Herrera: Mourinho hisz a játékosaiban

Ander Herrera ragaszkodik hozzá, hogy Jose Mourinho teljes mellszélességgel játékosai mögött áll, amint a Manchester United megpróbálja biztosítani helyét a jövõ évi Bajnokok Ligája kiírásban.


Az Európa-liga elõdöntõjének odavágóján a Celta Vigo ellen aratott 1-0-s gyõzelemmel a United elõtt nagy esély nyílt, hogy bejusson a május 24-ei, stockholmi döntõbe, melynek elhódítása a következõ szezonban automatikus Bajnokok Ligája helyet biztosít a csapat számára.

A manchesteriek idei bajnoki szezonja nem túlzottan sikeres, miután jelenleg az ötödik pozíciót foglalják el, hátrányuk pedig négy pont a negyedik helyezetthez képest, és Mourinho a szezon során több alkalommal is nyíltan kritizálta néhány játékosát, csapata ugyanis a klubrekordnak számító, 25 mérkõzéses veretlenségi sorozata ellenére is számos alkalommal csak szenvedett a pályán.

Herrera a Sky Sports-nak adott exkluzív interjút az Arsenal elleni, vasárnapi rangadót megelõzõen, és váltig állítja, a portugál menedzser magabiztos azt illetõen, hogy csapata vagy így vagy úgy, de képes lesz biztosítani helyét a következõ évi Bajnokok Ligája kiírásban, kezdetnek azzal, hogy legyõzi az Arsenal együttesét az Emirates-ben.

"Az ezt megelõzõ szezonokban is boldog voltam itt, de Mourinho érkezésével ráleltem az egyensúlyra és stabilitásra" - mondta Herrera. "Nagyon fontos szerepet tulajdonított nekem a szezon kezdetétõl fogva. Úgy érzem, folyamatosan támogat engem. Ha a menedzsered mögötted áll, az segít számodra a jobb teljesítmény elérésében."

"Nem csak én vagyok így ezzel. A csapatban mindenki érzi a menedzser támogatását."

"Készen állunk. A megfelelõ pillanatban érkezik ez a mérkõzés. Olyan csapat vagyunk, akiket nehéz legyõzni. Egyáltalán nem egyszerû bevenni a kapunkat."

 

 

 


"Tudjuk, hogy az Arsenal egy nagyon jó csapat, van pár nagyon különleges játékosuk, akik pillanatok alatt képesek megváltoztatni a mérkõzést, de mi tényleg igazán készen állunk, készek vagyunk oda menni és megpróbálni megszerezni a gyõzelmet. Ilyen módon kell szembe néznünk velük."

"Ha veszítünk az Arsenal ellen, lesz egy újabb döntõnk a Celta ellen és egy újabb a Tottenham ellen, ez a szezon már csak ilyen, és mi így is állunk hozzá a végsõkig."

"Az egyetlen járható út, ha próbáljuk megnyerni a találkozót. Nem válogathatsz a mérkõzések között, minden egyes meccs fontos. A Manchester Unitedet védjük ezzel, Anglia legnagyobb klubját, a világ egyik legnagyobbikát. Nincsenek kifogások. Harcolni kell minden egyes mérkõzésért."

"Sok sérülés hátráltat minket jelenleg, de ugyanakkor vannak visszatérõ játékosaink is. Olykor a nehéz pillanatokban rálelsz a megfelelõ szellemiségre, és mindenki ugyanolyan elánnal dolgozik, egységesen."

"Akadnak játékosok, akik nem szerepelnek minden héten, de a segítségünkre tudnak lenni. Nagyon jó csapatunk van."

"Minden figyelmünk a Bajnokok Ligájára irányul. Ha sikerül elérnünk, akkor nagyon jó szezont tudhatunk magunk mögött."

 

 

 


Miután két éven át Herrera nem tudta megszilárdítani helyét a kezdõk között, idén kulcsfigurájává vált a csapatnak. Számos helyen szerepelt már a csapatban, és elmondta, több, mint boldog, hogy különbözõ posztokon is játszhat.

"Ebben a szezonban játszottam a legtöbb mérkõzésen" - tette hozzá Herrera. "Még nem ért véget az idény. Boldogsággal töltenek el az eddig mutatott teljesítményeim, de tudod, hogy milyen a futball - jól kell befejezned a szezont, hogy emlékezzenek rád. A szezon döntõ pillanatához érkeztünk most el. A legjobb négybe kerülésért kell játszanunk és az Európa-ligáért kell harcolnunk."

"A menedzser ruházott fel engem ezzel a szerepkörrel még a szezon elején. Azt mondta, ott szeretné, hogy szerepeljek [a védekezõ középpályás poszton], valamint pár másik pozícióban is. Ez számomra remek, hiszen ezzel több opciót is biztosítok a menedzserem számára."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!