Mourinho: A józan ész diktálja az EL priorizálását

José Mourinho elárulta, "lehetetlen" sérülési hullámukat és sorsolásukat követõen a "józan ész" diktálta, hogy a Manchester United egyértelmûen az Európa-ligára koncentráljon ebben a szezonban.


Nem kevesebb, mint 8 változtatást eszközölt a United kezdõcsapatában a portugál menedzser a múlt vasárnapi Arsenal elleni 2-0-s bajnoki vereség alkalmával az azt megelõzõ Celta Vigo elleni Európa-liga elõdöntõ elsõ mérkõzéshez képest. Az Ágyúsok elleni eredmény pedig gyakorlatilag eldöntötte, hogy a bajnokság legjobb négy csapata közé kerüléssel nincs már esélyük kivívni a Bajnokok Ligájában való szereplés jogát a következõ szezonra.

 

Az elmúlt hónapok hektikus sorsolása mellett egy súlyos sérülési hullámmal is meg kellett küzdeniük a Vörös Ördögöknek, ugyanis olyan játékosok dõltek ki hosszabb idõre, mint Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Chris Smalling vagy Phil Jones.

 

A Celta Vigo elleni visszavágó elõtt tartott sajtótájékoztatón Mourinho elmondta, azon döntése mögött, miszerint a bajnokságban pihenteti kulcsembereit, ezek a körülmények húzódtak meg.

 

"Egyszerû a helyzet - 7 hét alatt 17 meccset játszani 16 játékossal lehetetlen. Ez nem hazárdírozás volt, ez egy józan ész által diktált egyszerû döntés volt. Április-május hónapokban 17 meccsen 16 játékossal mindvégig sikert elérni teljességgel lehetetlen."

 

"Úgyhogy attól a pillanattól, hogy elveszítettünk játékosokat, és volt olyan, hogy egy hét alatt négyen dõltek ki közülünk, amikor például Jones és Smalling a válogatott edzõtáborában, Rojo és Zlatan pedig az Anderlecht ellen sérültek meg, majd akik ilyen helyzetben elõrébb léphettek volna, mint Shaw, Young vagy Fosu-Mensah, õk is kiestek, az nagyon megviselt minket."

 

 

"Tehát még egyszer mondom, ez nem valamiféle szerencsejáték volt, hanem a helyzetünk következménye. Most ott tartunk, ahol, és most harcolnunk kell a céljainkért, aztán holnap meglátjuk, hogy mindezt sikerül-e elérnünk, ott leszünk-e a döntõben, és ha igen, akkor semmi nem számít, nem lesz semmilyen megbánás bennünk."

 

"Mi, a játékosok, jómagam és mindenki, mindent bele fogunk adni, ha pedig az ember így tesz, akkor nem lehet probléma."

 

Mourinho elmondása szerint a Manchester Unitednek és játékosainak fontos, hogy egy európai kupasorozat fináléjában legyenek érintettek.

 

"Egy európai kupadöntõ nagyon fontos lenne a klubnak, ráadásul itt most az egyetlen olyan trófea megszerzése forog kockán, amelyet még soha nem hódított el története során a csapat" - tette hozzá.

 

"De ugyanez igaz a játékosokra is, ugyanis közülük csak egy nagyon kis mag tapasztalhatta meg az európai kupasiker ízét. Szerintem csak Wayne Rooney, Michael Carrick és Ashley Young, tehát a hosszabb ideje a klubnál lévõ angol játékosok, plusz [Juan] Mata."

 

"Õket leszámítva, ha nem tévedek, másnak nem volt ilyenben része, szóval ez nagyon fontos lenne a klubnak és a játékosoknak egyaránt."

 

"Holnap is pontosan ugyanazt fogjuk tenni, mint amit tettünk a szezon kezdete óta, ami nem más, mint hogy keményen harcolunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!