Ki lehet az év játékosa?

A Manchester United korábbi védõi, Denis Irwin és David May megtárgyalták, kik is lehetnek a jelöltek az év játékosa címre.


Már lehet szavazni a Sir Matt Busby-díjra esélyes játékosokra, mind a 23-ra, akik legalább egyszer pályára léptek az elsõ keretbõl. A gyõztest a május 18-án megrendezésre kerülõ gálán hirdetik ki.

 

Irwin és May szerint minden bizonnyal négy játékos között dõl el a végeredmény: Eric Bailly, Ander Herrera, Zlatan Ibrahimovic és Antonio Valencia lehet a befutó. Hogy miért is? Az egykori játékosok el is magyarázták ezt.

 

 

ERIC BAILLY

 

David May: "Gyors, fitt, nagyon jól olvassa a játékot. Nehéz felvenni a Premier League ritmusát, de nagyon jól megoldotta. Nagyon fantasztikus volt - jobban teljesített, mint azt vártam."

 

Denis Irwin: "Novemberig más szintet képviselt. Akkor megsérült, ami sokáig eltartott, majd elment az Afrikai Nemzetek Kupájára, ám szerencsére szuperül beleillik a képbe. Chris Smalling, Phil Jones és Marcos Rojo sérülései miatt fontos szereplõvé vált."

 

 

 

ANDER HERRERA

 

May: "Úgy gondolom, a csapat összeállításakor õ az egyik legelsõ láncszem. Olyan, mintha levették volna róla a pórázt, mondván tedd, amit tudsz. A Chelsea ellen fantasztikus volt, de számos más produkciót is meg lehetne említeni. Nagyon sokat fejlõdött, ami a menedzser érdeme is."

 

 

ZLATAN IBRAHIMOVIC

 

Irwin: "Ott kell lennie azután, hogy 28 gólt lõtt elsõ szezonjában. Kiválóan teljesít elöl, különösen ha megnézzük, hogy a második legeredményesebb játékos 11 gólos, úgyhogy ott kell legyen a listán. A gólszerzõk fantasztikusak, hiszen gólt szerezni a legnehezebb a pályán, Ibra pedig hihetetlen a maga 28 góljával."

 

May: "Szomorú, hogy megsérült; szerintem 30-35 gólra is képes lehetett volna a szezonban, ami hihetetlen eredmény lenne, különösen ha figyelembe vesszük az életkorát és minden egyebet róla. Top játékos, szerintem õ nyeri meg a díjat."

 

 

 

ANTONIO VALENCIA

 

Irwin: "Elképesztõ szezonja volt és korábbi szélsõ védõként azt mondom, az, ahogyan szélsõbõl átment bekké, az hihetetlen. Hatalmas pluszt jelent számunkra ebben az évben, védekezése pedig sokkal jobbá vált. Úgy vélem, a menedzser rájött, hogy õ az egyik legfontosabb játékosunk idén, hisz pihentette õt néhány meccsen, hogy nagy mérkõzéseken szerepelhessen. Nálam csak õ elõzheti meg Zlatant."

 

 

És mi a helyzet a tavalyi gyõztessel, David De Geával kapcsolatban?
"Újabb nagyszerû szezonja volt, õ volt az elõzõ nyertes, de szerintem az, hogy korábban háromszor is nyert már, ellene szól" - vélekedett Irwin. "Elõzõ szavazásokon szinte egyedül õ volt esélyes, de idén vannak más, igen erõs jelöltek. Ebben a szezonban sokkal jobbak vagyunk labdabirtoklás és támadó foci terén, úgyhogy meglepne, ha egymás után negyedik évben is õ nyerne."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!