U23: Arsenal 2-2 United

A Manchester United két gólos hátrányból jött vissza, és csent el egy pontot az Arsenal otthonából, ráadásul Kieran O'Hara még büntetõt is hárított a találkozó során 2-1-es állásnál.


Reiis Nelson és Eddie Nketiah góljaival a félidõben 2-0-ra vezettek az Ágyúsok 2573 nézõ elõtt, azonban Josh Harrop gólja elõkészítette a drámai végkimenetelt, a Manchester United pedig ezzel helyet biztosított magának a Premier League 2 jövõ évi küzdelmeiben is.

A Vörös Ördögök korán gólt próbáltak szerezni Callum Gribbin és Joshua Bohui jó összjátékának köszönhetõen, Harrop csaphatott végül le a beadásra elsõként, és a kapus Matt Macey lábát találta el próbálkozásával. Elõbb az Arsenal játékosa, Savvas Mourgos hagyta ki csapata elsõ helyzetét, majd Matty Willock tüzelt mellé Matthew Olosunde remek jobb oldali támogatását követõen.

Tyrell Warren blokkolta Mourgon lövését, amit Carl Jenkinson készített elõ számára. A hazaiak egyre jobban kezdtek fölénybe kerülni. Nketiah nem tudta értékesíteni Chris Willock beadását, Ainsley Maitland-Niles pedig szöglet után fejelt mellé.

A vezetõ találat hamar megszületett ezt követõen, Cohen Bramall élesen lõtte középre labdáját, Nelsonnak pedig csak az üres hálóba kellett bepofoznia a játékszert, tegyük hozzá, nagyon valószínû lesrõl született a találat, de megadták. Három perccel késõbb a hazaiak 17 éves játékosa, Nketiah kapott túl nagy teret a tizenhatoson belül, és ezt kegyetlenül ki is használta, kíméletlen gólt vágott O'Hara kapujába, ezzel 2-0.

A második félidõ elején lecserélte az Arsenal menedzsere gólszerzõit, és pályára küldték Joseph Willockot is, így az Emirates pályáján volt mindhárom Willock testvér - Chris és Joe az Arsenal, Matty a United színeiben. Joe Willock a második félidõ elsõ percében könnyen háromra növelhette volna csapata elõnyét, Scott McTominay nem tudta õt szerelni, így kapura törhetett, de rendkívül gyengén, keresztbe ellõtte a labdát.

Gribbin majdnem lehetõséget ajándékozott Bramallnak, de O'Hara idõben közbe tudott lépni, viszont az összecsapásba belesérült Gribbin, így le kellett cserélni õt. Úgy tûnt, az Arsenal ezt a gyõzelmet már rutinból lehozza, amikor a United a semmibõl erõt merített, és felpörgette a találkozót.

 

 

 


Olosunde játszotta középre a labdát, ami végül Matty Willock elé került, õ egyet még tolt rajta, egy bevetõdõ védõ pedig hatalmasat blokkolt lövésénél, pillanatokkal késõbb azonban már jobb megoldást választott, a tizenhatoson kívülrõl megeresztett lövését Macey nagyot vetõdve hárította. Olosunde rohant el nagy sebességgel, próbálkozása gólt érdemelt volna, de az amerikai lövését Ben Sheaf blokkolni tudta.

Ezt követõen Macey akadályozta meg Olosundét a gólszerzésben, Harrop szöglete után fejelhetett, a kapus léc fölé tolta a labdát. Ahogy az elsõ félidõben az Arsenal számára, úgy a második félidõben a United számára is kifizetõdött az ellenfélre gyakorolt nyomás, Harrop gyûjtötte be Tosin Kehinde passzát, majd fordulásból laposan, erõsen lõtt a hosszú sarok irányába, a pattogó labda pedig becsapta Macey kapust, szépített ezzel a United.

Két perccel késõbb Warren még pont a tizenhatoson kívül buktatta Donyell Malont, azonban a bíró a büntetõpontra mutatott, hazai tizenegyes következhetett. A sértett maga vállalta a tizenegyest, O'Hara azonban jobbra vetõdve remekül hárította azt, ezzel életben tartva csapatát a mérkõzés további részére.

Harrop újabb távoli lövéssel kínálta meg Macey-t, amit ha nehezen is, de védett a kapus. Szintén Harrop adott középre a 83. percben, a hazaiak védõje, Johnson pedig senkitõl sem zavartatva a saját kapujába lõtte a labdát.

O'Hara nagyot védett Vlad Dragmir lapos lövésénél, az észak-londoni együttes próbált ismét elõnyhöz jutni. Demi Mitchell indította Josh Bohuit, aki a büntetõterületre betörve megverte emberét, azonban sikerült õt megállítania a hazai védõnek, Bohui szerint szabálytalanul, azonban a bíró nem ítélt tizenegyest. A hazaiak is büntetõt reklamáltak kezezés miatt, miután Carl Jenkinson lövése pattant szögletre.

A Manchester United U23-as csapata ezzel biztosan résztvevõje lesz a következõ Premier League 2 idénynek. Más pályákon született eredmények: a Reading 3-2-re legyõzte a Sunderlandet, azonban a Királyiak így is ki fognak esni minden bizonnyal, köszönhetõen annak, hogy Nicky Butt együttese nagyon értékes pontot gyûjtött be Londonban. A Reading egyetlen esélye a bentmaradásra, ha a United két számjegyû gyõzelmet arat a Tottenham elleni, elmaradt mérkõzésén.


Premier League 2 | Emirates Stadium | Gólszerzõk: Nelson 33, Nketiah 36 | Harrop 72, Johnson ög. 83

United: O’Hara, Olosunde, Warren, Borthwick-Jackson, Mitchell, Scott (Kehinde 46), Willock, Gribbin (Hamilton 55), Harrop, McTominay (Dearnley 59), Bohui. Nem használt cserék: Richardson, Whelan.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!