Rooney maradni akar

Wayne Rooney, a Manchester United csapatkapitánya elmondása szerint szeretné meghosszabbítani 13 éves tartózkodását a klubnál a nyár utáni idõszakra is.


Minden sorozatot figyelembe véve csak 22 mérkõzésen lépett pályára kezdõként idén Rooney a Unitedben, ügynöke az év elején pedig Kínába repült, hogy ottani iránta érdeklõdõ klubokkal tárgyaljon egy esetleges átigazolásról.

 

Késõbb, az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa közleményt adott ki, amelyben Old Traffordon maradása mellett tört lándzsát, hosszabb távú terveirõl azonban nem közölt konkrétumokat.

 

Ma, a Celta Vigo elleni Európa-liga elõdöntõ visszavágó elõtti sajtótájékoztatón nyilatkozva Rooney elismerte, zavarja, hogy José Mourinho irányítása alatt nem kapott annyi játéklehetõséget kezdõként.

 

Azonban amikor a Unitedes jövõjérõl kérdezték, így felelt:

"13 éve ehhez a klubhoz tartozom, így természetesen játszani szeretnék."

 

Amikor azt kérdezték tõle, hogy 'itt?', arra így válaszolt: "Természetesen."

 

Zlatan Ibrahimovic áprilisban elszenvedett sérülése véget vetett a svéd támadó szezonjának, amely értelmében több játéklehetõség jutott Rooney számára is, aki az elõzõ hónapban a Burnley és a Swansea City hálóját is bevette, vasárnap pedig az Arsenal ellen is kezdõként lépett pályára.

 

 

Múlt héten Spanyolországban azonban csak a kispadról nézhette végig társai 1-0-s gyõzelmét Vigoban az Európa-liga elõdöntõjének elsõ felvonásán.

 

"Nem kezdtem el hisztizni, mint egy kisgyerek, de játszani akarok, hogy a csapat segítségére lehessek."

 

"A futball változik. Egy karrier során különbözõ kihívások merülnek fel. Többet akarok játszani, de megpróbáltam a pályán és azon kívül is a csapat segítségére lenni."

 

"Természetesen mindenki játszani akar minden mérkõzésen. Nekem meg kell próbálnom élni az esélyemmel, amikor kínálkozik. Megpróbálom a lehetõ legjobb teljesítményemet nyújtani a csapatért."

 

Rooney azt is elárulta, "egyedül arra koncentrál", hogy a Unitedet a stockholmi Európa-liga döntõbe segítse, ahol nem kisebb tét, mint a Bajnokok Ligája következõ szezonjának csoportkörében való indulási jog.

 

"Nagyon fontos számunkra, hogy visszatérhessünk a Bajnokok Ligájába" - tette hozzá.

 

"Ez a klub oda tartozik. Reálisan nézve nagyon nehéz lenne most már mindezt kivívnunk magunknak a bajnokságon keresztül."

 

"Ez egy európai kupasorozat elõdöntõje lesz. Az elmúlt két-három évben ez a legnagyobb sorozat, amelyet esélyünk nyílik megnyerni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!