Mkhitaryan: Még mindig csak alkalmazkodok Angliához

A Manchester United szélsõje, Henrikh Mkhitaryan szerint még mindig csak a szárnyait próbálgatja az angol futballban, viszont ha a pályán van, akkor egy "más állat" bújik ki belõle.


Mkhitaryant tavaly nyáron a Borussia Dortmundtól szerzõdtette a United 26.3 millió fontért, elsõ szezonját a Premier League-ben azonban sérülés hátráltatta.

 

Az örmény válogatott csapatkapitányát kezdõként való bemutatkozásakor már a félidõben le kellett cserélni a Manchester City elleni hazai rangadón, és azt követõen közel két hónapig nem is léphetett pályára.

 

Bár a bajnokságban csak 4 gól szerepel a neve mellett, a 28 éves középpályás 10 mérkõzésen 5 gólt szerzett az Európa-ligában, így alaposan hozzájárult a csapat döntõbe jutásához, de tudja, hogy még van hol fejlõdnie.

 

 

"Hogy mit tanultam? Szerintem sebességben, gyorsaságban és fizikai erõben léptem elõrébb, azzal, hogy itt játszom, és alkalmazkodnom kellett a Premier League-hez és az angol futballhoz" - kezdte Mkhitaryan az Inside Unitednek.

 

"Ez az, ami most kitölti a napjaimat."

 

"Teljesen más vagyok a pályán. Megpróbálok egy szörnyeteg vagy egy vadállat lenni! Minden labdáért harcolok és minden tõlem telhetõt megteszek."

 

"A pályán kívül sokkal csendesebb és nyugodtabb vagyok, és nem szeretek agresszív vagy ehhez hasonló állapotban lenni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!