Premier League-t. Meg kell próbálnunk mindent, bár nagyon nehéz lesz a nagy távolságok és sûrû program miatt. Késõbb lehet, hogy priorizálnunk kell majd, de akkor senki sem kritizálhat minket, hogy az utolsó meccseken más szellemiségben lépünk pályára. Azonban amíg matematikailag lehetséges, mindent meg kell tennünk a bajnokságban is."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!