Burnley 0-2 Manchester United

A United elhozta mindhárom pontot a Burnley otthonából, ezzel közeledni tudott a top 4-hez.


Ahogy várható volt, Jose Mourinho több változtatást is eszközölt a kezdõcsapat felállításakor. Kimaradt például Antonio Valencia, akit a menedzser csupán elõvigyázatosságból és pihentetésbõl nem vitt el a Turf Moorra. Bekerült Anthony Martial és Wayne Rooney is, míg Michael Carrick és Henrikh Mkhitaryan a padra ülhetett le.

 

Nem volt megszeppenve a Burnley, mely nagyon bátran focizott a meccs elejétõl kezdve. Ez a bátorság magával hozta a szabálytalanságokat is, melyekben a manchesteriek sem maradtak le, a teljes félidõ alatt sokszor szakította félbe a játékot 1-1 rossz belépõ. Ám amikor folyamatos volt a játék, akkor olykor igen szép dolgokat is láthattunk.

 

Így volt ez a 9. percben, amikor Martial centerezését Herrera tolta még tovább az érkezõ Rooney elé, ám a CSK lövése a kapus kezében elhalt. Három perccel késõbb Young szögletét fejelte meg 7 méterrõl Fellaini, de Heaton ezúttal is a helyén volt és biztosan fogta a fejest.

 

A másik kapu elõtt Hendrick remek megmozdulása után Blindnek kellett hatalmasat mentenie.

 

A 18. percben nagyszerû kontrát vitt végig a vendégcsapat; Lingard iramodott meg saját térfelérõl, kitette balra Rooney-hoz, aki lövés helyett ívelést választott, a labda pedig a háló tetején landolt. Heaton is rajta volt, esélytelen volt, hogy gól legyen.

 

Nem úgy a következõ kontrából, amit Martial indított meg saját tizenhatosa elõterébõl és õ is zárt le. A francia játékos kiválóan tette jobbra a felfutó Herrera elé a játékszert, aki tökéletesen játszotta vissza azt. Martialnak pedig már csak el kellett gurítania a kapus mellett, amit meg is tett, így juttatva elõnyhöz a Vörös Ördögöket.

 

 

Percekkel késõbb Rooney esett el a hazai büntetõterületen belül, de Taylor játékvezetõ nem fújt tizenegyest. A visszajátszáson látszott, hogy Barton hozzáért a United támadójához, akár fújható is lett volna az eset.

 

A 32. percben Brady veszélyes beadásáról maradt le centikkel Barnes, majd szintén a manchesteri nevelés elõkészítése jelentett veszélyt, ám akkor Mee maradt le róla Blind közremûködésének is köszönhetõen.

 

A hazaiak továbbra is bátran játszottak, próbáltak egyenlíteni, de hátrányuk még nagyobbá vált a 39. percben, amikor Pogba ugratta ki Martialt, kinek lövésébe Heaton ért bele, de megfogni nem tudta a labdát, amire lecsapott Rooney és közelrõl kapuba kotorta azt, 2-0 a Unitednek!

 

 

Az utolsó percek egyetlen hazai lehetõséget hoztak, Gray csodás megfordulása utáni lövését kellett blokkolni a védõknek, amit meg is tettek.

 

Sok játékmegszakítással tarkított elsõ félidõ végén a Vörös Ördögök két remek támadással kétgólos elõnyt építettek fel maguknak.

 

A második játékrész elején cserére szánta el magát Sean Dyche, lehozta Mee-t, aki valószínûleg megsérült, helyette Tarkowski folytatta.

 

Ez a félidõ nem hozott sok helyzetet, pedig a hazaiak próbáltak mindent megtenni a gól érdekében, ám De Geának nem sok dolga akadt. Köszönhetõ ez talán leginkább Bailly-nak, aki 4-5 alkalommal is nagyon nagyot mentett. Így volt ez a 64. percben is, miután Gray csúnyán megverte Blindet, majd kapu elé ívelt, ám az elefántcsontparti védõ kiválóan helyezkedett és megelõzte emberét.

 

Jose Mourinho frissített csapatán, elõbb beküldte Rashfordot, majd Mkhitaryan is lehetõséget kapott.

 

A két csere közül Rashford játszott aktívabban, több alkalommal került lövõhelyzetbe is, de nem sikerült betalálnia.

 

Az utolsó percekben Rooney és Pogba is próbálkozott távolról, de egyikük sem találta el a kaput. A másik kapunál Agyei lõtt, de õ is hasonló eredménnyel járt.

 

Jose Mourinho csapata megõrizte kétgólos elõnyét és gyõzelmével egy pontra megközelítette azt a Man City-t, mellyel csütörtökön városi rangadót játszik a United.

 

 

 


Premier League, 34.forduló
Burnley 0-2 Manchester United
Turf Moor

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Burnley: Heaton - Lowton, Keane, Mee(Tarkowski 46.), Ward - Boyd(Gudmundsson 62.), Barton, Hendrick, Brady - Gray, Barnes(Agyei 75.)
Nem használt cserék: Pope, Defour, Flanagan, Westwood

 

United: De Gea - Young, Bailly, Blind, Darmian - Fellaini, Herrera, Pogba(Carrick 90.) - Lingard(Rashford 69.), Rooney, Martial(Mkhitaryan 79.)
Nem használt cserék: Romero, Fosu-Mensah, Shaw, Tuanzebe

 

Gólszerzõ: Martial 21', Rooney 39'

 

Sárga lap: Lowton, Hendrick illetve Rooney 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!