Arsenal 2-0 Manchester United

Jose Mourinho csapata az elsõ félidei remek védekezése után a második játékrészben két gólt kapva kikapott és szinte semmi esélye sem maradt arra, hogy az elsõ négyben végezzen.


A Manchester United menedzsere a találkozó elõtt elmondta, több játékosát is pihentetni fogja a Celta Vigo elleni visszavágó miatt. Meg is tartotta szavát, hiszen Bailly, Blind, Lingard, Pogba és Rashford is csupán a kispadra ült le az Arsenal ellen és olyanok kerültek a kezdõbe, mint például Smalling, Jones vagy épp az a Tuanzebe, aki már játszott idén a felnõttek között, de kezdõként még nem szerepelhetett.

 

Az elsõ lehetõség a Vörös Ördögök elõtt adódott, Herrera és Mata remek összjátéka után utóbbi ívelt középre, labdája megtalálta Rooney-t, aki 11 méterrõl a kapu fölé fejelt.

 

Nem sokkal késõbb De Geának akadt dolga, Alexis próbált centerezni az alapvonalról, ám a spanyol kapus megakadályozta azt és magához ölelte a játékszert.

 

Az 5. percben Mkhitaryan passzolt Rooney-hoz, a csapatkapitány nagyszerû ütemû kiugratást tálalt Martial elé, aki a rövidet célozta meg, de Cech nagyot védett.

 

Négy perc múlva Ramsey került hatalmas helyzetbe Sanchez passza után, De Gea azonban szögletre tolta a wales-i lövését.

 

Különös találkozót láthattunk, hiszen sokszor percekig veszélyben sem voltak a kapuk, majd szinte a semmibõl jött egy helyzet valamelyik csapattól. Sokszor kézimeccsre hasonló volt, amit láthattunk, az egyik gárda felállt ellenfele kapuja elé és próbálta valahogy feltörni a masszív védekezést. Mert mindkét oldalon nagyon megkomponált védekezõ teljesítményt láthattunk, a United olykor 22-23 méterre védekezett saját kapujától két komoly falat felhúzva De Gea elé. 

 

Ismét Rooney elõtt adódott lehetõség, ismét Matától kapta a beadást, ám az angol ezúttal sem talált kaput. A 26. percben egy hazai szöglet után hatalmas kavar alakult ki a vendégek kapuja elõtt, végül Welbeck lõhetett, de a labda elkerülte a hálót.

 

A 30. perc környékén nagyon beszorult a manchesteri alakulat, ekkor több lehetõség is adódott a hazaiak elõtt, de sem Welbeck, sem Ramsey, sem pedig Oxlade-Chamberlain nem tudott túljárni Mourinho srácainak eszén.

 

Szinte a semmibõl szerezhetett volna vezetést a United. Mindez a 32. percben történhetett volna, amikor Holding az oldalvonal közelébõl nagyon borzalmas hazaadást hozott össze, amire Rooney csapott le, ám a támadó nem tudta ellõni Cech mellett, a kapus nagyot védett.

 

Teljesen kiegyenlített elsõ 45 percet játszott a két csapat, a helyzetek, lövések, szögletek, átadások és labdabirtoklás terén is szinte ugyanolyan számokat produkáltak a gárdák. Mindkét klubnak nagyon kellett volna a gyõzelem, de látszott, hogy óvatosan játszottak, semmi kockázatot nem vállaltak fel.

 

A második félidõre támadóbb szándékkal futottak ki a hazaiak, aminek - ha nagy szerencsével - meg is lett az eredménye. Az 54. percben Xhaka 25 méterrõl leadott lökete Herrera hátán megpattanva becsapta De Geát és a kapus felett a kapuba hullott. 1-0 az Ágyúsoknak.

 

 

Wenger csapata három perccel késõbb el is döntötte a mérkõzést, Oxlade-Chamberlain beadását Smalling elszámolta, Welbeck viszont nem, hat méterrõl a kapuba bólintott.

 

Bár Mourinho változtatott, behozta Lingardot és Rashfordot is, sok eredménye nem lett a cserélésnek. Csak Rooney távoli próbálkozásait lehetett feljegyezni, ám ezek közül egy sem talált utat a hálóba.

 

Amikor már látta a portugál, hogy ez a hajó elment, a fiatal McTominay-nek is játéklehetõséget adott, aki még lövésig is eljutott, bár Cech a helyén volt és hárítani tudott.

 

Sajnos ezzel a teljesítménnyel a 25 meccses veretlenségi sorozatnak is vége, mint ahogyan már szinte semmi esélye annak, hogy a Vörös Ördögök a PL-ben harcolják ki a jövõ évi Bajnokok Ligája szereplést.

 

 

 

Premire League, 36.forduló
Arsenal 2-0 Manchester United
Emirates Stadium

 

Vezette: Andre Marriner

 

Arsenal: Cech - Holding, Koscielny, Monreal - Oxlade-Chamberlain(Bellerin 84.), Ramsey, Xhaka(Coquelin 76.), Gibbs - Özil, Alexis, Welbeck(Giroud 84.)
Nem használt cserék: Ospina, Gabriel, Iwobi, Walcott

 

United: De Gea - Tuanzebe, Jones, Smalling, Darmian -  Carrick, Herrera(Rashford 63.) - Mata(McTominay 84.), Rooney, Mkhitaryan(Lingard 60.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Blind, Pogba

 

Gólszerzõ: Xhaka 54', Welbeck 57'

 

Sárga lap: Koscielny

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!