Mourinho helyére tenné az utolsó elemet is

José Mourinho azt akarja, hogy a Manchester United nyerje meg az Európa-ligát, ezzel "lezárva a kört", amely a klub történelmét ékesítõ trófeák gyûjtését illeti.


Európa második számú kupasorozata az egyetlen, amelyet története során a United nem tudott még megnyerni, legyen szó a mostani vagy a korábban UEFA-kupa néven futó kiírásról. 

 

Mourinho elismerte, egy nehéz áprilist követõen, amely során elmaradt mérkõzései lejátszásával a Manchester United nem tudott betörni a legjobb négy közé a Premier League-ben, a Celta Vigo elleni Európa-liga elõdöntõ párharc még több jelentõséggel bír számukra.

 

"Ez az egyetlen trófea, amelyet a Manchester United még nem hódított el. Nagyszerû lenne lezárni a kört és azt mondani, a világ összes kupasorozatát megtudtuk már nyerni" - mondta a csütörtöki elsõ mérkõzést megelõzõen.

 

"Számunkra, csapatként, ez nagy siker lenne mindazzal együtt, hogy mennyi problémánk volt a szezon során, emellett pedig jövõre biztosíthatnánk részvételünket a Bajnokok Ligájában is."

 

"Jelen pillanatban más a nézõpontunk, mert az Európa-liga még fontosabbá vált."

 

"Az Európa-liga egy hosszú sorozat. Egy elõdöntõig eljutó csapatnak kellett játszania a csoportkörben és három kieséses szakaszbeli párharcban, amely rengeteg utazással jár együtt, így ha valaki ott van az elõdöntõben, döntõt is akar majd játszani."

 

 

Mourinho szokásához híven ismét felhívta a figyelmet arra, hogy játékosai lábában mennyi mérkõzés és játékperc van az utóbbi hetekben a sok sérülés miatt, miközben spanyol ellenfelük pihentetni tudta legjobbjait.

 

"Az õ helyzetük nagyon kényelmes a La Ligaban. Nekik csak az Európa-ligával kell foglalkozniuk, pihentetik a játékosaikat, hogy a legmegfelelõbb erõnléti állapotban lehessenek" - tette hozzá.

 

"Nem hiszem, hogy a mérkõzés élvezete lenne a céljuk. Ha ez lenne a helyzet, akkor nem a második csapatukat játszatták volna, és kaptak volna ki 3-0-ra az Athletic Bilbao ellen. Mióta tudják, hogy ott vannak az elõdöntõben, sorozatban három bajnokit veszítettek, és mindegyiken tartalékos csapattal álltak ki. Szerintem eléggé egyértelmû, hogy gyõzni akarnak."

 

"A Celta okkal van itt a legjobb négy között. Ez ilyen egyszerû. Mivel rengeteg csapat vett részt ebben a sorozatban, amely jó egyensúllyal rendelkezik, a kieséses szakaszban minden egyes csapat egy bizonyos szintet képviselt már. Ha õk képesek voltak eljutni az elõdöntõkig, az mindent elmond róluk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!