Manchester United 1-1 Swansea City

Csak a "szokásos", vagyis ha tabella hátsó felébõl érkezik csapat az Old Traffordra, akkor szinte borítékolható a döntetlen.


Nehéz mérkõzésre lehetett számítani, hiszen a Hattyúk a túlélésért harcolnak az utolsó fordulókban. 

 

Így is lett, a vendégek nagyon agresszíven támadták a labdát, a középpályán fölénybe kerültek, így az elsõ 15 percben szinte az történt a pályán, amit õk akartak.

 

Ráadásul a Vörös Ördögöket Shaw megsérülése is sújtotta, helyette Valencia folytatta, mindössze 8 perccel a kezdést követõen. Így a kezdõcsapatban jobb bekket játszó Young átment a védelem bal szélére, az ecuadori pedig átvette posztját.

 

A 12. percben nagy lehetõség adódott a Swansea elõtt, Ayew kiszorított helyzetbõl tüzelt, Bailly blokkolt, majd a védõ ki akarta vágni a játékszert, ami Sigurdsson lábáról a kapu felé pattant, de szerencsére az oldalvonalon túlra került.

 

Egy perccel késõbb hatalmas lest nézett el a partjelzõ, Llorente lõtt kapura, De Gea védett, de a kipattanót nem sikerült kivágni a kapu torkából, csak harmadik próbálkozásra. Nagy káosz volt a manchesteri védelemben.

 

A 17. perc hozta meg az elsõ valamire való hazai támadást; ekkor Martial kiváló átadással találta meg a védõk között zseniálisan kiugró Lingardot, Fabianski hatalmasat védett.

 

Ahogy telt az idõ, egyre többet járt a labda a vendégek térfelén, a United kezdte átvenni az irányítást, de közben a vendégek 1-1 jó labdakihozatallal gyorsan az ellenfél tizenhatosa elõterébe kerültek. Így jutottak szabadrúgáshoz is, amit Sigurdsson 25 méterrõl kapura lõtt, ám De Gea biztosan fogta a bal alsóba tartó löketet.

 

A másik oldalon két jó csel után Martial lõtt 13 méterrõl, de Fabianski hárított.

 

A 32. perc hatalmas helyzetet hozott a vendégeknek, Ayew ezúttal is szélrõl lõtt kapura, De Gea lábbal hárított, a kipattanó pedig épp csak elsuhant Sigurdsson mellett. Nem volt les, Blind csúnyán beragadt. Percekkel késõbb a holland javította statisztikáját, hiszen egy csodaszép támadást állított meg az utolsó pillanatban; nagy mentés volt.

 

Alig volt hátra a félidõbõl, amikor Lingard lõtt 18 méterrõl, Fabianski csak nézte, hogy a labda hol köt ki, szerencséjére fél méterrel elkerülte a bal kapufát.

 

Már a ráadás pillanatai zajlottak, mikor Jesse kiváló kiugratással hozta helyzetbe Rashfordot, aki megtolta a labdát a kimozduló Fabianski mellett, majd elesett. Neil Swarbrick a büntetõpontra mutatott, de a visszajátszás jól megmutatta, a fiatal csatár ellen nem szabálytalankodott a kapus, így egy jól kivitelezett eséssel ajándék büntetõhöz jutott a United. Az ítéletvégrehajtó Rooney volt, a csapatkapitány magabiztosan vágta a játékszert a bal alsóba, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Jobban kezdte a második félidõt a manchesteri alakulat, Herrera beadása után Rooney került óriási helyzetbe, de 9 méterrõl leadott lövése pont Martialt találta hátba. A francia próbálta a lehetõ legkisebbre összehúzni magát, de nem sikerült neki.

 

Erre a félidõre is kapott rossz hírt a hazai vezérkar, Bailly sérült meg, Mourinhónak ismét kényszerbõl kellett változtatni, Darmiant küldte be a pályára. Az olasz átvette Bailly helyét, így a védelem közepén Darmian-Blind duóval játszott a Mourinho-csapat.

 

A Swansea-nál is kényszerbõl kellett cserélni, a csereként beálló Montero combizma rándult meg, õ sem játszott többet ma, mint Shaw.

 

Végre a foci is szóhoz jutott a félidõben, elõbb Valencia bombáját védte kiválóan Fabianski, majd egy nagyszerû kontra végén Sigurdsson került helyzetbe, de az izlandi nagyon csúnyán kapu fölé lõtt.

 

Tíz perc volt hátra, amikor Rooney szabálytalankodott teljesen feleslegesen a tizenhatos elõterében, a játékvezetõ szabadrúgást ítélt. Sigurdsson onnan nem sûrûn téved, ezúttal sem tette, gyönyörûen tekert a kapuba, 1-1.

 

Sok átütõerõ nem volt a manchesteri játékban, görcsösen, sok hibával játszottak a hazaiak és bár próbálkoztak, de a legnagyobb lehetõség mégis a vendégek elõtt adódott. Sigurdsson szabadrúgása után Llorente került kegyetlen nagy helyzetbe, de nem tudta belõni a labdát a kapuba. Az mondjuk érdekes volt, ahogyan Blind elterült a földön, ráadásul lesen is állt Llorente, de egyik esetet sem fújta le a játékvezetõ.

 

Az eredmény nem változott a 6 percnyi ráadás alatt sem, a Vörös Ördögök - mint már sokszor a szezonban - csak döntetlent értek el hazai pályán. Megint nem tudta kihasználni a csapat azt az esélyt, hogy fellépjen a dobogóra.

 

 

Premier League, 35. forduló
Manchester United 1-1 Swansea City
Old Trafford, 75261 nézõ

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

United: De Gea - Young, Bailly(Darmian 60.), Blind, Shaw(Valencia 9.) - Carrick, Herrera - Lingard, Rooney(Mkhitaryan 81.), Martial - Rashford
Nem használt cserék: Romero, Tuanzebe, Mata, McTominay

 

Swansea: Fabianski - Naughton, Fernandez, Mawson, Kingsley - Ki(Fer 61.), Britton(Montero 65.(Olsson 72.)), Carroll - Ayew, Llorente, Sigurdsson
Nem használt cserék: Nordfeldt, Amat, Cork, Baston

 

Gólszerzõ: Rooney 45' (11-es) illetve Sigurdsson 80'

 

Sárga lap: Martial, Lingard illetve Britton, Fernandez

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!