Mourinho: Rashford túl jó az U21-es válogatotthoz

Jose Mourinho szerint nem lenne logikus döntés Marcus Rashfordot elvinni az idei U21-es Európa-bajnokságra.


A csütörtök esti Európa-liga mérkõzés hosszabbításában a fiatal játékos góljának köszönhetõen a Manchester United továbbjutott az elõdöntõbe. A meccset követõen felröppentek olyan hírek, hogy Rashford idén nyáron részt vehet az U21-es Európa-bajnokságon.

 

A 19 éves játékos már debütált a felnõtt válogatottban, amikor csereként állt be a Wales elleni 2-1-es gyõzelem alkalmával, és Anglia legfiatalabb játékosa volt a tavalyi Európa-bajnokságon.

 

Az életkorát tekintve, a jelenlegi Angol U21-es válogatott szövetségi kapitány, Aidy Boothroyd beválogathatja õt a csapatba az idén nyáron megrendezésre kerülõ, lengyelországi U21-es Európa-bajnokságra.

 

A Vörös Ördögök menedzsere szerint Rashford gyors fejlõdését tekintve, nincs értelme õt az U21-es válogatottban szerepeltetni. 

 

 

"Nem szeretném, ha abba az irányba menne" - mondta Jose Mourinho.

 

"Nem látom értelmét, hogyha egy játékos elér egy bizonyos szintet, azután újra visszatérjen az elõzõhöz."

 

"Ez olyan, mintha most én az U23-as csapatnak játszanék a gyõzelem miatt, mondjuk egy Manchester City elleni derbin? Nem."

 

"Nicky Butt [a tartalékosok edzõje - a szerk.] sem viszi el arra a meccsre, de a játékos életkorát tekintve megtehetné. Tehát, amikor elérsz egy szintet - és õ már rég elérte - nem hinném, hogy lenne értelme visszatérni az elõzõhöz. Viszont a döntés az angol U21-es válogatott kezében van."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!