Mourinho: Ez lesz a klub történetének legfontosabb meccse

José Mourinho a Manchester United történetének "legfontosabb mérkõzéseként" aposztrofálta a ma esti, Celta Vigo elleni Európa-liga elõdöntõ visszavágót.


A Vörös Ördögök 1-0-s elõnybõl várhatják a spanyolok elleni mérkõzést, köszönhetõen Marcus Rashford Vigoban szerzett szabadrúgásgóljának.

 

Mourinho szerint a Celtánál nem fogják olcsón adni bõrüket, és keményen harcolni fognak azért, hogy május 24-én Stockholmban õk léphessenek pályára a második számú európai kupasorozat fináléjában, ahol majd az Ajax vagy a Lyon ellen dõlhet el, hogy mely csapat jut automatikusan a Bajnokok Ligája jövõ évi kiírásának csoportkörébe.

 

"Szerintem motiváció tekintetében hasonló a helyzetünk" - kezdte a portugál menedzser.

 

"A Celta számára, és a szavaik is ezt tükrözik, ez történetük legfontosabb mérkõzése."

 

"És az az én érzésem is, hogy a mi történetünk legfontosabb mérkõzése is egyben. Nem számít mi történt ezelõtt, nem számít milyen nagy mérkõzéseket játszottunk ezt megelõzõen."

 

"Mindig a következõ meccs számít, erre pedig csütörtökön kerül sor, úgyhogy nem hiszem, hogy a Celta jobban akarná, vagy többet álmodozna errõl a döntõrõl, mint mi."

 

"Tényleg nem így gondolom, úgyhogy nem hiszem, hogy ebbõl a nézõpontból bármilyen különbség is lenne a két csapat között."

 

Mourinho szólt a manchesteri szurkolókhoz is, amelyben felszólította õket, hogy minden korábbinál hangosabban nyilvánítsák ki támogatásukat a United felé, ugyanis szerinte a szezonban volt néhány olyan mérkõzés, ahol nem voltak olyan hangosak, mint azt õk szerették volna.

 

 

"Látok különbséget bizonyos mérkõzések között" - tette hozzá.

 

"Úgy érzem, hogy a hangulat és a lelkesedés nem egyenletesen jó mindig."

 

"Például, úgy érzem, a Chelsea ellen [2-0-s gyõzelem április 16-án] az elsõ pillanattól az utolsóig remek atmoszférát varázsoltak és azt akarták, hogy játsszunk. Az egy nagyon erõs Old Trafford volt."

 

"De voltak más mérkõzések, például az Anderlecht ellen is, ahol a stadion nem volt eléggé katlan forróságú ahhoz, hogy érezzük mennyire fontos meccs ez számunkra."

 

"Az egy negyeddöntõ visszavágója volt, szóval remélem, hogy csütörtökön már érezni fogják, hogy az egy elõdöntõ második meccse lesz."

 

"Az egyetlen mérkõzés, amely még a visszavágónál is fontosabb, az a döntõ lesz, úgyhogy keményen kell harcolnunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!