Manchester City 0-0 Manchester United

Értékes egy pont, kifejezetten ocsmány játékkal összehozva.


Mint az várható volt, Jose Mourinho elsõsorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt és a középpálya közepét megerõsítve, valamint gyors támadókat a pályára téve a kontrákban reménykedett.

 

A portugál terve majdnem hamar füstbe ment, hisz a 9. percben egy védelmi káosz végén De Bruyne beadását Agüero 4 méterrõl a kapufára lõtte. Szerencséje volt a vendégeknek, bár a támadás korábbi szakaszában lesen állt Zabaleta, így a Unitednek kellett volna jönnie.

 

A hazaiak néhány játékosáról derült ki, hogy felmenõi között favágók is lehettek, mert a meccs elsõ 10-12 perce után láthattunk ilyet is a pályán.

 

A félidõ felét épp átlépve nagy helyzet alakult ki a City kapuja elõtt. Martial robogott el a bal szélen, középen senki nem volt, de Bravo volt olyan rendes, hogy feleslegesen tenyerelt a beadásba, ami így pont Mkhitaryan elé került. Az örmény lövését Bravo hárítani tudta, helyrehozva hibáját.

 

A másik kapu elõtt Agüero próbálkozott megint, de célt tévesztett. Az argentin csatár a 32. percben 23 méterrõl küldött egy lövést kapura, De Gea pedig könnyedén hárított, akárcsak edzésen gyakorolta volna a látványos védéseket.

 

Kolarov is próbált veszélyeztetni, lapos lövését De Gea a rövid alsónál szögletre mentette. Sterling is lövõhelyzetbe került, ám nem talált kaput.

 

A félidõ utolsó lehetõsége a United elõtt adódott, ráadásul nem is akármilyen. Rashford balról ívelt kapu elé egy szabadrúgást, a hosszún teljesen üresen érkezett Herrera, de közeli fejese elkerülte a kaput. Óriási lehetõség volt.

 

Szünet után nagyon felborult a pálya, a vendégek alig tudtak kijönni térfelükrõl, nagyon sok hibával játszottak. Támadójátékuk szinte teljesen a Rashford felé felívelt labdákra korlátozódott, míg a City átlövésekkel és beadásokkal próbálkozott.

 

Agüero volt a legaktívabb, de lövései nem sok veszélyt jelentettek, ám De Bruyne, Sane és Sterling is több alkalommal próbálkozhatott.

 

A meccs utolsó 10 percét emberhátrányban volt kénytelen lejátszani a vendégcsapat, miután Fellaini két perc alatt elintézte, hogy Atkinson kiállítsa õt. Agüero zseniális színészi alakítással rukkolt elõ ezekben a percekben.

 

Aztán jött Jesus és elkaszálta Rashfordot, amiért csak sárga lapot kapott, pedig a visszajátszás is tökéletesen megmutatta, nem a labdát célozta meg a brazil, hanem az ellenfél volt a kiszemelt "áldozat".

 

A ráadás elsõ percében Jesus fejelt gólt, de az asszisztens jelzése után Atkinson les miatt érvénytelenítette azt, maradt a gólnélküli döntetlen. Akárcsak a 94. percben, amikor De Bruyne beadását Agüero a kapu torkából majdnem bedobásra "mentette". Nagy helyzet volt, de kimaradt.

 

 

Premier League, 26. forduló
Manchester City 0-0 Manchester United
Etihad Stadium

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Man City: Bravo(Caballero 77.) - Zabaleta, Kompany Otamendi, Kolarov - Fernandinho, Yaya Touré - Sterling(Jesus 86.), De Bruyne, Sane(Navas 79.) - Agüero
Nem használt cserék: Sagna, Fernando, Clichy, A. Garcia

 

Man United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Fellaini, Carrick - Mkhitaryan(Fosu-Mensah 86.), Martial(Lingard 79.), Rashford(Young 92.)
Nem használt cserék: Romero, Shaw, Tuanzebe, Rooney

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Jesus illetve Fellaini

 

Piros lap: Fellaini

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!